63 درصد مشترکان اینترنت ثابت سرعتی کمتر از 10 مگ بر ثانیه دریافت می‌کنند

ضریب نفوذ اینترنت ثابت در ۲۰ استان کشور پایین‌تر از میانگین کشوری (۱۲.۹۶ درصد) است و در همین حال ۴۲ درصد مشترکان اینترنت ثابت، سرعتی بین ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه و حدود ۲۱ درصد نیز همچنان سرعتی زیر ۲ مگ دارند. چنین سرعت‌هایی برای تماشای آنلاین ویدئو یا بازی مناسب نیستند.

به گزارش فاواپرس، گزارش‌ آماری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) از وضعیت اینترنت پهن‌باند ثابت و سیار در کشور نشان می‌دهد همچنان ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور وضعیت مطلوبی ندارد. علاوه بر این همین وضعیت نفوذ پایین به صورت عادلانه در میان استان‌های کشور توزیع نشده و بیشتر استان‌های کشور از میانگین کشوری وضعیت بدتری دارند.

اینترنت پهن‌باند ثابت در استان‌های تهران، اصفهان و سمنان بیشترین ضریب نفوذ را دارد. در عین حال استان‌های سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان در میان تمامی استان‌های کشور پایین‌ترین ضرایب نفوذ اینترنت ثابت را به خود اختصاص داده‌اند.

۲۰ استان، پایین‌تر از میانگین کشوری

ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند ثابت در کشور در حال حاضر ۱۲.۹۶ درصد است. تهران (۱۹.۳ درصد)، اصفهان (۱۸.۴۴ درصد) و سمنان (۱۸.۲۶ درصد) بیشترین ضریب نفوذ اینترنت ثابت را در میان ۳۱ استان کشور دارند. با وجود اینکه ضریب نفوذ اینرنت ثابت در این استان‌ها چندان بالا نیست اما فاصله زیادی با استان‌های قعرنشین جدول ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور دارند. سیستان و بلوچستان (۳.۱۶ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (۵.۰۱ درصد) و لرستان (۶.۸۶ درصد) پایین‌ترین ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند ثابت در کشور را به خود اختصاص داده‌اند. در مجموع از میان ۳۱ استان، ۲۰ استان ضریب نفوذی پایین‌تر از میانگین کشور دارند.

طبق این گزارش، اینترنت ثابت در کشور ۱۰ میلیون و ۸۹۵ هزار مشترک دارد که در مقابل بیش از ۹۱ میلیون مشترک اینترنت پهن‌باند سیار در کشور رقم ناچیزی است.

FCPها تنها ۳۲۰ مشترک FFTH دارند

۴۲ درصد از مشترکان اینترنت پهن‌باند در ایران سرعتی بین ۲ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه دریافت می‌کنند و از این حیث بیشترین نسبت از مشترکان را تشکیل می‌دهند. این سرعت برای استفاده‌های روزمره مناسب است؛ اما برای بازی آنلاین یا تماشای فیلم، کاربر را دچار مشکل می‌کند. در رده بعدی نیز مشتریانی که سرعت ۲۰ تا ۳۰ مگابیتی دریافت می‌کنند با سهم ۲۲ درصدی از بازار قرار دارند. پرسرعت‌ترین مشترکان (۳۰ مگابیت و بالاتر) نیز حدوداً ۱۳.۵ درصد از بازار را در بر گرفته‌اند که ۷۸ درصد آنها از فناوری FWA استفاده می‌کنند.

فناوری XDSL (ADSL و VDSL) در صدر فناوری‌های مورد استفاده برای اینترنت پهن‌باند است. از میان حدود ۱۱ میلیون مشترک اینترنت ثابت نزدیک به هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از آنان از این فناوری استفاده می‌کنند که ۷۷ درصد مشترکان را تشکیل می‌دهد.

سهم فیبرنوری (FTTH) نیز در کشور همچنان پایین است. در حال حاضر ۱۹۳ هزار و ۴۸۹ مشترک FTTH از این فناوری استفاده می‌کنند. از این تعداد تنها ۳۲۰ مشترک از FCPها سرویس دریافت می‌کنند که همگی آنها در استان تهران حضور دارند. مطابق وعده وزیر ارتباطات، تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری به منازل مردم می‌رسد که در این شرایط به نظر می‌آید توسعه این شبکه کار دشواری است.

اختلاف ۹۶ درصدی ضریب نفوذ ثابت و سیار

وضعیت در حوزه اینترنت پهن‌باند سیار، بسیار متفاوت است. البته انتظار جهشی بزرگ در این گزارش نسبت به گزارش سه ماه قبل نیز نمی‌رفت. ضریب نفوذ اینترنت سیار در کل کشور به ۱۰۹.۲۷ درصد رسیده است. این رقم در پایان شهریورماه امسال ۱۰۶.۳۴ درصد بود. استان البرز با ضریب ۱۳۳ درصدی در صدر و استان سیستان و بلوچستان با ضریب ۸۱ درصدی در قعر قرار دارند. در این بخش نیز مانند بخش ثابت ۲۰ استان ضریبی پایین‌تر از میانگین کشوری دارند.

ایرانسل با سهم ۴۲.۵ درصدی و همراه اول با سهم ۵۳.۱ درصد، در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد مشترکان اینترنت سیار در کشور را در اختیار دارند و مابقی نیز به سمت رایتل رفته‌اند. همچنین نسبت به آخرین آمار اعلام‌شده در پایان شهریور سال جاری، از تعداد مشترکان 3G هر سه اپراتور کاسته و به مشتریان 4G آنها افزوده شده است.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.