عضو هیات رییسه مجلس:

قطعی شدن بازگشت طرح صیانت به صحن علنی نیاز به بررسی حقوقی دارد

عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به رای‌گیری استمزاجی روز گذشته برای بازگشت طرح صیانت به صحن علنی مجلس گفت با توجه به اینکه نظرهای حقوقی متفاوتی درباره نیاز به رای‌گیری مجدد در صحن علنی وجود دارد؛ این موضوع از لحاظ حقوقی بررسی و نهایتا هرچه که تعیین شد بایستی همه آن را بپذیرند.

به گزارش فاواپرس، نمایندگان مجلس روز گذشته برای تعیین تکلیف طرح صیانت، نشستی غیرعلنی برگزار کردند. علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت به تشریح این جلسه پرداخت: در جلسه غیرعلنی امروز (روز گذشته) مدت زمان 10 دقیقه فرصت به رئیس کمیسیون مشترک داده شد تا وی توجیهات خود را بیان کند. سپس سه موافق و سه مخالف به اظهارنظر پرداختند؛ علاوه بر این برای اینکه نمایندگان اظهارات کارشناسی بیشتری را بشنوند، سه موافق و سه مخالف دیگر نیز به بیان نظرات خود پرداختند و در نهایت در یک رای‌گیری استمزاجی نمایندگان رای به عدم ابقای طرح در کمیسیون مشترک دادند.

او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به استمزاجی بودن رای‌گیری در نشست غیرعلنی، رای‌گیری دیگری در جلسه علنی صورت خواهد گرفت یا خیر، اظهار داشت دو نظر حقوقی در این رابطه وجود دارد: نظر اول این است که کار تمام شده و دیگر نیازی به رای‌گیری نیست اما یک نظر دیگر این است که بر اساس ماده (165) آیین‌نامه داخلی مجلس مجددا باید در صحن علنی مجلس رای‌گیری شود.

سلیمی تاکید کرد این دو نظر نیاز به کنکاش حقوقی داشته و نهایتا مقرر شده است هر آنچه اعلام شود همه نمایندگان از آن تمکین کنند.

بنابر توضیحات هیات رییسه مجلس در صورت اینکه معاونت حقوقی این رای‌گیری استمزاجی را قانونی بداند؛ کمیسیون مشترک که طی 6 ماه گذشته جلساتی برای بررسی طرح صیانت و تلاش جهت تصویب سریع آن داشت، منحل خواهد شد.

به گفته سلیمی در صورت نهایی شدن این موضوع، بار دیگر طرحی تهیه و کمیسیون دیگری تشکیل خواهد شد: البته این به این معنا نیست که هرآنچه پیش از این تهیه شده نادیده گرفته شود ولی محتوا حتما تغییر خواهد کرد ولی اینکه چه میزان تغییر خواهد داشت، هنوز مشخص نیست. در ادامه گزارش این کمیسیون به صحن مجلس ارائه می‌شود که در این فرآیند تمامی نمایندگان می‌توانند پیشنهادات خود را ارائه کنند تا این موضوع نهایتا در صحن مجلس بررسی شود.

از سخنان وی این گونه برداشت می‌شود که نسخه‌های پیشین طرح صیانت بار دیگر توسط کمیسیون جدیدی بررسی شده و سپس برای تصویب کلیات و مواد، طرح جدید به رای تمامی نمایندگان گذاشته خواهد شد.


خبرهای مرتبط

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.