بررسی تبلت میت پد T10 هواوی

تبلت میت پد تی ۱۰ هواوی، محصولی ارزان‌قیمت که بیشتر برای انجام کارهای سبک و ساده مناسب است و گزینه‌ای ایده‌آل برای دانش‌آموزان به‌شمار می‌آید.

شیوع ویروس کرونا باعث رشد فروش محصولاتی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای شخصی و حتی تبلت‌ها شد. خانه‌نشینی مردم در سرتاسر دنیا و لزوم حضور بیشتر در فضای آنلاین باعث شد که دانش‌آموزان، دانشجویان و حتی افرادی که به محصولی با صفحه‌نمایشی بزرگ‌تر از گوشی نیاز دارند، به فکر خرید تبلت باشند.

بازار تبلت‌ها هم مانند بازار گوشی ‌های هوشمند از مدل‌های متنوع با قیمت‌های متفاوت پر شده است؛ از آیپد پرو و سرفیس پرو با قیمت‌های نجومی گرفته تا تبلت‌های ارزان‌قیمت اندرویدی. چنین تنوعی شاید انتخاب را برایتان دشوار کند؛ اما چنانچه به‌دنبال محصول نسبتا جدیدی هستید که قیمت زیادی هم نداشته باشد، احتمالا به هواوی میت پد تی ۱۰ برمی‌خورید.

میت پد تی ۱۰ برای انجام کارهای روزانه بسیار مناسب به‌نظر می‌رسد و سرعت قابل قبول آن در انجام کارهای سبک تجربه‌ی رضایت‌بخشی را برای کاربران خلق می‌کند. اگر به فکر خرید تبلت ارزان‌قیمت هستید، پس با بررسی هواوی میت پد تی ۱۰ همراه ما باشید.

طراحی و کیفیت ساخت میت پد تی 10

تبلت میت پد تی ۱۰ ظاهری مانند اکثر تبلت‌های موجود در بازار دارد. صفحه‌نمایش ۹٫۷ اینچی محصول جدید هواوی حاشیه‌های باریکی ندارد و در ابعاد ۱۵۹ میلی‌متر در ۲۴۰٫۲ میلی‌متر در ۷٫۸۵ میلی‌متر ساخته است. میت‌پد تی ۱۰ با وزن ۴۵۰ گرمی‌اش جزو محصولات نه‌چندان سبک بازار به‌حساب می‌آید؛ به‌طوری‌که در استفاده‌های مداوم، سنگینی وزن آن را احساس خواهید کرد.

باتوجه به محل قرارگیری دوربین سلفی و نسبت تصویر ۱۶:۱۰ نمایشگر، بهتر است از میت پد تی ۱۰ در حالت افقی استفاده کنید. اگر میت پد تی ۱۰ را در حالت افقی به‌دست بگیرید، روی لبه‌ی بالا کلیدهای پاور و تنظیم صدا را مشاهده می‌کنید. در کنار این کلیدها دو میکروفن هم دیده می‌شوند. روی لبه‌ی سمت راست، محل قرارگرفتن سیم‌کارت و کارت حافظه، جک ۳٫۵ میلی‌متری خروجی صدا و بلندگو به‌چشم می‌خورند؛ درحالی‌که کانال دیگر اسپیکر در لبه‌ی سمت چپ قرار دارد. لبه‌ی پایینی دستگاه از هیچ‌گونه پورت یا درگاهی میزبانی نمی‌کند.

قاب پشتی میت پد تی ۱۰ از دو قسمت تشکیل شده که بخش زیادی از آن فلزی و بخش دیگر که به‌صورت نوار باریکی کل لبه‌ی بالایی را دربرگرفته، پلاستیکی است، این نوار پلاستیکی نقش بهبود آنتن‌دهی در اتصال Wi-Fi و موبایل را برعهده دارد. میت پد تی ۱۰ ساختار محکمی دارد؛ اما پوشش براق قاب فلزی آن آثار انگشت و چربی را به‌خود جذب می‌کند.

تبلت میت پد تی ۱۰ ظاهر پیچیده‌ای ندارد و نوآوری خاصی در آن دیده نمی‌شود. ظاهر کلاسیک یک تبلت را مشاهده می‌کنید که چندان بد هم از کار درنیامده است و از آنجایی که با یک تبلت ارزان‌قیمت سروکار داریم، نباید انتظار ظاهری خیلی مدرن با کیفیت ساخت بالاتر را از میت تی ۱۰ داشته باشید.

از تبلت نباید انتظار دوربین باکیفیت داشت و این موضوع در مورد میت پد تی ۱۰ نیز صدق می‌کند. دوربین پشتی از حسگر ۵ مگاپیکسلی و لنزی با دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد، از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی می‌کند و قابلیت فیلم‌برداری Full HD با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه نیز دارد. دوربین جلوی میت پد تی ۱۰ هم از حسگر ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 بهره می‌برد و می‌تواند ویدئوهایی با وضوح 720p و نرخ ۳۰ فریم برثانیه ضبط می‌کند. دوربین‌‌های تبلت میت پد تی ۱۰ بیشتر به درد تماس‌‌های تصویری و عکاسی از مدارک و جزوه‌ها می‌خورد و برای عکاسی از منظره و عکاسی در شب اصلا مناسب نیست.

نمایشگر و اسپیکر میت پد تی 10

میت پد تی ۱۰ از صفحه‌نمایش ۹٫۷ اینچی IPS LCD با وضوح ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۱۵۶ پیکسل‌براینچ بهره می‌برد. بی‌شک وضوح و شفافیت تصاویر و متون در نمایشگر میت پد تی ۱۰ در سطح دستگاه‌های گران‌قیمتی همچون گلکسی تب اس ۷ یا آیپد پرو قرار نمی‌گیرد؛ اما با توجه به برچسب قیمتی زیر ۴ میلیون تومانی دستگاه نمی‌توان به آن خرده‌ای گرفت. مطابق انتظار از نرخ نوسازی بالا یا پشتیبانی از استانداردهای HDR نیز خبری نیست.

در کمال تعجب میت پد تی ۱۰ قابلیت تنظیم خودکار روشنایی ندارد. براساس بررسی‌ها، حداکثر روشنایی دستگاه به ۲۵۲٫۲ نیت رسید که عدد چندان چشم‌گیری نیست و در محیط‌های روشن، به‌ویژه زیر نور آفتاب، کار کردن با تبلت را دشوار می‌کند. خوشبختانه به‌لطف حداقل روشنایی ۱٫۵۸ نیتی نمایشگر، در محیط‌های تاریک، به چشم کاربر فشار زیادی وارد نمی‌شود. باتوجه به روشنایی ۲٫۲۸ نیتی رنگ مشکی، به کنتراست Native نه‌چندان جالب ۱۱۰٫۷ می‌رسیم که نشان از عمق کم رنگ مشکی دارد.

در همان نگاه نخست متوجه می‌شوید که صفحه‌نمایش تمایل زیادی به سردی دارد. چند حالت مختلف برای نمایش رنگ‌ها در نظر گرفته شده است که Default، Warm و Cool نام دارند. حالت Default با حالت Cool تفاوت چندانی ندارند و رنگ آبی در این دو حالت به‌شدت حس می‌شود. تنها حالت Warm کمی رنگ‌ها را بهتر می‌کند که البته در این حالت میزان رنگ زرد بیشتر می‌شود.

براساس بررسی‌ها، صفحه‌نمایش میت پد تی ۱۰ عملکرد جالبی در نمایش رنگ‌ها به‌نمایش نمی‌گذارد و حتی در نمایش رنگ‌های فضای مرسوم sRGB نیز با پوشش حداکثر ۸۹ درصد، ناموفق ظاهر می‌شود. خطای میانگین ۶٫۲ ثابت می‌کند که دستگاه در تولید رنگ‌های پشتیبانی‌شده نیز عملکرد دقیقی ندارد. ناگفته نماند که در تنظیمات نمایشگر میت پد تی ۱۰ گزینه‌ای برای تغییر پروفایل‌های رنگی نیز در دسترس نیست.

هواوی روی دو قابلیت Eye Comfort و eBook mode مانور زیادی می‌دهد که به‌ترتیب برای فیلتر نور مضر آبی و شبیه‌سازی نمایشگر کتاب‌خوان‌های جوهر الکترونیک به‌کار می‌آیند. صفحه‌نمایش میت پد تی ۱۰ نیاز روزمره‌ی کاربر را برای بازی‌کردن، تماشای فیلم و وب‌گردی را تا حدودی برطرف می‌کند؛ اما فراتر از آن نمی‌رود.

میت پد تی ۱۰ از اسپیکرهای استریویی بهره می‌برد که به‌ادعای هواوی می‌توانند «به‌مدد فناوری Histen 6.1 صدایی شفاف، رسا و کوبنده تولید کنند». در زمان تماشای فیلم یا بازی، خود را در جریان اتفاقات رخ‌داده حس خواهید کرد؛ البته اگر صدای بلندگوها را تا انتها زیاد کنید از کیفیت صدا کاسته شده و بر اعوجاج آن افزوده می‌شود.

در کل استفاده از اسپیکرها استریو یکی از ویژگی‌های مثبت میت پد تی ۱۰ به‌حساب می‌آید. اگر تبلت اقتصادی هواوی را برای مقاصد آموزشی تهیه می‌کنید، صدای فایل‌ها و ویدئوهای آموزشی را به‌خوبی خواهید شنید. بلندگوهای میت پد تی ۱۰ صدای باس زیادی تولید نمی‌کنند، اما حجم صدای آن‌ها برای پر کردن یک اتاق کوچک مناسب خواهد بود. اگر می‌خواهید تجربه صوتی بهتری از تبلت جدید هواوی داشته باشید،‌ می‌توانید از هدفون استفاده کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری میت پد تی 10

میت پد تی ۱۰ با اندروید ۱۰ و رابط کاربری EMUI 10.1 در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و همانند تمام دستگاه‌های هواوی که در ماه‌‌های گذشته راهی بازار شده‌اند، از سرویس‌های موبایل گوگل پشتیبانی نمی‌کند، در عوض چینی‌ها سرویس‌های موبایل هواوی (HMS) را به‌کار گرفته‌اند. بسیاری از اپلیکیشن‌‌ها را می‌توانید از اپ گالری هواوی دانلود کنید و بیشتر اپلیکیشن‌های ایرانی هم روی میت پد تی ۱۰ اجرا می‌شوند؛ البته همچنان نسخه ویژه رانندگان اسنپ روی این تبلت کار نمی‌کند و عموم اپ‌های گوگل نیز با دستگاه سازگار نیستند.

سرویس هواوی موزیک را هم روی تبلت هواوی مشاهده خواهید کرد که چیزی شبیه به اسپاتیفای و اپل موزیک است. استفاده از این سرویس رایگان نیست و باید اشتراک آن را به قیمت ماهیانه ۱۰ دلار تهیه کنید؛ البته بسیاری از سرویس‌هایی که هواوی روی میت پد تی ۱۰ ارائه می‌دهد، در کشور ما پشتیبانی نمی‌شوند.

ناسازگاری سرویس‌های گوگل همچنان موضوع چالش برانگیزی برای بسیاری کاربران است. فقدان اپلیکیشن‌هایی مانند جیمیل، مپ، یوتیوب و سایر سرویس‌های گوگل گاه و بی‌گاه شما را اذیت خواهند کرد. گرچه از طریق وب می‌توانید به سرویس‌های گوگل دسترسی داشته باشید، اما نسخه وب عملکردی نزدیک به اپلیکیشن‌ها ندارد.

هواوی تعدادی سرویس مشابه سرویس‌های گوگل را در اختیار کاربران قرار دهد که یکی از آن‌ها اپلیکیشن پتال سرچ است که از بینگ مایکروسافت قدرت می‌گیرد و شبیه به جست‌وجوی گوگل کار می‌کند. با پتال سرچ به واسطه‌ی هوش مصنوعی می‌توانید اطلاعات مختلفی درباره‌ی سوژه‌ای به‌دست آورید که از آن عکاسی کرده‌اید. حتی از جست‌وجوی صوتی هم پشتیبانی می‌شود.

رابط کاربری EMUI 10.1 از نظر ظاهری تغییرات زیادی به خود می‌بیند و تجربه‌ی کاملا جدیدی را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. از بین ویژگی‌‌هایی که این رابط کاربری پیش روی کاربران قرار می‌دهد، می‌توانیم به وجود حالت تاریک (Dark Mode) اشاره کنیم که می‌تواند کار کردن با دستگاه را در محیط‌های تاریک راحت‌تر کند. با فعال کردن حالت تاریک، اکثر اپلکیشن‌ها مانند مرورگر وب به حالت تاریک درمی‌آیند.

روی میت پد تی ۱۰ خبری از دکمه‌های مجازی برای هدایت منوها نیست و باید از ژست‌های حرکتی استفاده کنید. با کشیدن انگشت از لبه‌ی سمت چپ یا راست به سمت مرکز صفحه‌نمایش می‌توانید به صفحه‌های مختلف اپلیکیشن‌ها مراجعه کنید یا از اپلیکیشن‌ مورد نظر خود خارج شوید. اگر از لبه‌ی سمت پایین انگشت خود را به سمت مرکز صفحه‌نمایش بکشید، می‌توانید تمام اپلیکیشن‌های باز را مشاهده کنید و آن‌ها را ببندید.

صفحه‌نمایش بزرگ میت پد تی ۱۰ باعث شده است که امکان اجرای دو اپلیکیشن در کنار هم را هم داشته باشید؛ مثلا می‌توانید در یک سمت ویدئو تماشا کنید و در سمت دیگر با پیام‌رسان‌های مختلف کار کنید.

سخت‌افزار و عملکرد میت پد تی 10

میت پد تی ۱۰ از تراشه‌ی Kirin 710A قدرت می‌گیرد. این تراشه نسخه‌‌ای از Kirin 710 به‌حساب می‌آید که به‌جای TSMC توسط شرکت چینی SMIC و با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری تولید می‌شود. ساختار و ماژول‌های Kirin 710A تفاوتی با نسخه‌ی عادی ندارند؛ اما احتمالا لیتوگرافی قدیمی‌ترِ تراشه به بهینگی کمترِ آن می‌انجامد.

تراشه‌ی Kirin 710A ماژول‌های نه‌چندان جدیدی را در بطن خود دارد؛ ۴ هسته‌ی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex-A73 با قدمت ۵ سال و ۴ هسته‌ی ۱٫۷ گیگاهرتزی Cortex-A53 با قدمت ۹ سال به‌عنوان CPU‌ انجام‌وظیفه می‌کنند؛ درحالی‌که ماژول ۴ هسته‌ای Mali G51 با ۵ سال قدمت، وظیفه‌ی پردازش‌های گرافیکی را برعهده دارد.

از دیگر مشخصات سخت‌افزاری تبلت میت پد تی ۱۰ می‌توانیم به ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی اشاره کنیم؛ البته مدل دیگری از این تبلت با ۳۲ گیگابایت حافظه هم راهی بازار شده است. پس از نصب چند اپلیکیشن و بازی سریعا متوجه کمبود فضای داخلی می‌شوید، از سوی دیگر رم ۲ گیگابایتی دستگاه نیز به هیچ‌وجه برای چندوظیفگی رضایت‌بخش کافی نیست.

تراشه‌ی به‌کاررفته در دل میت پد تی ۱۰ برای پردازش‌های سنگین ساخته نشده است و از پس اجرای چنین بازی‌هایی بر نمی‌آید. با این تبلت امکان اجرای مطلوب بازی‌‌هایی مانند پابجی، فورتنایت و کاف اف دیوتی موبایل را نخواهید داشت؛ از سوی دیگر به دلیل محدودیت‌های سخت‌افزاری تبلت به‌ویژه رم، تعدادی از بازی‌ها روی میت پد تی ۱۰ نصب نشده و برخی از بنچمارک اجرا نمی‌شوند.

مانند عموم محصولات هواوی، میت پد T10 نیز در تنظیمات باتری، پروفایل Performance را نیز دراختیار کاربر قرار می‌دهد که به‌موجب آن، دستگاه از تمام ظرفیت سخت‌افزار استفاده می‌کند. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که فعال‌سازی پروفایل Performance حدود ۱۰ درصد عملکرد کلی تبلت را در کاربری‌های روزمره بهبود می‌دهد.

تبلت میت پد تی ۱۰ برای انجام کارهای سبک و روزمره مناسب ارزیابی می‌شود. گشت‌و‌گذار در اینترنت، تماشای ویدئو، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و اجرای برخی بازی سبک از کارهایی است که با این محصول می‌توانید انجام دهید. در کار کرد‌های معمولی با عملکرد باثباتی مواجه خواهید بود، تبلت سرعت نسبتا مناسبی دارد و نیاز شما را بر طرف می‌کند.

باتری میت پد تی 10

تبلت میت پد تی ۱۰ خود را به‌کمک باتری ۵۱۰۰ میلی‌آمپرساعتی‌اش تأمین می‌کند که با شارژر ۵ وات معمولی همراه دستگاه شارژ می‌شود. برای شارژ کامل باتری میت پد تی ۱۰ نزدیک به دو ساعت زمان نیاز خواهید داشت.

در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت قرار دارند و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم به‌همراه خروجی صدای اسپیکر قطع شده‌اند، تبلت اقتصادی هواوی می‌تواند به‌مدت ۱۰ ساعت و ۳۱ دقیقه ویدئوی با وضوح HD را به‌صورت مداوم پخش کند که نتیجه‌ی متوسطی است.

بنچمارک PCMark معیار خوبی برای ارزیابی مدت‌زمان روشن‌ماندن نمایشگر با روشنایی ۲۰۰ نیت (اسلایدر روشنایی روی حدود ۸۰ درصد) در کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی یا نوشتن متن است. برهمین اساس، میت پد T10 به‌مدت ۹ ساعت و ۳۱ دقیقه شارژ نگه می‌دارد که نتیجه‌ی شگفت‌انگیزی به‌حساب نمی‌آید و می‌توان چنین برداشت کرد که دستگاه می‌تواند کمی بیش از یک روز کاربر را همراهی کند.

جمع‌بندی

تبلت میت پد تی ۱۰ بیشتر برای کارهای ساده مناسب است. اگر در دوران شیوع ویروس کرونا برای تحصیل به تبلت نیاز دارید، این محصول با قیمت مناسبش می‌تواند انتخاب اول شما باشد. صفحه‌نمایش ۹٫۷ اینچی میت پد T10 برای وب‌گردی، تماشای ویدئو و حضور در کلاس‌های آنلاین مناسب خواهد بود. کیفیت صدای بلندگوها هم جزو نقاط قوت دستگاه به‌حساب می‌آید.

میت پد تی ۱۰ ابعاد مناسبی دارد، اما وزن ۴۵۰ گرمی‌اش می‌تواند کاربر را در استفاده‌های مداوم خسته می‌کند، از سوی دیگر نسبت تصویر ۱۶:۱۰ نمایشگر نیز در استفاده از دستگاه به‌صورت عمودی، حس‌وحال خوبی ندارد. از طرف دیگر کمبود حافظه‌ی ذخیره‌سازی، روشنایی نه‌چندان بالای صفحه‌نمایش و پشتیبانی‌نکردن از شارژ سریع هم از نقاط ضعف محصول به‌حساب می‌آیند.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.