‏صداوسیما فرایند تعلیق مجوز فیلیمو و نماوا را رسما آغاز کرد

در پی نامه سعید مقیسه به جبلی درباره صیانت از شبکه نمایش خانگی، فرایند تعلیق مجوز فیلیمو و نماوا رسما آغاز شد.

به گزارش فاواپرس، سعید مقیسه رییس ساترا؛ در نامه‌ای ۱۲ بندی گزارشی از فرایند تعلیق مجوز فیلیمو و نماوا و سایر VOD‌ها را به جبلی رییس صداسیما ارایه کرده است.

نامه‌ای از سعید مقیسه رییس ساترا به پیمان جبلی منتشر شده که در بند‌هایی از آن با اشاره به مصوبه شورای فضای مجازی صدا و سیما، از عزم جدید ساترا برای برخورد و تعلیق پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی اشاره شده است.

در همین زمینه خبرآنلاین نوشت؛ صیانت پس از اینترنت انگار قرار است به پلتفرم‌های پخش داخلی تسری پیدا کند. تلویزیون که در رقابت با رقبای جدید سر بر آورده از پلتفرم‌های پخش اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی عقب افتاده پس از نظارت‌های محتوایی این بار به سراغ دور جدیدی از اقدامات تنبیهی برای پلتفرم‌های پخش رفته است.

پس از این ماجرا و درحالی که تنش میان ساترا و برخی از این پلتفرم‌ها به اوج رسیده بود، سعید مقیسه در مصاحبه‌ای، تصمیم ساترا برای فیلتر و تعلیق پلتفرم‌های متخلف را رد و تاکید کرد که این تخلفات به منزله امتیاز منفی در کارنامه پلتفرم‌ها ثبت و در صورتی که بیش از یک مقدار مشخص شود، برای برخورد جدی با آن پلتفرم اقدام می‌شود.

با این‌ حال، اکنون و به فاصله چند هفته از این اظهارات، مشاهده شده است که سعید مقیسه در نامه‌ای خطاب به جبلی، رییس سازمان صدا و سیما، از برخورد با پلتفرم‌های متخلف سخن گفته و اقداماتی که این سازمان برای برخورد در نظر دارد را در ۱۲ بند شرح داده است.

در بندهای ذکر شده در این نامه، به مواردی مانند طرح شکایت در دادسرای فرهنگ و رسانه علیه این پلتفرم‌ها، فیلتر دامنه پلتفرم‌های متخلف، ممنوعیت تبلیغات، عدم پذیرش طرح‌های جدید برای تولید برنامه و … به چشم می‌خورد.

بر اساس نامه منتشر شده به امضای مقیسه که در تاریخ ۲۱ تیرماه و در ۱۲ بند خطاب به جبلی نوشته شده، طرحی را ترسیم می‌کند که بر اساسش به مساعدت از نهاد‌های نظارتی و لابی با ارگان‌های قانونگذار مجموعه اقداماتی را ترسیم می‌کند که شورای فضای مجازی در دورهمی خود جمع بندی کردند احتمالا این‌گونه شبکه نمایش خانگی را به تصرف خود در می‌آورند و این رقبای جدید را بر مدار مورد علاقه خود می‌گردانند یا از صحنه رقابت حذف می‌کنند!

استمداد از بیش از ۲۰ نهاد برای انجام اقدامات بازدارنده پلتفرم‌ها شاید یکی از بی سابقه‌ترین نمونه از مصوبات منتشر شده برای خروج رقبای جدید از میدان رقابت با رسانه ملی است.

اقداماتی که از ترغیب نمایندگان مجلس برای انجام مصاحبه شروع می‌شود و به نامه نگاری به معاونت علمی ریاست جمهوری برای عدم حمایت مالی می‌رسد و در نهایت اعلام می‌کند که علیه هر سازمانی که همراهی نکرد اقدام رسانه ای کنید.

صدا و سیما پس از سرانجام نافرجام طرح صیانت به نظر می‌رسد برای طرح ساماندهی پلتفرم‌های پخش به سراغ صیانت پیشگان رفته که در بندی از این نامه آمده است با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس برای پیش بینی نطق پیش از دستور و ایراد تذکر و ارایه موضوع به کمیسیون اصل ۹۰ رایزنی شده است.

در بند دیگری به نامه‌ای خطاب به اداره کل بازرگانی صدا و سیما اشاره شده که در آن به جلوگیری از تبلیغات شرکت‌هایی که در پلتفرم‌ها تبلیغ پخش می‌کنند تاکید شده و اقدام مشابه با تبلیغ کنندگان در شبکه‌های ماهواره‌ای را خواستار شده است!

مقیسه در بند دیگری اعلام کرده که ارسال نامه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای عدم خدمت رسانی به دیتا سنتر‌ها در دستور کار اجرایی ساترا قرار گرفته است.

همچنین ساترا از وزارت صمت برای لغو نشان اینماد برخی از پلتفرم‌ها تقاضا داشته است.

در این نامه به جبلی اعلام شده که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عدم صدور مجوز تبلیغات شهری و با معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان تبلیغات اسلامی برای اجتناب از حمایت‌های مالی، با سازمان زیباسازی شهرداری برای جلوگیری از تبلیغات شهری، با پلیس امنیت اخلاقی برای اقدام لازم قانونی، با پلیس فتا برای جلوگیری از انتشار محتوای نامناسب موجود در پلتفرم‌ها و با ناجا برای جلوگیری از فعالیت‌های تولیدی محیطی در حال نامه نگاری است.

مقیسه در ادامه برای اجرای مصوبات شورای فضای مجازی صدا و سیما از رئیس این سازمان درخواست کرده که طرح‌های جید تولید برنامه در شورای صدور مجوز تولید (الماس) مورد پذیرش قرار نگیرد.

در پایان نیز درخواست شده که علیه معرفی دستگاه‌هایی که با ترک فعل و فرصت سوزی برای رعایت قانون همراهی نمی‌کنند مصاحبه و اقدام رسانه‌ای شود.

این اتفاق درحالی است که در ماه‌های اخیر رسانه ملی دیگر حتی همان نظرسنجی‌های مرکز نظرسنجی خودش را که همیشه مخاطبانش را بالای ۸۰ درصد اعلام می‌کرد را هم اعلام نمی‌کند و برای سریال هایش اقدام به تبلیغات محیطی در سطح شهر‌ها کرده است!

هر روز انتقاد‌ها از کاهش مخاطب رسانه ملی بیشتر می‌شود درحالی که شبکه نمایش خانگی اقلا می‌تواند خاکریزی مقابل گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای باشد، سیما که قرار بود نهاد ناظر بر عملکرد این شبکه تولید محتوای جدید باشد حالا با بنگاه داری در برابر بخش خصوصی و ناکامی نسبی تصمیم به اجرای طرح صیانت با یارگیری وسیع از نهاد‌های حاکمیتی و دولتی برای مقابله با رقبای داخلی دارد!

در ماه‌های اخیر، تولیدکنندگان برخی آثار این پلتفرم‌ها، در واکنش به ممیزی‌های انجام شده از سوی ساترا (به عنوان رگولاتور حوزه صوت و تصویر فراگیر)، از پذیرش حذفیات درخواست شده سرباز زده و اقدام به پخش آثار خود بدون داشتن مجوز از ساترا کردند.

انتشار این نامه در فضای مجازی خصوصا توییتر، واکنش‌های منفی زیادی را برانگیخت. سپردن رگولاتوری حوزه صوت و تصویر فراگیر به سازمانی به نام ساترا که خود ذیل صدا و سیما فعالیت می‌کند، همواره مورد انتقاد کارشناسان این حوزه بوده است. آنها معتقدند چطور زمانی که یک سازمان خود ذی‌نفع چیزی است، می‌تواند تنظیم‌گری درستی برای حوزه انجام دهد. از سوی دیگر، برخی با اشاره به خلل قانونی جایگاه ساترا، درخواست این سازمان برای برخورد قانونی با پلتفرم‌ها را کمدی خواندند.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.