ربات سایبر وان شیائومی رقیب تسلا و ایلان ماسک شد + فیلم

چینی‌ها با رونمایی از ربات سایبر وان شیائومی رقیب تسلا و ایلان ماسک شدند.

به گزارش فاوا پرس، چینی‌ها با رونمایی از ربات سایبر وان شیائومی رقیب تسلا و ایلان ماسک شدند. ربات انسان‌نمای نام سایبر وان به نمایش ۵۲ کیلوگرم وزن دارد و قدش به ۱۷۷ سانتی‌متر می‌رسد و برخلاف ربات تسلا توانایی راه رفتن نیز دارد. این ربات دومین دستاورد بزرگ شیائومی در دنیای رباتیک پس از سایبر داگ (CyberDog) به حساب می‌آید.

یک سال پس از رونمایی اولیه‌ی ربات انسان‌نمای تسلا،‌ چینی‌ها نیز وارد میدان شده‌اند تا رقابت را از همین حالا آغاز کنند. شیائومی روز گذشته رویدادی آنلاین برگزار کرد تا از جدیدترین محصولات خود در بازار موبایل و هدفون پرده‌برداری کند. در بخش‌های انتهایی مراسم به‌شکلی غیرمنتظره اولین ربات انسان‌نمای شیائومی یعنی ربات سایبر وان روی صحنه حاضر شد.

ربات سایبر وان شیائومی دومین محصول رباتیک این شرکت محسوب می‌شود و یک سال پس از رونمایی ربات سگ‌نمای این شرکت یعنی سایبرداگ معرفی شده است. ربات سایبرداگ در رویداد تابستانه‌ی ۲۰۲۱ به نمایش درآمده بود.

شیائومی می‌گوید ربات سایبر وان هنوز ربات کاملی نیست و مهندسان این شرکت همچنان در حال کار روی بیشتر بخش‌های آن هستند. شرکت چینی می‌گوید مدل‌های تکامل‌یافته‌ی این ربات در آینده نه‌تنها هوش هیجانی بالایی خواهند داشت بلکه احساسات انسانی را نیز درک خواهند کرد.

فاواپرس / ربات سایبر وان شیائومی

نسل اول ربات سایبر وان شیائومی که روی صحنه‌ی مراسم حاضر شد،‌ ظاهرا در راه رفتن مشکل داشت. با این حال شیائومی در تلاش است راه رفتن این ربات را بهتر کند.

شیائومی می‌گوید سایبر وان نتیجه‌ی ترکیب مهندسی مکاترونیک و هوش مصنوعی است و توسط واحد تجاری اختصاصی این شرکت در حوزه‌ی رباتیک یعنی Xiaomi Robot Labs ساخته شده. شیائومی می‌گوید مقدار قابل‌توجهی از منابع و نیروی انسانی خود را به تولید نسل اول ربات سایبر وان شیائومی اختصاص داده است.

ساخت هر نوع ربات پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد، بااین‌حال اگر ربات از نوع انسان‌نما باشد شرایط بسیار دشوارتر می‌شود. رونمایی از ربات سایبر وان شیائومی اتفاق بزرگی در تاریخ شیائومی است. این شرکت که پیش‌تر توانایی‌های خود را با سایبرداگ نشان داده بود، به وضوح ثابت کرده که مهندسانی خلاق دارد.

ربات سایبر وان شیائومی احتمالا یکی از بزرگ‌ترین ربات‌های انسان‌نمای ساخته‌شده تاکنون محسوب می‌شود. این ربات ۱۷۷ سانتی‌متر قد دارد و وزنش کمی بیشتر از ۵۲ کیلوگرم است. با این قد و وزن، ربات شیائومی تا حد زیادی مثل انسانی معمولی است. سایبروان که شباهت‌های انکارناپذیری به ربات انسان‌نمای تسلا دارد، دارای نام مستعار «داداش فلزی» است.

سایبر وان پس از قدم زدن در وسط صحنه، یک شاخه گل به لی جون، مدیرعامل شیائومی، تقدیم کرد و سپس حاضر شد که با او سلفی بگیرد. ربات شیائومی سپس از صحنه خارج شد.

مشخصات ربات سایبر وان شیائومی 

این ربات شیائومی در مقایسه با سایبر داگ توانایی‌های پردازشی بیشتری دارد که با توجه به قابلیت‌هایش، منطقی به نظر می‌رسد. به گفته شیائومی، این ربات برای فروش عرضه نخواهد شد و به عنوان یک پلتفرم تحقیقاتی رباتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ربات شیائومی می‌تواند با سرعت 3.6 کیلومتر بر ساعت به سمت جلو حرکت کند. سایبر وان برای اینکه بتواند دنیای اطرافش را ببیند، به نرم افزار تصویربرداری ساخت بخش آزمایشگاه‌های رباتیک شیائومی مجهز شده است.

فاواپرس / ربات سایبر وان شیائومی رقیب تسلا و ایلان ماسک

شیائومی می‌گوید سایبر وان به سؤالات به‌صورت بلادرنگ پاسخ می‌دهد و می‌تواند اشیاء کوچک تا وزن حداکثر ۱٫۵ کیلوگرم را با یک دست حمل کند. مهندسان شیائومی برای اطمینان از حفظ تعادل ربات و تحرک‌پذیری آن مجبور شده‌اند در نسل اول سایبروان وزن را تا حد زیادی محدود نگه دارند. برای نمونه موتوری که برای حرکت دادن اندام‌های ربات مورد استفاده قرار می‌گیرد تنها ۵۰۰ گرم وزن دارد.

موتور اصلی که در نزدیکی مفصل ران تعبیه شده است می‌تواند حداکثر گشتاور نیروی بیش از ۳۰۰ نیوتن‌متر را اعمال کند. موتور محرک اندام فوقانی ربات سایبر وان شیائومی می‌تواند با دقت حداکثر یک نیوتن‌متر فعالیت کند تا ربات انسان‌نمای شیائومی بتواند به آرامی دست شما را لمس کند.

سایبروان از لحاظ چابک بودن فاصله‌ی زیادی با ربات اطلس شرکت بوستون داینامیکس دارد.

فاواپرس / ربات سایبر وان شیائومی

به گزارش اسلش‌گیر، شیائومی در مراسم امروز درباره‌ی ماژول بینایی عمقی Mi-Sense نیز که در ربات سایبر وان استفاده شده است صحبت کرد. شیائومی می‌گوید این ماژول به‌همراه الگوریتم‌هایی که به‌‌صورت اختصاصی توسعه داده شده‌اند به ربات سایبر وان شیائومی امکان می‌دهند فضا را به‌صورت سه‌بعدی ببیند. ربات انسان‌نمای شیائومی با اتکا بر همین الگوریتم‌ها توانایی شناسایی افراد، حرکات و حالات چهره را خواهد داشت.

شیائومی سایبروان به‌لطف هوش مصنوعی MiAl می‌تواند بین ۸۵ صدای محیطی تمایز قائل شود. این ربات ۴۵ نوع احساس را ازطریق ارتباط کلامی با انسان تشخیص می‌دهد. سایبر وان همچنین صداها را با دو میکروفون می‌شوند.

بدنه‌ی ربات شیائومی به‌لطف داشتن ۱۳ مفصل، دارای ۲۱ درجه‌ آزادی برای حرکت است. صفحه‌نمایش OLED خمیده‌‌ای که روی سرِ ربات تعبیه شده می‌تواند به ربات سایبر وان شیائومی امکان دهد محتوای تعاملی و اطلاعات مرتبط را به‌صورت بلادرنگ به نمایش بگذارد.

شیائومی می‌گوید نمونه‌ی فعلی سایبروان اولین قدم این شرکت در مسیر تولید ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته است. به گفته‌ی شیائومی به‌این‌زودی‌ها قرار نیست شاهد عرضه‌ی عمومی سایبروان باشیم.

تسلا سال گذشته با هیاهوی رسانه‌ای بسیار از رباتی انسان‌نما پرده‌برداری کرد که در آن زمان فعال نبود. ایلان ماسک، مدیرعامل بلندپرواز و ثروتمند تسلا، بارها روی این ربات مانور داده. ماسک مدتی پیش گفت که در ماه‌های آینده تسلا می‌خواهد نمونه‌ی فعال ربات خود را به نمایش بگذارد. شیائومی که تاکنون از تمایل به حضور در بازار ربات‌های انسان‌نما پرده‌برداری نکرده بود، با نمایش سایبر وان در مراسم امروز همه را شگفت‌زده کرد.

لی جون می‌گوید در حال حاضر هر یک از ربات‌های سایبروان بین ۶۰۰٬۰۰۰ تا ۷۰۰٬۰۰۰ یوان (تقریباً ۸۹٬۱۰۰ تا ۱۰۴٬۰۰۰ دلار) هزینه‌بر است و تا زمانی که هزینه‌ی تولید کاهش نیابد ربات سایبر وان شیائومی به تولید انبوه نمی‌رسد.

 

 


خبرهای مرتبط

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.