به گزارش «فاواپرس» به نقل از شبکه ۵ سیما، ابوالفضل روحانی در برنامه صبحگاهی شبکه ۵ گفت: شبکه ملی اطلاعات فیلترینگ نیست و در قالب چند نمونه شبکه ملی اطلاعات برای ما بیشتر معرفی میشود. به طور مثال در ایران شبکه تولید و توزیع برق داریم و حتی صادرات برق نیز داریم و پیرامون مسائل حملونقل نیز نیازمند جادهسازی و تولید وسایل حملونقل هوایی، زمینی و ریلی هستیم. شبکه ملی اطلاعات هم به همین صورت است.
وی ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی ایران تولیدکننده محتوا هستیم و این محتوا در شبکههای مجازی، ایمیل و… تولید میشود. از سویی مصرفکننده محتوا نیز هستیم و مخاطبان ما محدود به داخل نیست و در سراسر جهان مخاطب داریم. شبکه ملی اطلاعات به این معناست که اطلاعات تولیدی داخل کشور در بستر زیرساختی خودمان و توسط پلتفرمهای داخلی توزیع شود.
معاون راهبردی فنی مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات ارتباط ما را با دنیا قطع نمیکند و به دنبال تنظیمگری اطلاعات داخلی و خارجی کشورمان با قوانین و مقررات مشخص هستیم. شهروندان در روزهای اخیر از حاکمیت جمهوری اسلامی درباره ویدئو پخش شده از یک خواننده حق مطالبهگری دارند و سوال اینجاست که در خصوص صیانت از کودکان حاکمیت چه کرده است؟ باید توجه کرد که اگر زیرساختها در دست ما نباشد و دسترسی به پلتفرمهای تولیدکننده و توزیعکننده اطلاعات نداشته باشیم، اتفاقات روزهای اخیر تکرار میشود. اما شبکه ملی اطلاعات توان صیانت از این شرایط را دارد.
وی درباره مزایای شبکه ملی اطلاعات گفت: اولین مزیت شبکه ملی اطلاعات، صیانت از حق کودکان است و دومین مزیت مباحث اقتصادی است. به طور مثال برای انتقال یک کالا از شیراز به اصفهان روش منطقی انتقال کالا از مسیرهای داخلی است و در بحث جابهجایی اطلاعات، محتوا از شیراز به خارج از کشور میرود و در نهایت به اصفهان میرسد. به ازای هر اطلاعاتی که از مرز خارج میشود، باید هزینه پرداخت شود و این روزها خانوادهها در بحث آموزشی هزینه محتوا پرداخت میکنند اما هزینه استفاده از پلتفرمهای داخلی نیمبها است.
معاون راهبردی فنی مرکز ملی فضای مجازی تأکید کرد: روند حرکت ما در خصوص شبکه ملی اطلاعات میتوانست بهتر باشد. شبکه ملی اطلاعات همانند نامش نیازمند عزم ملی است و دستگاهها و نهادها به صورت کلی باید پای کار بیایند. شبکه ملی اطلاعات در حد یک قوه یا یک وزارتخانه نیست و در این ۱۰ سال ابتدا به دنبال تعریف یکسان و واحد بودیم و باید جزئیات این مسئله به صورت دقیق مطرح میشد. خیلی صحبتها مثل فیلترینگ، اینترنت ملی، اینترانت و… پیرامون شبکه ملی اطلاعات مطرح بود.
روحانی گفت: این ۱۰ سال فرسایشی شد و باید با سرعت بیشتری حرکت میکردیم و بعد از فرمان مقام معظم رهبری در ۱۲ آذرماه سال ۱۳۹۸ مجموعهها پای کارآمدند و جلسات فوقالعاده فشرده روزانه برگزار شد. بر اساس برنامههای وزارت ارتباطات کل کار شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال ۱۴۰۴ به نتیجه خواهد رسید و امیدواریم عمده کار تا پایان دولت پایان یابد. شبکه ملی کار بزرگی محسوب میشود که نیازمند عزم ملی و کمک همگانی است.