پرارزشترین ارز دیجیتال جهان پس از چند هفته نوسان دوباره به زیر ۴۰ هزار دلار بازگشت. اما علت سقوط بیت کوین چه بود؟
به گزارش فاواپرس به نقل از کوین دسک، قیمت بیت کوین بامداد امروز برای اولین بار از ۱۶ مارس (۲۵ اسفند) به زیر ۴۰٬۰۰۰ دلار و در پایینترین سطح روزانه خود به ۳۹٬۲۰۰ دلار سقوط کرد. قیمت در طول ۲۴ ساعته گذشته حدود ۵.۵ درصد کاهش یافته است و در لحظه نگارش این مطلب هر واحد بیت کوین ۳۹٬۹۹۰ دلار معامله میشود.
این سقوط قابلتوجه در حالی اتفاق میافتد که بخش عمدهای از سرمایهگذاران فعال در بازارهای بینالمللی، مشغول ارزیابی ریسک حاصل از افزایش نرخ بهره بانکی در آمریکا، رشد تورم در جهان و تغییر ساختار تجارت بینالملل پس از حمله روسیه به اوکراین هستند.
آرماندو آگوئیلار (Armando Aguilar)، مدیر بخش تحقیقات مؤسسه لِدِن (Ledn)، گفته دلیل اصلی ترس این روزهای سرمایهگذاران، عوامل کلان اقتصادی است.
دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، روز گذشته هشدار داده بود که گزارش نرخ تورم ماه مارس (اسفند) ایالات متحده که قرار است امروز منتشر شود، ممکن است رشد شدید تورم را نشان دهد. این موضوع میتواند بانک مرکزی آمریکا را تحریک کند تا نرخ بهره بانکی را با سرعت بیشتری افزایش دهد؛ چراکه همین حالا هم تورم در آمریکا به اوج چهار دهه گذشته خود رسیده و بهنوعی از کنترل خارج شده است.
مؤسسه سرمایهگذاری نیویورک دیجیتال (NYDIG)، در گزارش جدید خود گفته است که «ترس از افزایش نرخ بهره بانکی و اتخاذ سیاستهای پولی انقباضی در آمریکا همچنان موضوع مهمی برای سرمایهگذاران بیت کوین محسوب میشود».
بازار بیت کوین که اخیراً همبستگی غیرمعمولی با بورس آمریکا پیدا کرده است، طبیعتاً از برنامه بانک مرکزی ایالات متحده برای کاهش ماهانه ۹۵ میلیارد دلار از ترازنامه ۹ تریلیون دلاری خود، تأثیر میگیرد.
اقدام بانک مرکزی این کشور برای کاهش حجم داراییهای خود، دقیقاً برعکس سیاستی است که در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی با هدف توسعه بازارهای سنتی، رشد اقتصاد و بهبود وضعیت سیستم مالی این کشور اتخاذ شده بود؛ سیاستی که قیمت بیت کوین را در سال ۲۰۲۰ چهار برابر و در سال ۲۰۲۱ با جهشی ۵۹ درصدی همراه کرد.
لوکاس اوتامورو (Lucas Outumuro)، محقق ارشد مؤسسه «IntoTheBlock»، گفته است معاملهگران اکنون در حال بررسی میزان ریسک کاهش ترازنامه و انقباضیشدن سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا هستند که با افزایش چند مرحلهای نرخ بهره بانکی بهطور همزمان اجرا میشود. در هر مرحله قرار است این نرخ ۰.۵ درصد افزایش پیدا کند و این در حالی است که بانک مرکزی آمریکا در چرخههای اقتصادی اخیر، نرخ بهره بانکی را در هر مرحله تنها ۰.۲۵ درصد افزایش داده است.
اوتامورو گفته است این اتفاق در مجموع میتواند باعث کاهش قیمت داراییهای پرریسک و افزایش هبستگی بین عملکرد قیمتی ارزهای دیجیتال و سهام شود.