به گزارش فاواپرس، سال گذشته بود که اولین صحبتها در مورد رمزریال که قرار است شکل جدید دیجیتالی پول ملی باشد، مطرح شد. طبق صحبتهای مدیران بانک مرکزی، با وجود تشابه اسمی، رمزریال یک رمزارز به مانند شکل مرسوم فعلی در دنیای بلاکچین نیست و نوع دیجیتالی پول ملی است که قرار است تبادلات مالی و ریالی را به صورت کاملاً دیجیتال میسر کند.
در همین زمینه، علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست کمیسون صنایع و معادن مجلس، گزارشی از برنامهها و فعالیتهای نظام بانکی ارائه کرد که بخشی از آن به رمزریال مربوط میشد.
وی با بیان اینکه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند که مقرر شد در جلسه دیگری این موارد بررسی شود، عنوان کرد که مهمترین دغدغه نمایندگان هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید است تا رونق تولید محقق شود.
وی اضافه کرد: تا انتهای بهمن ماه سال گذشته نظام بانکی حدود ۲۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده که حدود ۶۶ درصد این تسهیلات سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی بوده و ۱۱.۵ درصد به ایجاد و توسعه بنگاههای اقتصادی اختصاص داشته است.
رئیس بانک مرکزی درباره مهلت اجرای قانون صدور چک و ایجاد امکان اطلاعرسانی پیامکی به گیرنده چک جهت اطمینان و اطلاع وی از ثبت چک در سامانه صیاد، گفت: این پیامک هفته گذشته راهاندازی شد و در دسترس عموم مردم قرار گرفت.
عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: بانکها براساس تکالیفی که در این قانون دارند، باید سرویسها مورد تاکید را ارائه کنند که اگر ارائه نکنند، مشمول مجازاتهای انضباطی میشوند.
صالح آبادی همچنین درباره راهاندازی رمز پول ملی، توضیح داد: ما در حال پیگیری بحث رمز پول ملی در بانک مرکزی هستیم و انشاالله امسال رمز پول ملی راه اندازی میشود. موضوع رمزارزهای جهان روا نیز در ستاد اقتصادی دولت در حال بررسی است.