در حالی که وضعیت اینترنت کشور چندان رنگ بهبودی به خود ندیده و قطعی اینترنت در کنار طرح صیانت روز به روز آرامش مردم را مختل میکند، وزیر ارتباطات از دستاوردهای خود از زمان به دست گرفتن وزارتخانه میگوید.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات از زمان تصدی این سمت گاهی مورد انتقاد بسیار بوده، اما خود اصرار دارد عملکردی بهتر از مسئولان قبلی به نمایش گذاشته است. او به تستهای سرعت سایتهای بینالمللی از اینترنت کشورها نیز استناد کرده است.
به گزارش فاواپرس، عیسی زارعپور در گفتوگو با «خانه ملت» به انتقادات از کاهش سرعت اینترنت ثابت و سیار در ماههای اخیر پاسخ داد. او در این زمینه، مراجع جهانی و سایتهای معتبر در مورد سرعت ارائه خدمات اینترنت را قابل رجوع و استناد دانسته و گفت: هر ماه این مراجع، سرعت اینترنت سیار و ثابت کشورها را اندازهگیری میکنند که بر اساس نتایج سایت SpeedTest، زمانی که بنده وزارتخانه را تحویل گرفتم سرعت اینترنت تلفن همراه ۲۱.۸ مگابیت بر ثانیه بوده است و الان با حدود ۱۵ درصد افزایش به ۲۵ مگابیت بر ثانیه رسیده است. سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۹ مگابیت بر ثانیه بوده و اکنون به حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است.
وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه این اعداد رضایتبخش نیستند، گفت که سرعت اینترنت کشور در این ایام پسرفتی نداشته است: «ما در ارتباطات ثابت رتبه ۱۴۵ را در دنیا داریم. البته در شبکه سیار به میانگین جهانی نزدیکتر هستیم.»
وی با تاکید بر اینکه سرعتهای فعلی شایسته مردم ایران نیست، گفت: «به دلیل عقب ماندگی تاریخی این وضعیت ایجاد شده و حتما باید سرعت و کیفیت افزایش پیدا کند. یکی از بالهای شبکه ملی اطلاعات همین شبکه پر سرعت و با کیفیت در سراسر کشور است.»
اگرچه طبق آمارهای اسپیدتست، سرعت اینترنت ایران با روندی نوسانی، طی چند ماه اخیر افزایش یافته است؛ اما آنچه که مردم از سرعت اینترنت تجربه کردهاند، دست کم بر اساس اعتراضها در شبکههای اجتماعی به وضعیت اینترنت، حاکی از چیز دیگری است.
از سوی دیگر میانگین سرعتی که اسپید تست به کاربران اعلام میکند بر اساس یک سری پارامترها تغییر یافته و سرعت اینترنت تمام کشورهای جهان با این تغییرات اندکی کاهش یافت. بر اساس نوع سنجش جدید این سایت (Median) سرعت اینترنت سیار و ثابت نسبت به آذر ماه ( زمان تغییر نوع سنجش) بیشتر شده است اما طی ماههای اختلالهای زیادی در اینترنت به وجود آمده که به تجربه بد کاربران از «طعم شیرین فناوری» منجر شده است.
حتی در مقاطعی، برخی از مدیران شرکتهای ارایه کننده اینترنت بحث کاهش سرعت را تایید کرده و آن را ناشی از عدم افزایش پهنای باند اینترنت کشور عنوان کرده بودند. وزیر ارتباطات نیز اسفند ماه ۱۴۰۰ از درخواست افزایش پهنای باند اینترنت بینالملل خبر داده بود که این درخواست در شورای عالی فضای مجازی بررسی نشد.