طبق نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در خرداد ۱۴۰۱ که با جمعیت مورد مطالعه شهروندان ۱۸ سال به بالای ساکن در مناطق شهری و روستایی کل کشور و نمونه ۱۵۴۱ نفر به شیوه تلفنی اجرا شده است، ۷۸.۵ درصد مردم حداقل از یک پیامرسان یا رسانه اجتماعی استفاده میکنند.
بر اساس اطلاعاتی که ایسپا در این گزارش منتشر کرده، این میزان بین جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال ۹۶.۹ درصد، ساکنین مراکز استانها ۸۶.۲ درصد و افراد با تحصیلات دانشگاهی ۹۵.۳ درصد است.
واتساپ همچنان پرمخاطبترین پیامرسان
بر همین اساس در بین رسانههای اجتماعی که مرکز پژوهشی ایسپا مورد مطالعه قرار داده، استفاده از واتساپ با ۷۱.۱ درصد بیش از سایر برنامهها است که در مقایسه با تیر ۱۴۰۰ میزان استفاده از این پیامرسان تغییری نداشته است.
همچنین میزان استفاده از واتساپ بین جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال ۸۷.۷ درصد، در گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال۷۸.۸ درصد و در بین افراد بالای ۵۰ سال سن ۴۱ درصد است. ۸۷.۸ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی ۷۹.۲ درصد افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و ۴۴.۴ درصد افرادی که تحصیلات کمتر از دیپلم دارند، از واتساپ استفاده میکنند. میزان استفاده از این پیامرسان در بین ساکنان مراکز استانها ۸۷.۸ درصد، در شهرهای غیر مرکز استان ۷۴.۱ درصد و در مناطق روستایی کشور ۵۵.۵ درصد است.
اینستاگرام، پرمخاطبترین بعد از واتساپ
بعد از واتساپ، اینستاگرام توسط ۴۹.۴ درصد مردم ایران استفاده میشود. جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال (۷۴.۴ درصد)، افراد با تحصیلات دانشگاهی (۶۵.۱ درصد) و ساکنین مراکز استانها (۵۶ درصد) بیش از سایر افراد از اینستاگرام استفاده میکنند.
همچنین استفاده از تلگرام نسبت به آخرین نظرسنجی ایسپا در تیرماه ۱۴۰۰ حدود ۹ درصد کاهش داشته و به عدد ۳۱.۶ درصد رسیده است.
یافتههای ایسپا در این نظرسنجی حاکی از استفاده ۱.۳ درصد مردم ایران از کلاب هاوس است. این عدد نسبت به موج قبلی نظرسنجی ایسپا در تیرماه ۱۴۰۰ بدون تغییر مانده است. توییتر نیز توسط ۳ درصد از مردم مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس نتایج نظرسنجی، فیسبوک ۳.۷ درصد، سروش ۳.۶ درصد، بله ۲.۲ درصد، ایتا ۴.۶ درصد، تیک تاک ۰.۶ درصد، روبیکا ۵.۷ درصد، آی گپ ۱.۸ درصد، گپ ۰.۸ درصد، سیگنال ۰.۴ درصد استفاده کننده در بین افراد بالای ۱۸ سال ایرانی دارد.