به گزارش فاوا پرس، معاون امور مجلس وزارت ارتباطات اعلام کرد براساس آمارها کیفیت اینترنت کاهش نیافته بلکه سطح توقع مردم از سرویسها و تعداد کاربران پلتفرمها افزایش یافته است. او این توقع را حق آنها دانست و ابراز امیدواری کرد با توسعه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری، پهنای باند ۱۰۰مگابیت برثانیهای فراهم شود که به اقتصاد دیجیتال هم کمک میکند.
رضا باقری اصل معاون امور مجلس وزارت ارتباطات در نشست «چالشهای تجارت الکترونیک و سامانههای دولتی» که در مرکز پژوهش ایرنا برگزار شد به لزوم افزایش سرعت اینترنت اشاره کرده و گفت: اولین تقاضایی که نمایندگان دارند، دسترسی ارتباطات است. دومین موضوع کیفیت اینترنت است. البته کیفیت پایین نیامده و آمارها این را اثبات میکند، اما سطح توقع مردم از سرویسها و تعداد کاربرانی که از سرویسها استفاده میکنند نیز افزایش یافتهاست.
او با تاکید بر اینکه این توقع حق مردم است اظهار داشت افراد میخواهند از پلتفرمها به عنوان ابزاری برای کسب درآمد استفاده کنند از همین رو پلتفرمها نیز بایستی رشد کرده و البته به افزایش امکانات و سرعتشان نیز کمک شود: «اگر بتوانیم زیرساختهای ارتباطی به ویژه ثابت را ارتقا دهیم، نسل بعدی از پلتفرمها شکل خواهد گرفت.»
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه به ایرادات موجود در زمینه سرعت اینترنت آگاه هستند، تحریمها را عاملی برای افزایش این مشکلات دانست: در برخی مناطق تکنولوژی هنوز روی سیم مسی قرار دارد، در برخی موارد BTS هنوز تبدیل به LTE نشدهاست و فشارهای تحریمها نیز به این مشکلات اضافه میشود. ما به همه این موارد آگاهیم، اما با همه این ظرفیتسازیها، توقع مردم و شتاب تحول دیجیتال از چیزی که ما میتوانیم اراده کنیم پیشی میگیرد.
باقری اصل در ادامه به اهمیت سرعت اینترنت در بحث اقتصاد دیجیتال اشاره کرده و گفت: برای اینکه بتوانیم زیرساخت تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال را ایجاد کنیم باید دسترسیهای فراگیر و سرعت بالای اینترنت را در اختیار داشته باشیم. سرعت و پهنای باند کنونی به هیچ عنوان برای ایجاد تحول در اقتصاد دیجیتال کفایت نمیکند. ما در حوزه زیرساختهای اقتصاد دیجیتال دستکم باید پهنای باند ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را فراهم کنیم.
به گفته وی طبق حکم شورای عالی فضای مجازی بایستی امکان دسترسی به ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری فراهم شود که برای ۸.۵ میلیون پورت از این تعداد قرارداد بسته شده و طی چند ماه آینده تفاهمنامه همه ۲۰ میلیون پورت نیز منعقد خواهد شد.