به گزارش فاواپرس، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو تلویزیون گفت: اولش که ما میگفتیم ۲۰ میلیون پوشش خیلیها میگفتند این نشدنی است اما الان با اقداماتی که دولت کرده، مقدمات و الزامات کار را فراهم شده است. امسال سال بزرگی برای این پروژه است.
وزارت ارتباطات دولت سیزدهم برنامه دارد تا پایان دولت، ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در کشور ایجاد کند که تا کنون نزدیک ۱۵ درصد آن محقق شده است.
او در مورد هدفگذاری این پروژه در سال ۱۴۰۲ گفت: هدفگذاری این است که ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار دهیم. تا الان حدود ۲.۸ میلیون پوشش است. هفته بعد ۳ میلیون خانوار در روز جهانی مخابرات تحت پوشش قرار میگیرند که با حضور ریاست محترم جمهور رونمایی خواهد شد و در چندین شهر خدمترسانی به مردم را آغاز خواهیم کرد.
زارعپور از ارائه سرعتهای ۹۰۰ مگابیتی به مشترکان فیبر نوری گفت: در شهرهایی که شروع کردهایم، ۱۱ مرکز استان و ۱۰۰ شهر، تا ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه به مشترکان سرعت داده میشود. این سرعت ۸۰ – ۹۰ برابر میانگین سرعت اینترنت ثابت باشد و عموم هموطنان هیچ حسی به آن ندارند چون تجربهاش نکردهاند اما هم سرعت و هم پایداری و پینگش و هم نوسانات تاخیر کلا پایدارتر و با کیفیتتر است.
او همچنین از تصویب آییننامه فیبرنوری در دولت و اختصاص هزار میلیارد تومان اعتبار در صندوق فیبر نوری در مرحله اول خبر داد. افتتاح صندوق توسعه فیبر نوری در قالب قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز به تصویب مجلس رسیده است.
فیبر ۳-۴ دهه آینده کشور را بیمه میکند
وزیر ICT همچنین بیان کرد: در شهرهای مختلف شبانهروز و با روشهای نوین دست به کار شدهاند و حفاری میکنند. دستگاههای حفاری جدیدی که اصطلاحا به آن ترنچر گفته میشود، نمیدانم معادل فارسیاش چیست استفاده میشود. این دستگاهها خرابی بسیار کم در حد ۱۰ یا ۳ سانتیمتر دارند.
زارعپور گفت: این کار شروع شده است، واقعا این حس شدنی بودنش [ایجاد شده است].
او همچنین در مورد مصرف پایینتر انرژی این تکنولوژی گفت: جالب است بدانید مصرف انرژی مبتنی بر فیبرنوری بسیار بسیار کمتر از فناوریهای همراه است، مثلا الان 4g یا 3g حدود ۳ وات انرژی مصرف میکند در حالی که نسخههای جدید وایفای در حد میلیوات مصرف میکند. همه جوره یک فناوری رو به آینده است، انشالله کشور را برای سه چهار دهه آینده بیمه خواهد کرد.
این عضو دولت سیزدهم گفت: منتهی کار بسیار سختی است. تمام خیابانها باید کنده شود، همه باید مثل زمانی که نهضت گازکشی در کشور اتفاق افتاد دست به دست هم بدهند، همه دنبال این بودند که گاز را به در خانه مردم برسانند. الان باید چنین حسی اتفاق بیفتد. در شهرهای مختلف شبانه روز و با روشهای نوین دست به کار میشوند و حفاری میکنند.