به گزارش فاواپرس، شرکت مشاوره مدیریت ایلیا با بررسی که روی جامعه آماری ۵ هزار و ۶۲۰ نفری انجام داده مشخص کرده که تقریبا ۸۹ درصدشرکت کنندگان در این نظرسنجی تا کنون واژه رمزارز را شنیدهاند و از این تعداد ۳۱ درصدشان رمزارز دارند و ۶۳ درصد آنان هیچوقت آن را در اختیار نداشتهاند. از همین رو با تخمین جمعیتی مشخص میشود که در حدود ۱۷ درصد مردم رمزارز دارند.
براساس اطلاعات جمعآوری شده تخمین زده میشود که در پلتفرمهای داخلی خرید و فروش رمزارز بیش از ۲/۵ میلیون حساب کاربری وجود دارد و تقریبا مشخص شده است که هر حساب کاربری در ایران به طور میانگین برای ۳ نفر خرید و فروش انجام میدهد. با در نظر گرفتن این موضوع و افزودن کاربرانی که از پلتفرمهای خارجی و صرافیها استفاده میکنند میتوان برآورد کرد که در حال حاضر در مجموع بیش از ۱۲ میلیون دارنده رمزارز در ایران وجود دارد.
طبق این گزارش افرادی که بیشتر پیگیر و علاقمند به مسائل مالی هستند و فعالیت مالی بیشتری دارند در مقایسه با سایر افراد بیشتر با رمزارز آشنایی دارند و آن را خریداری یا تهیه کردهاند. همچنین بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که افرادی نیز که سرمایهزیادی ندارند اما سبک زندگیاشان به گونهای است که بیشتر در فضای مجازی فعالیت میکنند و بر شبکههای اجتماعی مسلط هستند بیشتر از رمزارز بهرهبردهاند.
بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که با وجود ممنوعیتهای ایجاد شده از سوی دولت نسبت به رمزارزها و خرید و فروش آن و با توجه به جدید بودن این مقوله اما نگرش کلی مردم به رمزارزها مثبت است و ۶۵ درصد مردم ایران معتقدند که آینده متعلق به رمزارزهاست. اما همچنان افرادی نیز هستند که نسبت به آینده رمزارزها تردید داشتهاند. بر این اساس ۳۳ درصد نسبت به آینده آن تردید دارند اما فقط ۲ درصد مردم به آینده رمزارزها بدبین هستند.
از میان دارندگان رمزارزها تقریبا ۸۰ درصد آنان اعلام کردهاند که دوست دارند رمزارزشان را نگهدارند. اینگونه به نظر میرسد که این افراد بیشتر به منظور سرمایهگذاری یا حفظ ارزش پول خود اقدام به خرید رمزارز کردهاند. این گزارش نشان میدهد که ۷۷ درصد از دارندگان رمزارز با هدف حفظ ارزش پول با کسب سود در رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند و فقط ۱۵ درصد افراد کارو حرفهاشان در ارتباط مستقیم با رمزارزها قرار دارد و از این میان فقط یک درصد از افراد از رمزارزها برای جابهجایی پول استفاده میکنند.
این بررسی نشان میدهد که رفتار جامعه ما به منظور سرمایهگذاری در رمزارزها، رفتاری نسبتا بالغانه است. سبدهای سرمایهگذاری مردم در رمزارزها نشاندهنده تنوع رمزارزهای موجود در آن سبدهاست که همین امر نشان دهنده بلوغ نسبی مردم در برخورد با سرمایهگذاری در رمزارزها به شمار میآید. بر این اسال ۴۱ درصد از دارندگان رمزارز از سبد محصولی متنوعی برخوردارند و ۱۸ درصد آنان فقط بیتکوین دارند.
طبق این گزارش ۷۶ درصد از سرمایهگذاران در رمزارزها با رشد ارزش سبد سرمایهگذاری خود در مدت سرمایهگذاری روبهرو بودهاند. این بررسی مشخص کرده است که فقط ۱۶ درصد مردم ۶۵ تا ۱۰۰ درصد دارایی خود را در رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند و ۳۳ درصد افرارد از فقط ۱۰ تا ۳۵ درصد دارایی خود را در این بخش سرمایهگذاری کردهاند. مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۲۰ همزمان با همهگیری بیماری کرونا نشان میدهد کسانی که در این دوره روی رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند تا ۴۸ درصد بیشتر از سایرین اعلام کردهاند که شرایط مالیاشان بهبود یافته است.
گزارش تهیه شده از سوی ایلیا مشخص کرده است که بیشترین میزان خرید و فروش رمزارز از طریق پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین صورت میگیرد و این پلتفرمها در این دوره از فعالیت خود توانستهاند مانع خروج ارز از کشور شوند. طبق پیشبینی صورت گرفته در این گزارش اگر این پلتفرمها با اختلال مواجه شوند حدود ۵۸ درصد از افرادی که در حال حاضر از پلتفرمهای داخلی استفاده میکنند به سمت استفاده از پلتفرمهای خارجی خواهند رفت.
گزارش رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانهای نشان میدهد که تا ۹۰ ساعت پس از ابلاغ بخشنامه شاپرک به شرکتهای پرداختیار مبنی بر ایجاد محدودیت برای پذیرندگان فعال در حوزه رمز ارزی حدود ۵۰ میلیون دلار سرمایه از پلتفرمهای داخلی به سمت پلتفرمهای خارجی کوچ کردند.
با این وجود این گزارش نشان میدهد که ۶۲ درصد از مردم ایارن که رمزارز خریداری یا معاملهکردهاند در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ وارد بازار شدهاند. همچنین بازار رمزارزها نیز در این دوره زمانی به صورت نمایی رشد کرده است.
در این گزارش پیشبینی شده است که طی ۱۰ سال آینده رمزارزها در کشور تسلط نسبی پیدا خواهند کرد، از همین رو تنها با اتخاذ رویکرد مثبت از سوی دولت و حاکمیت نسبت به این مقوله است که علاوه بر تامین رضایت همه ذینفعان این حوزه، میتواند خودش نیز به میزان دلخواهش از این اکوسیستم بهره برد و در نهایت این اکوسیستم میتواند موجب حفظ و تقویت اقتدار ملی و حتی بینالمللی شود.
دانلود متن کامل گزارش رمزارزها و فرصت تاریخی ایران؛ شرکت مشاوره مدیریت ایلیا