به گزارش فاواپرس، اوایل هفتهی گذشته در گزارشی بحثبرانگیز اعلام شد اطلاعات شخصی بیش از ۵۳۰ میلیون نفر از کاربران فیسبوک (Facebook) به سرقت رفته و در انجمنی آنلاین به فروش گذاشته شده است؛ در همین راستا سینت گزارش میدهد که اروپا تحقیقاتی را روی فیسبوک بهدلیل این اتفاق آغاز کرده است.
کمیسیون حفاظت از دادهی ایرلند، نهاد ناظری که وظیفه دارد پایبندماندن فیسبوک به قوانین حریم خصوصی اروپا را بررسی کند، چهارشنبهی گذشته اعلام کرد تحقیقات گستردهای را آغاز کرده است تا بفهمد افشای اطلاعات شخصی کاربران فیسبوک باعث نقض مقررات عمومی حفاظت از دادهی اتحادیهی اروپا موسوم به GDPR شده است یا خیر.
اطلاعات شخصی صدها میلیون کاربر فیسبوک شامل نام، تاریخ تولد، آدرس ایمیل و شماره تلفن در نخستین ماه از سال جاری میلادی در وبسایتی که مخصوص هکرها است رؤیت شد. گزارش بیزینس اینسایدر میگوید این مجموعهداده شامل دادههای ۵۳۳ میلیون کاربر از ۱۰۶ کشور است.
در اوایل ماه جاری میلادی فیسبوک ضمن تأیید افشای اطلاعات کاربرانش گفت این اتفاق نتیجهی هک شدن سرورهای این شرکت نیست. آنطور که شرکت تحت مدیریت مارک زاکربرگ اعلام کرد، نقصی امنیتی در سیستمهای فیسبوک وجود داشته و هکرها با بهرهبرداری از این نقص امنیتی دادهها را استخراج کردهاند. فیسبوک میگوید نقص امنیتی مورد اشاره را در سال ۲۰۱۹ رفع کرده است.
هدف تحقیقات کمیسیون حفاظت از دادهی ایرلند فهمیدن این موضوع است که آیا فیسبوک به تعهدات خود بهعنوان «کنترلکنندهی» دادههای شخصی کاربران پایبند مانده است یا خیر. یکی از وظایف تعریفشده برای فیسبوک این است که در صورت افشای اطلاعات شخصی، به موقع به نهادهای حفاظت از داده و کاربرانی که اطلاعاتشان فاش شده است اطلاع دهد. فیسبوک در بیانیهای که برای رسانهها ارسال کرده است میگوید در تحقیقاتی که کمیسیون حفاظت از دادهی ایرلند آغاز کرده همکاری کاملی با این نهاد انجام میدهد.
بهنظر میرسد فیسبوک فاش شدن اطلاعات شخصی کاربران را به هیچیک از آنها اطلاع نداده است. اگر نتیجهی تحقیقات نشان دهد که فیسبوک مقررات عمومی حفاظت از دادهی اتحادیهی اروپا را نقض کرده است، احتمال دارد موظفبه پرداخت چهار درصد از گردش مالی جهانی سالانهی خود بهعنوان جریمه بشود.
کاربران با مراجعه به وبسایت ?Have I Been Pwned میتوانند بفهمند که اطلاعات حساب فیسبوکشان فاش شده است یا نه.