فاواپرس: سعید جهانی، مدیرعامل سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران از امکان بهرهمندی از کیف پول الکترونیک برای شهروندان تهرانی از طریق اپلیکیشن شهرزاد خبر داد و گفت: گوشیهای هوشمند جایگزین بلیتهای مترو و بیآرتی میشود.
جهانی در حاشیه رونمایی از کیف پول الکترونیک در جمع خبرنگاران گفت: با رونمایی از کیف پول الکترونیک، مسافران میتوانند علاوه بر شارژ کارتهای مترو و بیآرتی بهشکلهای قدیمی از طریق تلفنهای هوشمند نیز نسبت به شارژ کارت خود اقدام کنند.
او ادامه داد: مسافران مترو و بیآرتی از امروز میتوانند با نصب اپلیکیشن شهرزاد روی گوشیهای هوشمند خود نسبت به شارژ کارت بلیتهای خود اقدام کنند. همچنین مسافران میتوانند با نصب اپلیکیشن شهرزاد و از طریق کیوآرکد به ایستگاههای مترو و بیآرتی وارد شوند.
جهانی افزود: بنا داریم تا پایان سال خدمات بیشتری را در قالب اپلیکیشن شهرزاد ارائه کنیم که از آن جمله میتوان به خدماتی در قالب فرهنگسراها، سینماها، تاکسیها و اتوبوسهای خصوصی و… اشاره کنیم.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران درباره نحوه نصب اپلیکیشن شهرزاد روی گوشیهای هوشمند نیز گفت: شهروندان میتوانند از طریق بازار این اپلیکیشن را روی گوشیهایشان نصب کنند و پرداختهای خود را در مترو و بیآرتی از طریق گوشیهای همراه انجام بدهند.
او همچنین در آیین رونمایی از سامانه کیف پول الکترونیک گفت: بهرهمندی از کیف پول الکترونیک یکی از اصلیترین برنامههای هوشمندسازی شهر تهران است که آن را دنبال کردیم. البته قبلاً کیف پول در تهران وجود داشت ولی استفاده از آن تنها به پرداخت برخی عوارض و حوزه حملونقل و ترافیک خلاصه میشد؛ در حالی که مسیر ما استفاده از کیف پول الکترونیک در ابعاد مختلف زندگی شهروندان است.
او افزود: در همین راستا در نخستین مرحله در حوزه حملونقل برای مترو و اتوبوسهای بیآرتی استفاده از کیف پول الکترونیک امکانپذیر شده است. تا به امروز در مترو دو روش بلیتهای کاغذی و کارت بلیتها توسط شهروندان مورد استفاده قرار میگرفت ولی از امروز کیف پول الکترونیک به عنوان یک عنصر سوم، کار شهروندان را برای تسهیل تردد امکانپذیر میکند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران ادامه داد: در گذشته برای شارژ کارت بلیتها حتماً باید مبلغ ۵۰ هزار تومان پرداخت میشد و اگر شهروندی تردد کمتری داشت این پول در حساب شهروند باقی میماند، اما با کیف پول الکترونیک شهروندان میتوانند پرداخت کرایه تاکسی و در آینده خرید از میادین میوه و ترهبار و فروشگاههای شهروند را انجام دهند. همچنین در گذشته اگر کارت بلیت مترو مفقود میشد پول شما درون کارت از بین میرفت ولی در روش کیف پول الکترونیک از طریق اپلیکیشن، میتوانید کارت را بسوزانید و از مبلغی که در حسابتان مانده همانند حسابهای بانکی استفاده کنید.
محسن هرمزی، سرپرست معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با بیان اینکه در زمان حاضر روزانه حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تراکنش در مترو انجام میشود، گفت: با افزودهشدن ایستگاههای جدید و واگنهای جدید، این تراکنش به دو میلیون مسافر در روز میرسد و راهاندازی این سامانه میتواند کنترل بهتری بر عملکرد حوزه حملونقل داشته باشد.
تهیه بلیت مجموعههای ورزشی و سینما
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با تأکید بر اینکه استفاده از کیف پول الکترونیک گامی در جهت هوشمندسازی شهر تهران است، افزود: در گام اول مترو و اتوبوسهای بیآرتی و در گامهای بعدی مجموعههای ورزشی و بلیت سینما نیز از طریق کیف پول الکترونیک در دسترس خواهند بود و قطعاً این فرآیند ادامه خواهد داشت.
جهانی در پاسخ به سؤالی درباره عدم امکان دسترسی شهروندان تهرانی به کیف پول الکترونیک در بستر سامانه تهران من و استفاده از سامانه شهرزاد بهعنوان سامانهای جدید برای استفاده از کیف پول الکترونیک گفت: اپلیکیشن تهران من قابلیتهای لازم برای گسترش نرمافزار و ارائه خدماتی همچون کیف پول شهروندی را نداشت؛ بنابراین مقرر شد سامانه کیف پول الکترونیک در بستر اپلیکیشن شهرزاد ارائه شود.
اپلیکیشن شهرزاد به کارت شهروندی یکپارچه کشور تبدیل میشود؟
شهرزاد یکی از پروژههای در دست اجرای هلدینگ فناوری اطلاعات بانک شهر است. علی نوری، مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بانک شهر پیشتر در مصاحبهای با راه پرداخت اعلام کرد: موضوعی با شهرداریها تحت عنوان کارت شهروندی یکپارچه کشور دنبال مىشود و با شهرداری تهران تحت عنوان پروژه شهرزاد مذاکراتی صورت گرفته که از چند ماه آینده کار آن آغاز خواهد شد. طى هماهنگیهایی که با شهرداریها و بانکها صورت گرفته، در نظر داریم خدمات شهروندی یکپارچه ارائه دهیم تا شهروندانی که به پلتفرمهای مالی دیگری هم متصل هستند بتوانند بهصورت یکپارچه در تمام شهرها از خدمات پرداخت خرد استفاده کنند.
خرید غیرحضوری از میادین میوه و ترهبار
پیشتر خرید آنلاین از بازار میوه و ترهبار هم از طریق اپلیکیشن شهرزاد به صورت آزمایشی امکانپذیر شده بود. اواخر شهریورماه، ایوب فصاحت، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران با اشاره به اجرایی شدن این اقدام در دو میدان ترهبار تهران گفت: امروزه با توجه به مشغلههایی که شهروندان دارند، خرید غیرحضوری یک ضرورت است. در راستای تحقق این مطالبه، سامانه فروش غیرحضوری در سازمان میوه و ترهبار شهرداری تهران راهاندازی شده که مردم میتوانند با نصب اپلیکیشن شهرزاد روی گوشی همراه خود تا شعاع سه کیلومتری از میادین میوه و ترهبار صادقیه و جلال آل احمد با کمترین هزینه خرید و در کوتاهترین زمان دریافت کنند.
به گفته او این طرح به صورت آزمایشی در دو میدان ترهبار اجرایی شده و بهزودی در پهنههای دیگر هم طرح فروش آنلاین اجرایی میشود.
روش استفاده از سامانه شهرزاد
در روش استفاده از سامانه آمده است: روش اول استفاده از کیوآرکد است که پس از فعال شدن کیف پول شهروندی و شارژ اعتبار بلیت روی گوشی همراه مسافران فعال میشود. روش دوم، اتصال کارت بلیت به کیف پول است که این کار از طریق درج سریال کارت امکانپذیر است. برای این کار بهتر است اعتبار کارت بلیت صفر شود چون هنگام عبور از گیت هزینه سفر از کیف پول کسر میشود، نه کارت.
نسخه اندروید این اپلیکیشن فعال است و کاربران iOS هم میتوانند از نسخه وب استفاده کنند.
سعید جهانی در این باره به خبرگزاری تسنیم توضیح داد: برنامه ما این است تا پایان سال ۱۴۰۲ خدمات بیشتری را در قالب اپلیکیشن شهرزاد ارائه کنیم. خدماتی در قالب فرهنگسراها، سینماها، تاکسیها و اتوبوسهای خصوصی بخشی از این سرویسهاست. همچنین کاربران میتوانند از طریق مایکت و بازار اپلیکیشن شهرزاد را دانلود کنند و از خدمات آن بهرهمند شوند.