به گزارش فاواپرس، این شرکت در این رقابت روبهروی «بلو اوریجین» و «دینتیکس» قرار داشت اما به خاطر پیشنهاد جذابتر خود توانست نظر مساعد ناسا را جلب کند.
اسپیس ایکس پیشنهاد داد که برای فرود فضانوردان ناسا در پایگاه سطح ماه از فضاپیمای استارشیپ استفاده کند. HLS یکی از بخشهای کلیدی برنامه آرتمیس ناسا خواهد بود که کار خود را با پروازهای بدون سرنشین آغاز میکند و بعد به سراغ جابهجایی انسانها به سطح ماه میرود. طبق برنامه ناسا ارسال انسان به ماه برای سال ۲۰۲۴ برنامهریزی شده است.
ناسا میگوید اسپیس ایکس، بلو اوریجین و دینتیکس از آوریل پارسال به عنوان تنها گزینههای موجود برای قرارداد HLS مورد تایید این سازمان قرار گرفتند. از آن زمان تاکنون بلو اوریجین و دینتیکس مدل سیستمهای خود را در اندازه واقعی ساخته و طرحهای پیشنهادی خود را برای ناسا فرستادند. در سوی دیگر، اسپیس ایکس در تگزاس مشغول آزمایش پروتوتایپ فضاپیمای استارشیپ بوده و همچنین به توسعه بوستر «سوپر هِوی» مشغول است که این فضاپیما را به ماه میرساند.
برنامه ناسا این بود که از هر سه شرکت بخواهد نسخههای اولیه فضاپیماهای خود را بسازند و در نهایت دو شرکت به ساخت فرودگرهای انسانی مشغول شوند. این سازمان در برنامه «کامرشال کرو» هم از همین رویه استفاده کرد و با اسپیس ایکس و بوئینگ وارد همکاری شد تا فضانوردان خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی برساند. بوئینگ امیدوار است که تا پایان ۲۰۲۱ یا اوایل ۲۰۲۲ به تعهد خود در قرارداد کامرشال کرو عمل کند.
اسپیس ایکس با انجام موفقیتآمیز عملیاتهای کامرشال کرو از طریق کپسول کرو دراگون اعتماد ناسا را به دست آورده و جایگاه مناسبی نزد این سازمان پیدا کرده است. خبرگزاری واشنگتن پست میگوید ناسا در این تصمیمگیری نه تنها بودجه درخواستی اسپیس ایکس را مدنظر قرار داده بلکه جذب انعطافپذیری بالای استارشیپ برای حمل انسان و محموله به ماه و در نهایت سایر سیارات شده است.
البته استارشیپ هنوز زمان بیشتری برای دستیابی به این هدف نیاز دارد، ولی اسپیس ایکس مصمم است که با آزمایش سریع پروتوتایپهای این فضاپیما زودتر بتواند مراحل تست آن را پشت سر بگذارد. علاوه بر این، ناسا اسپیس ایکس را برای ارسال قطعات «دروازه ماه» در سال ۲۰۲۴ انتخاب کرده. البته این ماموریت از طریق راکت «فالکون هوی» انجام خواهد شد که تاکنون چند ماموریت موفقیتآمیز را پشت سر گذاشته است.