فاواپرس: اولین رویداد ملی معرفی برنامه توسعه و حمایت از غزالهای دانشبنیان توسط معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری سهشنبه دوم مردادماه برگزار شد.
در این رویداد با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی ریاستجمهوری از ۱۲ شرکت غزال دانشبنیان تقدیر و نشان غزال به آنها اعطا شد. جشن ۱۰ هزارتایی شدن شرکتهای دانشبنیان از دیگر بخشهای این برنامه بود.
مهدی غضنفری، رئیس هیئتعامل صندوق توسعه ملی؛ محمد صاحبکار خراسانی، معاون راهبردی قوه قضاییه؛ نسرین سلطانخواه، معاون علمی و فناوری دولت دهم و جمعی از فعالان شرکتهای دانش بنیان کشور از مهمانان این برنامه بودند.
در این مراسم همچنین از اولین و همچنین ۱۰ هزارمین شرکت دانشبنیان تقدیر شد.
۱۰ هزارتایی شدن شرکتهای دانشبنیان
رضا اسدیفرد، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی نیز در این مراسم با بیان اینکه، تحولات زیست بوم دانشبنیان طی سه دهه گذشته به سه دوره تقسیم می شود، عنوان کرد: «دهه ۷۰ در واقع دهه توسعه گسترش آموزش عالی در کشور بود و دهه ۸۰ دهه پژوهش و در دهه ۹۰ نیز بستر دانشبنیانها در کشور فراهم شد و حاصل آن شکلگیری تعداد قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان در کشور شد.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود مطرح کرد: «بعد از شکل گیری دانشبنیانها نیاز بود که تأثیر اقتصادی این حوزه در بخش اقتصاد کشور آن هم بر اساس قانون جهش دانشبنیان مشخص شود.»
اسدیفرد ادامه داد: «از این رو رویکرد حمایتی ویژه در دو سال گذشته برای شکل گیری بیشتر مجموعههای دانشبنیان در کشور ایجاد شد و امشب بزرگداشت ۱۰ هزارتایی شدن دانشبنیانها است.»
شرکتهای بزرگ ۹ درصد از دانشبنیانها را تشکیل میدهند
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی همچنین با بیان اینکه تابستان گذشته یک دستهبندی جدید با مبنای اقتصادی در دستهبندی مجموعههای دانشبنیانها انجام شد، افزود: شرکتهای کوچکتر که فروش سالانهشان زیر پنج میلیارد باشد نوپا محسوب میشوند که اکنون ۶۷ درصد دانشبنیانها را شکل می دهند.»
او همچنین بیان کرد: «گروه بعدی شرکتهایی هستند که بخشی از کار آنها دانشبنیان به شمار میآید. این گروه در دسته شرکتهای نوآور قرار میگیرند و ۲۴ درصد شرکتهای دانشبنیان ما را شکل میدهند. دسته سومی متشکل از شرکتهای بزرگ دانشبنیان هستند که ۹ درصد دانشبنیانها را شامل میشوند.»
اسدیفرد خاطرنشان کرد که در حال حاضر سهم دانشبنیانها در اقتصاد کشور ۲.۸ درصد از جیدیپی است.
سرمایهگذاری روی حوزه دانشبنیان گریزناپذیر است
مهدی غضنفری، رئیس هیئتعامل صندوق توسعه ملی نیز از دیگر افرادی بود که در این برنامه سخنرانی کرد. او ضمن تأکید بر آمادگی صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری روی حوزه دانشبنیان به معرفی مدلهای سرمایهگذاری این صندوق پرداخت.
غضنفری عنوان کرد با توجه به اندازه شرکتهای فعال در حوزه دانشبنیان صندوق توسعه ملی هیچ محدودیتی در زمینه سرمایهگذاری روی این شرکتها ندارد.
او در بخشی از صحبتهای خود مطرح کرد: «ما علاقهمند هستیم که بازارهای منطقهای را نیز از دست ندهیم. شرکتی مانند اسنپ شاید بتواند کار اوبر را در منطقه بکند و کمکی میخواهد که ما آماده هستیم آن را انجام دهیم و به آنها پیام دادهایم. به شرکتهایی مانند دیجیکالا و… نیز این پیام را میدهیم که گامهای بعدیشان را بردارند، چون شرکتهای موفقی بودهاند.»
او همچنین در بخشی از صحبتهای خود به این موضوع اشاره کرد که قرار است با همکاری معاونت عملی، ۲.۵ همت روی اپراتور هوش مصنوعی از طریق این صندوق هزینه شود.
غضنفری در پایان تأکید کرد که سرمایهگذاری روی حوزه دانشبنیان کاری گریزناپذیر است.