محمد خلج مدیرعامل اسنپ، در حساب شبکه اجتماعی ایکس خود از اعتراض این تاکسی اینترنتی به اقدام سازمان امور مالیاتی خبر داد و گفت اسنپ در این زمینه به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است. سازمان امور مالیاتی اسنپ را مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال ۱۴۰۰ کرده است.
گفتنی است که بر اساس بخشنامه سال ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی و قانون مالیات بر ارزش افزوده تمام تاکسیهای اینترنتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شده بودند.
معافیت تاکسیهای اینترنتی از مالیات بر ارزش افزوده
محمد خلج در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشته است که در اعتراض به این اقدام، اسنپ به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است و امیدوار است این نهاد حامی کسبوکارها و کاربرانشان باشد زیرا شناخت ناکافی از ماهیت درآمد و هزینه میتواند کسبوکارها را به نابودی بکشاند.
او همچنین تأکید کرده است که معافیت از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده برای تاکسیهای اینترنتی در مکاتبات، آرا و بخشنامه سازمان امور مالیاتی قید شده است.
البته سازمان امور مالیاتی کشور تاکنون واکنش رسمی به اعتراض تاکسیهای اینترنتی در خصوص پرداخت مالیات بر ارزشافزوده، نشان نداده است.
انجمن تجارت الکترونیک نیز در اردیبهشت سال جاری در یک بیانیه بر غیرقانونی بودن اخذ مالیات بر ارزشافزوده از تاکسیهای اینترنتی تأکید کرد. در این راستا رضا حاجیپور، نماینده مردم آمل در مجلس نیز این اقدام سازمان امور مالیاتی را غیرقانونی دانست.
در بیانیه انجمن تجارت الکترونیک آمده است که: «تاکسیهای اینترنتی هم اکنون زیرساخت بخش قابلتوجهی از سفرهای درونشهری در سراسر کشور را تأمین میکنند و طبعاً، هر شکلی از افزایش دستوری تعرفههای این بخش، آثار تورمی غیر قابل جبرانی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر آن، سرویسهای حملونقل اشتراکی از بخشهای مهم اقتصاد دیجیتال به شمار میآیند و ایجاد هزینههای سربار غیرکارشناسی برای این گروه از استارتاپها، بدنه اکوسیستم دیجیتال را نیز نحیفتر میسازد.»
در پی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، تاکسیهای اینترنتی باید ۱۰ درصد به تعرفههای خود اضافه کنند. این در حالی است که با دخالت سازمان تعزیرات تاکسیهای اینترنتی ملزم به حذف گزینه عجله دارم نیز شدهاند. همچنین این موضوع که حذف گزینه عجله دارم منجر به افزایش تعرفه تاکسیهای اینترنتی شده است بر کسی پوشیده نیست. گفتنی است سهمیه سوخت تاکسیهای اینترنتی در سال ۱۴۰۳ نیز قطع شده است؛ در حالی که این سهمیه از سال ۱۳۹۸ و با گرانی بنزین به رانندگان تاکسیهای اینترنتی تعلق گرفته بود. براساس گزارشها سهمیه سوخت رانندگان اسنپ از سال ۱۴۰۱ به آنها تعلق نگرفته است.