به گزارش فاواپرس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در اختتامیه دومین جایزه فناوری نکست که در دوم اسفندماه ۱۴۰۳ به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، از محصولات دانشبنیان حاصل از طرحهای منتخب دور نخست این جایزه، رونمایی شد.
در این مراسم، مهدی جمالی نژاد، استاندار اصفهان، تورج امرائی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، سعید سرکار، رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری و سلامت و عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و سید مهدی ابطحی، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حضور داشتند.
محصول آنزیم با فناوری تخمیر شرکت بندا فناور که در صنعت نان و شیرینی کاربرد دارد و کیتهای تشخیص کمی و سریع مبتنی بر روش ایمونو فلورسانس به همراه دستگاه خوانشگر فلورسنانس تولید شده توسط ایده آل تشخیص آتیه برای تشخیص به روش کمی غلظت آنالیزهای موجود در خون، در زمان بسیار کم و سرعت بالا، رونمایی شد.
همچنین ماهوارهبر کرایوژنیک طراحی و تجاریسازی شده توسط شرکت ملک آسمان، محصول ماهواره سبک سنجشی و مخابراتی ساخته شده توسط شرکت نوآوران امید فضا، پروتئین A سفاروز شرکت نوآوران زیست گستر ارگ، دستگاه تصویربرداری فوتو اکوستیک و دستیار هوشمند سیموت جهت تشخیص سریع سرطان شرکت مد فناوران پلاس، اسکنر بدن با استفاده از امواج ماکرو به صورت دوبعدی، شرکت صنایع ارتباطی پایا، دستگاه تصویربرداری پزشکی هستهای شامل پت و اسپکت، طراحی شده توسط شرکت صنایع تصویربرداری پرتونگار پرشیا از دیگر محصولات دانشبنیانی بودند که سال گذشته و در نخستین دوره جایزه ملی فناوری نکست، مورد حمایت قرار گرفته بودند و اکنون با رسیدن به مرحبه تولید نیمهصنعتی، تجاری و صنعتی از آنها رونمایی شد.
گفتنی است دومین جایزه ملی فناوری نکست، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، از یکم اسفندماه با معرفی شرکتهای مرحله نهایی در رویداد «دریچهای رو به سوی آینده» آغاز شد. این رویداد با رونمایی از محصولات و طرحهای منتخب دوره نخست و معرفی طرحهای این دوره، ظهر امروز دوم اسفندماه ۱۴۰۳ به کار خود پایان داد.
نقش نیروی انسانی در اقتدار فناوری
سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاستجمهوری، با اشاره به نقش تحولآفرین و اثرگذار نیروی انسانی در اقتدارآفرینی فناورانه کشور عنوان کرد: فعالان شرکتهای دانشبنیان، متخصصان و نخبگان ما، بنیانگذاران و ستونهای محوری اقتدار فناورانه و علمی هستند که این اقتدار فناورانه، پایه و زیرساخت اقتدار ملی است.
او، با اشاره به نقش اقتدار علمی و فناوری در اقتدار ملی گفت: زمینهساز اقتدار ملی، اقتدار در اقتصاد است و در صورت استفاده از ظرفیتهای نخبگان و متخصصان برای توسعه فناوری و تقویت اقتصاد دانشبنیان، شاهد تحول در اقتدار ملی خواهیم بود.
۱۷ هزار محصول؛ دستاورد دو دهه فعالیت دانشبنیانها
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در این مراسم با اعلام آمادگی معاونت علمی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در بهکارگیری فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی، گفت: معاونت علمی، آمادگی دارد تا در برای ارتقا و توسعه فناوری در شرکتهای فناور و دانشبنیان، حمایتهای لازم را صورت دهد تا محصولات و خدمات دانشبنیان، با سطوح بالای فناوری و استفاده از نوآوریها، به بازار عرضه شوند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، گفت: در حال حاضر در کشور از ده هزار شرکت دانشبنیان که در زیستبوم فناوری و نوآوری حضور دارند، ۱۷ هزار محصول دانشبنیان وجود دارد که دستاورد بیش از دو دهه فعالیت شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری است. تعداد اندکی از محصولات دارای فناوری سطح یک هستند.
وی با تأکید بر ضرورت حمایت از محصولات دانشبنیان دارای سطح یک فناوری، افزود: نیاز داریم از شرکتهای دانشبنیان و فناور حمایت کنیم تا بسیاری از محصولات سطح دو را به کمک فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ارتقا دهند تا در دوره بعدی جایزه نکست، شاهد تعداد قابل توجهی از محصولات سطح یک و ارتقا یافته به این سطح باشیم.