موسسه فرهنگی اکو نظامی و مولانا را مصادره کرد! + تصاویر

موسسه فرهنگی اکو در تقویم جدید خود «نظامی» را شاعر آذربایجانی و «مولانا» را ترکی معرفی کرد!

فاواپرس
زمان خواندن 3 دقیقه

فاواپرس: موسسه فرهنگی اکو در تقویم جدید خود «نظامی» را شاعر آذربایجانی و «مولانا» را ترکی معرفی کرد!

بنابر اعلام منابع خبری آگاه، مؤسسه فرهنگی اکو در تقویمی که سال ۲۰۲۵ منتشر کرده، نظامی گنجوی ـ شاعر و داستان‌سرای ایرانی فارسی‌گوی ـ را به‌عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا را شاعر اهل ترکیه معرفی کرده است.

با وجود اینکه روز ۲۱ اسفند به عنوان روز بزرگداشت نظامی گنجوی شناخته شده؛ مؤسسه فرهنگی اکو در ایران تقویمی را برای سال جدید منتشر کرده که در آن نظامی گنجوی این شاعر پارسی گوی را به عنوان شاعر آذربایجانی معرفی کرده است همچنین در بخش دیگری از این تقویم سالانه، مولانا نیز به عنوان شاعر اهل کشور ترکیه معرفی شد.

- تبلیغات -
موسسه فرهنگی اکو نظامی و مولانا را مصادره کرد! + تصاویر

در طول سال‌های اخیر تلاش‌های مقطعی برای اینکه نظامی گنجوی را بیشتر در ایران پاس بداریم شده است، اما هیچکدام جنبه بین المللی نداشته است تا جایی که کشور آذربایجان توانست این شاعر فارسی گوی را به نام خود کند. اقداماتی که ایران انجام داد از اعطای نشان عالی یونسکو به برگزیدگان جایزه حکیم نظامی بود تا ثبت روز ملی در تقویم ایرانی.

حالا با وجود اینکه بیشتر از ۳۰ سال از استقلال جمهوری آذربایجان نمی‌گذرد، این کشور مدعی است که نظامی گنجوی به جمهوری آذربایجان تعلق دارد. برای این منظور و با هدف هویت سازی همایش‌ها و برنامه‌های مختلفی برگزار می‌کنند و پا را فراتر گذاشته حتی کتیبه‌های فارسی مقبره نظامی را هم با کتیبه‌های ترکی جابه جا کرده‌اند.

موسسه فرهنگی اکو نظامی و مولانا را مصادره کرد! + تصاویر
در معرفی نظامی نوشته شده که این شاعر و فیلسوف برجسته آذربایجانی در شهر گنجه به دنیا آمده است

از آن طرف در ایران مشاهده می‌شود، مؤسسه فرهنگی اکو در اقدامی عجیب اقدام به انتشار یک تقویم به مناسبت سال جدید می‌کند که در آن نظامی گنجوی را به عنوان شاعر آذربایجانی معرفی می‌کند و هیچ ارگان فرهنگی و دولتی هم آن را نمی‌بیند!

از سوی دیگر کشور ترکیه نیز با برگزاری مراسم شب عروس و اتفاقاتی که در شهر قونیه رقم زده، درصدد است تا همواره مولانا را شاعر اهل ترکیه بنامد. برای این منظور نیز هزینه‌های زیادی می‌کند و تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهد. آنقدر که هر کسی بخواهد با مولانا آشنا شود تصور می‌کند باید سفری به قونیه داشته باشد!

- تبلیغات -

این تقویم به دو زبان انگلیسی و فارسی توسط مؤسسه فرهنگی اکو در ایران به ریاست سعد سکندرخان رئیس پاکستانی الاصل آن منتشر شده و در اختیار همگان قرار دارد.

برچسب‌ها:
این مطلب را به اشتراک بگذارید
دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *