سال گذشته هکرها در اقدامی سودجویانه کنترل تعداد زیادی از حسابهای یوتیوب را به دست گرفتند و با شیوهی فیشینگ از کاربران درخواست مبالغی رمزارز (عموماً بیت کوین) داشتند. استیو وزنیاک، همبنیانگذار اپل، یکی از افراد مهمی بود که تحت تأثیر این حملات و سوءاستفاده هکرها قرار گرفت و متعاقب آن، از یوتیوب شکایت کرد. در پرونده شکایت وزنیاک آمده است که سودجویان از نام و تصویر وی برای فریب افراد بهمنظور دریافت بیت کوین استفاده کردهاند و گوگل در قبال این کلاهبرداری بیتفاوت بوده است.
سانیل آر. کالکارنیا، قاضی دادگاه عالی شهر سانتا کلارا، دادخواست استیو وزنیاک علیه یوتیوب را رد کرده است و میگوید ادلهی کافی برای غلبه بر مصونیت ماده ۲۳۰ وجود ندارد. این بخشی از قانون نزاکت ارتباطات است که بر اساس آن، سیستمعاملها بهطور معمول مسئولیتی در قبال محتوای ارسالشده توسط کاربران ندارند.
به گفته بلومبرگ، پرونده دعوی وزنیاک استدلال میکند که یوتیوب نهتنها فیلمهای مورد بحث را میزبانی میکند؛ بلکه بهطور مادی در کلاهبرداری نقش داشته است. وزنیاک ادعا کرد یوتیوب آگهیهای هدفمندی که منجر به ترافیک ویدیوها میشود، فروخته و کانالهای یوتیوب هکرها را تأیید کرده است.
در ویدئوهای مذکور وزنیاک بهعنوان بانی طرحی نشان داده میشد که در آن، افرادی بیت کوین را به آدرس کیف پول خاصی ارسال و در عوض دو برابر آن مبلغ را دریافت میکنند. این کلاهبرداری با توییتهایی همراه بود که پس از نقض امنیت توییتر در جولای ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) از حساب تأییدشده توییتر وزنیاک ارسال شد. افراد مشهور دیگری از جمله بیل گیتس و ایلان ماسک و شرکتهایی مانند اپل با همین کلاهبرداری هدف قرار گرفتهاند. قاضی کولکارنیا به وزنیاک ۳۰ روز مهلت داد تا درخواست تجدید نظر کند.
وزنیاک اولین کارآفرینی نیست که در نبرد با تبلیغات جعلی یوتیوب شکست میخورد. برای مثال، در جولای گذشته وکلای یوتیوب در پرونده مشابهی که توسط شرکت بزرگ رمزارز ریپل مطرح شده بود، با این استدلال که این پلتفرم هیچگونه مسئولیتی در قبال محتواهای کلاهبرداری ارائهشده توسط اشخاص ثالث ندارد، خود را از هرگونه اتهام مبرا کرد.