به گزارش فاواپرس، در حالی که شنیده میشد پس از رای مثبت نمایندگان مجلس به بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی، این طرح به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع داده شود، «علی محسنیان» کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس میگوید طرح صیانت بایستی در کمیسیون ویژه مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته وی در مورد ترکیب این کمیسیون ویژه، هیئت رئیسه مجلس باید تصمیم بگیرد که ممکن است با توجه به این که کمیسیون فرهنگی به عنوان پیشنهاد دهنده این طرح کمیسیون اصلی محسوب میشود، کمیسیون ویژه با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و سایر کمیسیونها تشکیل شود.
محسنیان در گفتگو با خبرگزاری مهر، به آیین نامه داخلی مجلس در این باره اشاره کرده و میگوید شرایط و نحوه بررسی این طرح در کمیسیون ویژه تخصصی در آیین نامه داخلی مجلس وجود دارد و هیئت رئیسه نیز مطابق آن تصمیم گیری میکند. او زمان بررسی این طرح در کمیسیون ویژه را نیز منوط به تصمیم کمیسیون دانست.
طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیئتی واگذار کند ولی در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند به صورت آزمایشی اجرا شده و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.
اگر چه طبق این اصل، قانون خدمات پایه کاربردی فضای مجازی برای مدتی مشخص اجرا شده و سپس به تصویب نمایندگان مجلس میرسد اما یکی از کارشناسان رسانههای فضای مجازی در گفتگویی اعلام کرد حتی تصویب آزمایشی طرح، اتفاقات غیرقابل برگشتی را رقم خواهد زد.