«رضا الفتنسب» در گفتوگویی به جلسات برگزار شده با نویسندگان طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» اشاره و اعلام کرد طبق مذاکرات صورت گرفته، احتمالا برخی از بندهای این طرح مانند ماده ۱۷ (لزوم بیشتر بودن سهم ترافیک خدمات پایه کاربردی داخلی نسبت به ترافیک کل تمامی خدمات پایه کاربردی) و تبصره ۲ ماده ۲۸ که مربوط به مسدودسازی پلتفرمهای خارجی پرطرفدار در صورت نداشتن مجوز هستند، حذف یا شامل تغییرات بزرگی خواهند شد.
طبق تبصره ۲ ماده ۲۸ طرح موسوم به صیانت، خدمات پایه کاربردی خارجی اثرگذار (شبکههای اجتماعی پرطرفدار) موظفند ظرف چهار ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به انجام تعهداتی از قبیل گرفتن مجوز و معرفی نماینده به ایران اقدام کنند. در غیر این صورت، اعمال بند «ج» این ماده (مسدودسازی) برای آنها تا زمان تامین جایگزین مناسب داخلی یا خارجی (با تشخیص کمیسیون) یا یک سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون لازم نیست. همچنین در صورت عدم انجام تعهدات توسط خدمات پایه کاربردی مزبور در زمان معین شده، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است ظرف مدت هشت ماه نسبت به ایجاد خدمات پایه کاربردی جایگزین برای آنها اقدام کند.
وی با بیان این که هدف از تشکیل کمیسیون، نظرخواهی و اعمل تغییرات روی طرح صیانت بوده است گفت: «بدون شک هر قانونی که درباره فضای مجازی است بایستی دائما در طول سالها دستخوش تغییرات شود. تکنولوژی ساعت به ساعت تغییر میکند. نباید این گونه باشد که یک قانون جرایم رایانهای نوشته شود و پس از ۱۵ سال هیچ تغییراتی در آن رخ ندهد. در حالی که در دنیا، برای قوانین حوزه تکنولوژی در طول ۱۰ سال، بیش از ۲۰ اصلاح روی آن اعمال میشود.»
الفتنسب ابراز امیدواری کرد تا کمیسیون با کارشناسان و بخش خصوصی همکاری کرده تا اصلاحات مورد نیاز انجام شود: «منتظر هستیم تا کمیسیون به صورت رسمی، فعالیت خود را آغاز کند و با دعوت از بخش خصوصی، نظراتمان را به آنها منتقل خواهیم کرد.»
به گفته وی، وزیر ارتباطات در جلسه امروز خود با فعالان بخش خصوصی، درباره طرح صیانت روشنگری و اعلام کرده است که با ضابطهمند شدن فضای مجازی موافق بوده اما با مسیری که مجلس برای این موضوع در پیش گرفته مخالف است: «وزیر ارتباطات تاکید داشت نباید مردم را نگران کرد و بایستی نگرانیهای پیش آمده را با تعامل لازم، حل کرد.»
الفتنسب رویکرد وزیر ارتباطات نسبت به اکوسیستم را امیدوارکننده دانست و ضمن ابراز خرسندی از تشکیل اولین جلسه وزیر با بخش خصوصی گفت: «مباحث مطرح شده از سوی وزیر ارتباطات در راستای حمایت از کسبوکارهای ایرانی بود. ایشان به ظرفیتهای استارتاپها و کسبوکارها امیدوار بودند. همچنین با توجه به سابقه فعالیت وزیر در قوه قضاییه، از او خواستم تا در زمینه تعامل با سایر دستگاههای دولتی و قوه قضاییه، به بخش خصوصی کمک کند.»