بازنگری در اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

عضو هیات مدیره سازمان نظام رایانه‌ای استان تهران از ارایه پیشنهاد بازنگری در اساسنامه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به هیات مدیره و احتمال تغییر نام سازمان به «نمافا» خبر داد.

به گزارش فاواپرس، مجید اورعی، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در مورد اصلاح اساسنامه سازمان گفت: «هم اکنون اساسنامه سازمان دارای ۳۸ ماده و ۲۶۹ بند است که در نظر داریم طی اصلاح پیش‌ رو، ۹۸ مورد از بندها را بدون تغییر باقی بگذاریم و ۷۷ بند را اصلاح کنیم. همچنین ۸۸ بند نیز اضافه و ۹ بند حذف خواهد شد.»

تغییر نام سازمان نظام صنفی

اورعی از ارائه پیشنهاد تغییر نام سازمان نیز خبر داد و بیان کرد: «رویکرد تغییرات اساسنامه رویکردی اصلاحی خواهد بود. عبارت «صنفی» در نام سازمان می‌گوید باید اتحادیه باشیم و ذیل اتاق اصناف فعالیت کنیم. برای این منظور پیشنهاد تغییر نام سازمان به «نمافا» (سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات) یکی از مواردی است که در اصلاح اساسنامه در نظر گرفته می‌شود و برای آن باید ۳۰ بند اساسنامه اصلاح شود.»

این عضو نصر تهران در ارتباط با علل تغییر اساسنامه نیز توضیح داد: «۲ دهه از تدوین اساسنامه می‌گذرد و در این مدت دامنه فعالیت صنعت ICT گسترده شده است. اعضایی امروز در این صنعت وجود دارند که در مورد آنها صحبتی نشده است. همچنین وظایفی در اساسنامه بر عهده شورای عالی انفورماتیک گذاشته شده است که اکنون منحل شده است. ابهام‌هایی نیز وجود دارد. مثلا در انتخابات گذشته همه شاخه‌ها تشکیل نشد و ابهام شکل‌گیری هیات مدیره به وجود آمد که باید رفع شود.»

اورعی ادامه داد: «می‌خواهیم از رویکرد صنفی به سمت مهندسی صنعت ICT برویم و در اساسنامه به مجوز سازمان اعتبار بیشتری ببخشیم. همچنین از زمان شکل‌گیری سازمان تشکل‌ها و نهادهای مرتبط زیادی تشکیل شده‌اند که رابطه ما با آنها مشخص نیستیم. باید امکان تعامل با سایر نهادها و تشکل‌ها شکل بگیرد.»

او همچنین به پیشنهاد حضور اعضای حقیقی به هیات مدیره سازمان نیز اشاره کرد و گفت: «امروز فریلنسرها اشخاصی حقیقی‌ این صنعت‌اند که باید توسط سازمان ساماندهی شوند. پیشنهاد اضافه شدن اشخاص حقیقی در هیات مدیره مطرح است.»

اورعی ادامه داد: «در اساسنامه جدید موارد آیین‌نامه‌ای از اساسنامه جدا می‌شود. مرکز داوری که در دوره پنجم شکل گرفت نیز مانند شورای انتظامی به عنوان یک رکن دیده می‌شود و به حل اختلاف قراردهای حوزه فاوا خواهد پرداخت. همچنین با توجه به درخواست‌های نهادهای حاکمیتی برای کمک در امر سیاستگذاری می‌خواهیم مرکز پژوهش‌های سازمان را در اساسنامه جدید تعریف کنیم.»

او افزود: «ظرفیت کمیسیون‌ها در مدیریت سازمان طبق اساسنامه جدید اضافه خواهد شد. همچنین نحوه تشکیل هیات مدیره نیز مورد بازنگری قرار می‌گیرد و منابع درآمدی نیز زیاد می‌شود. یکی از مواردی که اساسنامه در مورد آن ساکت است نیز بحث خروج از سازمان است که مورد توجه قرار خواهد گرفت.»

اورعی همچنین بیان کرد: «انتظار داریم این تغییرات ۵ دی ماه در هیات مدیره مصوب شود و ۸ دی ماه مجمع فوق‌العاده برگزار شود. در بهمن ماه یا اسفند ماه هیات عمومی کشور تغییرات را تایید کند و نهایتا اسفند ماه یا بهار ۱۴۰۱ نهاد ناظر نیز تایید نهایی را انجام دهد. یکی از اصلاحات اساسنامه در مورد نهاد ناظر است که در اکنون شورای عالی انفورماتیک ذکر شده است و قرار است به سازمان فناوری اطلاعات تغییر پیدا کند.»

او ادامه داد: «البته ممکن است مجمع نیز به تعویق بیفتد زیرا ما عجله‌ای در تصویب این تغییرات نداریم. نصر برای بازنگری اساسنامه ۲۰ جلسه کارگروه و صدها نفر ساعت زمان گذاشته است. امیدواریم اساسنامه اصلا‌ح‌شده الگویی برای اساسنامه دیگر استان‌ها باشد.»

مسئولیت تولیدکنندگان محتوای پلتفرم‌ها تعریف شود

حسین اسلامی، رییس نصر تهران در این جلسه گفت:‌ «در مورد پلتفرم‌ها موافق هیچ‌گونه تخلفی نیستیم اما باور داریم نحوه رسیدگی به دغدغه‌های نهادهای نظارتی نباید موجب آسیب رساندن به پلتفرم‌ها شود. ضمن قبول مسئولیت پلتفرم‌ها باید مسئولیت تولیدکنندگان محتوا در این پلتفرم‌ها نیز مشخص شود.»

اسلامی در ادامه اعلام کرد: «با توافق‌هایی که با نهادهای مربوطه مانند استانداری تهران صورت گرفته است مقرر شد تا ۳ ماه آتی کسب‌وکارهای عضو نصر به هیچ‌وجه پلمپ نشوند.»

او ادامه داد: «در زمینه اصلاح تعرفه‌گذاری، عباسی شاهکوه، رییس رگولاتوری همراهی ویژ‌ه‌ای داشته‌اند و باور داشته‌اند در این مورد بیشتر نهادهای صنفی باید وارد این موضوع شوند. با معاونت راهبردی وزارت ارتباطات نیز به تفاهمات اولیه خوبی رسیده‌ایم. در ارتباط با شبکه ملی اطلاعات، صنف مصمم است از ابتدای امر و در طراحی، مجموعه صنف، نمایندگان و اعضای بخش خصوصی حضور داشته باشد.»

رییس نصر تهران در مورد برگزاری نمایشگاه الکامپ نیز گفت: «این نمایشگاه ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه در ۹ سالن به مساحت ۳۵ هزار متر مربع در نمایشگاه بین‌المللی برگزار خواهد شد و در تلاشیم تا سالن دیگری نیز اضافه کنیم. در کنار نمایشگاه الکامپ ۱۴۰۰، نمایشگاه پدافند غیر عامل نیز در ۴ سالن به مساحت ۹ هزار متر مربع برگزار می‌شود که نمایشگاهی تخصصی است.»

اسلامی ادامه داد: «شبکه ملی اطلاعات یکی از رئوس این نمایشگاه خواهد بود. با توجه به نظر مقام معظم رهبری در ارتباط با هوش مصنوعی، در این نمایشگاه توجه لازم به این مسئله نیز خواهد شد. رمزارزها هم از منظر رگولاتوری مغفول مانده است و ما با قدرت از فعالان این حوزه حمایت می‌کنیم. همچنین در الکامپ به متاورس پرداخته می‌شود. یک سالن نیز به طور اختصاصی به مجموعه‌های دولتی اختصاص میابد.»

رییس هیات مدیره نصر تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار پیوست در ارتباط با تاثیر محدودیت‌های کرونایی بر برگزاری نمایشگاه الکامپ گفت: «ما تابع ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت هستیم و در صورت قرمز بودن وضعیت کرونایی، نمایشگاه قطعا برگزار نمی‌شود.»

رضا ثروتی، مدیر اجرایی الکامپ در مورد درآمد نصر تهران از الکامپ نیز توضیح داد: «اگر شرکت‌کنندگان در الکامپ از لحاظ هزینه‌ای مشکل داشته باشند می‌توان به صورت مورد به مورد بررسی کرد اما به طور کلی شیوه برگزاری اینگونه است که ما فضا را از شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی خریداری می‌کنیم و با درآمدی پایین به شرکت‌کنندگان واگذار می‌کنیم. اکثر این درآمد نیز صرف هزینه‌هایی مانند تبلیغات می‌شود.»

او از انجام ۱۵۰ سخنرانی،‌ ارائه، میزگرد و پنل در الکامپ هم خبر داد.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.