مصطفی نقیپورفر موسس و مدیرآزمایشگاه نوآوری بلاکچین و کافه بلاکچین در حال حاضر دبیر انجمن فینتک، با بیان اینکه تبادلات مالی نقش مهمی در اقتصاد کسب وکارها دارد و از قدیم بانکها متولی انجام این تبادلات مالی بودند، اظهار کرد: شاید چندصد سالی است که بانکها متولی چنین کاری هستند و در سالهای اخیر رشد فناوری و ابزارهای نوین فناوری در حوزه مالی شکل گرفته که به آن فین تک یا فناوری و نوآوریهای مالی نیز گفته میشود.
مدیرآزمایشگاه نوآوری بلاکچین و کافه بلاکچین تصریح کرد: این ابزارهای مالی کمک میکند که سرعت رشد فناوری و سرعت تراکنشها و سرعت کسب وکارها توسعه پیدا کند و این مهم نیاز به یک بازنگری در روش سنتی دارد. دیگر داشتن شعبه یا رفتن به شعبه مزیت برای کسب وکار محسوب نمیشود بلکه کسب وکارهای مبتنی بر اینترنت نیاز به ابزارهای نوین در این حوزه دارند. فین تکها به طور خاص از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۲ زمانی که بحران جدی بانکی به وجود آمد فین تکها فرصت رشد و شکوفایی جدی به خود گرفتند و اقبال عمومی به استفاده از ابزارهای نوین خیلی بیشتر از اقبال قبلی به بانکها شد و واقع باعث شد که رشد جدی در اقتصاد جهانی اتفاق بیفتد.
نقیپورفر ادامه داد: بازیگران عرصه فینتک را رگولاتوری و دولت، سرمایهگذاران و شتابدهندهها، مصرف کنندگان و کاربران و ظهور ابزارهای و فناوریهای نوین تشکیل میدهند. فینتکها تقریبا در تمامی ارکان بانکداری نفود کردهاند. یکی از حوزههای نفوذ آنها هم بلاکچین است. توصیه این است که صورت مساله را با دیدگاه مصرف کننده در نظر بگیریم و محدود به فناوری نباشیم. به رگولاتوری و بانکها هم توصیه میشود که از پیشرفت نوآوریها جلوگیری نکنند.
دبیر انجمن فینتک، گفت: فین تکها عامل اصلی رشد اقتصادی هستند و چرا که این مهم در تمام عرصههای اقتصادی کشورها به وضوح دیده میشود. مهمترین چالش این است که خود متولی اصلی حوزه بانکی در این حوزه، کسبوکار انجام میدهد. دولت بهطورکلی باید بهعنوان یک رگولاتور باشد و در حوزه بانکی هم بانک مرکزی باید همین نقش را داشته باشد، نه اینکه خودش با دیگر بانکها وارد رقابت شود.
نقیپورفر با بیان این سوال که معلوم نیست با امنیت اقتصادی روبهرو هستیم یا اقتصاد امنیتی اعلام کرد: هرکجا که استارتآپهای فینتکی قدم میگذارند، ردپایی از ارگانهای امنیتی دیده میشود. اگر نگرانیهای امنیتی وجود دارد دلیل نمیشود که اقتصاد را امنیتی کنند.
دبیر انجمن فینتک خاطرنشان کرد: رگولاتور باید از حالت نمادین به واقعی تبدیل شود، اعتماد کند و به منظور اعتماد سازی و رفع نگرانی در حوزه فین تک ها، فعالیت استارتاپهای این حوزه را رصد کند و از سوی دیگر، شفاف عمل کند. در فضای فین تکها و در تامین مالی جمعی اگر غفلت شود دچار خسران خواهیم شد، چرا که مردم به فین تکهای خارجی رو میآورند. بنابراین برای فینتکها نباید چهارچوب تعیین کرد؛ چراکه تمام مزیت فینتکها “نوآوری” است و با تعریف چهارچوب، فین تکها را از بین میبرند.