به گزارش فاوا پرس، وزیر ارتباطات درباره آخرین وضعیت ارائه اینترنت باز به اساتید دانشگاهها گفت در حال فراهم کردن این امکان هستند، اما هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است. وزیر علوم نیز زمان ارائه اینترنت را وابسته به تکمیل فهرست هیئت علمی دانشگاههای متقاضی دانست.
ارائه اینترنت باز به اساتید، مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که وزارت ارتباطات و علوم مکلف به اجرای آن هستند. یک ماه پیش وزارت علوم با دانشگاههای کشور نامهنگاری کرد تا اسامی اعضای هیئت علمی برای دریافت اینترنت طبقاتی را اعلام کنند. البته پیش از آن و در اواخر تابستان نیز این طرح به صورت آزمایشی در دانشگاه شریف با اسم طرح گشایش شریف رخ داده بود اما با شروع پاییز، متوقف گردید.
حال عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت ارائه اینترنت به خبرگزاری مهر گفت: درحال فراهم کردن این امکان هستیم ولی هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است.
به گفته وی این اینترنت برای دسترسی اساتید به سایتهای تحریم شده و برخی از سایتهایی است که کاربرد چندگانه دارند و احیاناً مورد پالایش (فیلتر) قرار گرفتهاند.
زارعپور بار دیگر در سخنان خود اظهار داشت اینترنت بدون فیلتر برای اساتید مانند اینترنت خبرنگاری است که وزارت ارتباطات به برخی خبرگزاریها داده است. بهنظر میرسد عدهای از خبرگزاریهای دولتی این اینترنت را دریافت کرده و بخشی از خبرنگاران بخش خصوصی و دولتی مخالف دریافت اینترنت خبرنگاری هستند.
در انتظار تکمیل فهرست دانشگاهها
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم نیز درباره اینکه از چه زمانی دسترسی به اینترنت باز اساتید عملیاتی میشود، آن را وابسته به این دانست که چه زمانی دانشگاهها فهرست اعضای هیأت علمی خود را ارائه کنند: از دانشگاهها خواسته شده است لیست اعضای هیأت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند، دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بین المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری صورت میگیرد.
هنوز مشخص نیست این طرح فقط برای اساتید اجرا خواهد شد یا دانشجویان دکترا و ارشد و… سایر دانشجویان آکادمیک را دربر خواهد گرفت یا خیر.
گفتنی است ارائه اینترنت طبقاتی با مخالفت نهادها از جمله انجمن تجارت الکترونیک، فعالان صنف IT، خبرنگاران و کارشناسان روبه رو شده است.