فاواپرس: روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در نشست نخستین دوره جایزه ملی فناوری نکست با اشاره به اهمیت شرکتهای دانشبنیان در رشد و توسعه کشور گفت: شرکتهای دانش بنیان فضا را در کشور جوری رقم زدند که مواردی مثل تحریم کمرنگ شود و کشور به استقلال برسد.
فیروزآبادی بر حمایت از زیست بوم فناوری در کشور تاکید کرد و ادامه داد: هدف ما این است که همه از شرکتهای دانشبنیان بهصورت متناسب و متوازن حمایت کنیم و ۲ بعد ابعاد و اندازه شرکتها را در راس امور قرار دهیم؛ زیرا هر شرکت بسته به بزرگی و کوچکی به نوع خاصی حمایت نیاز دارد و از جهت بعد زمان هم باید از تجربیات گذشته استفاده کنیم، در زمان حال تلاش کنیم تا در آینده ارزشآفرینی کنیم.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، اتفاقات درخشانی که در این سالها در کشور میبینیم، نتیجه تلاشهای ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته است.
فیروزآبادی با اشاره به هدف این رویداد توضیح داد که با وجود پرریسک بودن سرمایهگذاری در آینده، تشویق و توسعه شرکتها و برنامهریزی برای آینده شرکتها از اهداف رویداد ملی نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) است.
در ادامه شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در این نشست با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان بنیانگذار پارکهای فناوری کشور به صورت سالانه جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی را با هدف ترویج نوآوری و فناوری برگزار می کند ادامه داد: این شهرک علمی قصد دارد در راستای کمک به توسعه فناوریهای نوظهور جهانی در کشور و تشویق عناصر اکوسیستم برای مشارکت جدیتر در جهت ورود و سرمایهگذاری در این شاخه از فناوریها، اقدام به طراحی رویداد جدیدی با نام «نکست» حمایت کند.
حق جوی جوانمرد هدف این رویداد را تشویق و شناسایی و حمایت از فنآفرینان کشور در جهت توسعه سبد محصولات خود با بهرهگیری از فناوریهای نوظهور جهانی دانست.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان گفت: در این رویداد قرار است حمایتهای هدفمند از ایدههایی که شرکتهای توانمند زیستبوم که کارنامه موفقی در توسعه فناوری از خود به جای گذاشتهاند و بلوغ فناوری خود را به اثبات رسانده اند، صورت پذیرد تا منشا خلق محصولات جدید در سبد محصولات دانش بنیان کشور با عمق فناوری بالا باشد.
به گفته جوانمرد مهمترین هدف این رویداد گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه و تمرکز بر فناوریهای پیشران است که در پیشرفتها و نوآوریهای امروز در حوزههای گوناگون و سیستمهای مختلف پدیدار میشوند.
جوانمرد گفت: بر اساس رصد فناوریهای نوظهور جهانی و با نظر به نقشه جامع علمی کشور و ستادهای توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، اولین دوره جایزه ملی فناوری نکست در سه حوزه برگزار می شود.
به گفته رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت چهار را به عنوان اولین موضوع این رقابت عنوان کرد و اضافه کرد: این حوزه شامل هوش مصنوعی مولد، هوش مصنوعی قابل اعتماد، یادگیری تقویتی، مدیریت تصمیم، بینایی ماشین، پردازش زبانهای طبیعی، عاملهای مجازی، رباتیک، دفاع سایبری و بیولوژی محاسباتی است.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی، اتصالپذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک شامل توسعه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، مخابرات سیار نسل پنج، امنیت شبکه، الکترونیک، میکروالکترونیک و مدارات مجتمع، هوشمندسازی و اینترنت اشیا، مخابرات کوانتومی و منظومههای ماهوارهای، خودروهای برقی، متصل، خودران و هوشمند و فناوری های حوزه زنجیره بلوکی را دومین حوزه این رویداد اعلام کرد.
جوانمرد با بیان اینکه، برگزار کننده این رویداد ملی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است گفت: این جایزه مختص شرکت هایی است که پیش از این توانمندیهای خود را اثبات کرده اند و سال گذشته حداقل پنج میلیارد تومان فروش داشته و در فناوری های جدید حرفی برای گفتن داشته باشند.
جوایز اعطایی به برگزیدگان شامل سه طرح منتخب در موضوعات مکتوب است؛ جایزه رتبه اول طرح منتخب ۵ میلیارد تومان و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات، جایزه رتبه دوم را ۳ میلیارد تومان به همراه ۹ میلیارد تومان تسهیلات و جایزه طرح سوم منتخب را ۲ میلیارد تومان به همراه ۶ میلیارد تومان تسهیلات است.