گوشیهای هوشمند پرچمدار با آن دوربینهای غولپیکر، مشخصات سختافزاری دیوانهوار و نمایشگرهای چشمنوازشان در صدر فهرست علاقهمندیهایمان جا خوش کردهاند؛ اما در دنیای واقعی، گوشیهای میانرده و اقتصادی بیشترین آمار فروش را بهخود اختصاص میدهند؛ بهویژه برای مردم کشوری مثل ایران که از مدتها پیش با مشکلات اقتصادی دستبهگریبان هستند. سامسونگ بهخوبی از این موضوع اطلاع دارد و برهمین اساس، طی سالهای گذشته، تمرکز مضاعفی روی دستگاههای میانرده و اقتصادی مانند خانوادهی محبوب Galaxy A دارد.
به گواه آمار مؤسسهی پژوهشی Omdia، گلکسی A51 پرفروشترین گوشی اندرویدی سال ۲۰۲۰ دنیا است؛ از طراحی ظاهری و سختافزار گرفته تا دوربین و نمایشگر؛ گلکسی A52 و A72 تقریبا در هر بخشی درمقایسهبا نسل قبلشان بهبود یافتهاند؛ اما آیا میتوانند بار دیگر موفقیتهای خانوادهی Galaxy A را بار دیگر تکرار کنند؟ محصولات جدید سامسونگ رقبای جدید پرشماری از خود کرهایها و شرکتهای چینی مقابل خود میبینند. با بررسی گوشیهای گلکسی A52 و گلکسی A72 همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A72 و A52
نسل جدید گوشیهای محبوب سری A سامسونگ جراحی پلاستیک عمیقی را تجربه میکنند؛ بدنهی براق، انحنادار و رنگهای گرادیانی گلکسی A71 و گلکسی A51 جای خود را به بدنهی ماتی با رنگهای ساده و طراحی مسطحتر دادهاند؛ البته از فلز یا شیشه در بدنهی دو گوشی خبری نیست و هر دوی آنها بهصورت کامل از جنس پلاستیک ساخته شدهاند.
هر دو مدل گلکسی A72 و A52 بیشترین تغییر ظاهری را در پنل پشتی تجربه میکنند؛ جایی که اکنون غیر از انحنای ناچیزی روی چهار ضلع، هیچگونه خمیدگی یا انحنای دیگری ندارد. ماژولهای دوربین پشتی مانند گذشته روی برآمدگی مستطیلیشکلی قرار گرفتهاند؛ اما این برآمدگی دیگر بهصورت قطعهی مشکی مجزایی روی بدنه سوار نیست و مشابه آنچه پیشتر با گوشیهای آیفون دیدهایم، از دلِ پنل پشتی مسطح برآمده است.
گلکسی A72 و گلکسی A52 در رنگهای مشکی، سفید، بنفش و آبی بهفروش میرسند که همگی آنها مات هستند. ما بهترتیب نسخهی مشکی و آبی دو گوشی را برای بررسی دراختیار داشتیم که هر دو رنگ، چربی و آثار انگشت را روی سطحشان جذب میکنند؛ اما رنگ مشکی که بیشتر خاکستری بهنظر میرسد، آثار لکهها را بهراحتی روی سطح خود نمایان میسازد.
گوشیهای جدید سامسونگ برخلاف نسل گذشته، گواهی IP67 را از مؤسسهی IEC دریافت کردهاند؛ بدینمفهوم که روی کاغذ میتوانند تا ۳۰ دقیقه فشار آب را در عمق یک متری تحمل کنند. گلکسی A72 و A52 جزو معدود گوشیهای میانردهی بازار با گواهی IP بهحساب میآیند.
گلکسی A52 با وزن ۱۸۹ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۵٫۱ × ۱۵۹٫۹ میلیمتریاش چندان سنگین نیست و بهخوبی در دست جا میگیرد، در نقطهی مقابل وزن ۲۰۳ گرمی و ابعاد ۸٫۴ × ۷۷٫۴ × ۱۶۵ میلیمتری گلکسی A72 استفاده از این گوشی برای استفادههای مداوم را بهویژه برای افرادی با دستان کوچک را کمی چالشبرانگیز میکند، برای آنکه با یک دست به تمام نقاط نمایشگر A72 دسترسی داشته باشید، باید بیشتر از A52 گوشی را روی دست جابهجا کنید.
گلکسی A52 و A72 از نمایشگرهایی با نسبت تصویر کشیدهی ۲۰:۹ و ابعاد ۶٫۵ و ۶٫۷ اینچی استفاده میکنند که شیشهای از جنس Gorilla Glass 5 از آنها محافظت میکند. نمایشگر دو دستگاه با گوشههایی گِرد فاصلهی اندکی از لبههای بالا و کناری دارد؛ اما حاشیهی پایینی آنها اندکی قطور است. نمایشگر A52 و A72 بهترتیب ۸۴٫۱ و ۸۴٫۴ درصد از نمای مقابل را دراختیار دارند و در میانهی لبهی بالاییشان از حفرهی کوچک دوربین سلفی میزبانی میکنند.
بهلطف استفاده از پنل OLED، حسگر اثر انگشت گلکسی A52 و گلکسی A72 زیر نمایشگر قرار دارد. این حسگر از نوع اپتیکال است و دقت مناسبی دارد؛ اما بهاندازهی نمونههای موجود در محصولات پرچمدار سریع نیست.
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، فریم گلکسی A72 و A52 نیز همانند بخشهای دیگر بدنه پلاستیکی است. فریم دستگاه برخلاف پنل پشتی، پوشش مات با رنگ مشابه بدنه دارد و بهسادگی هم چربی دست را بهخود میگیرد. کلیدهای پاور و کنترل صدا در ارتفاع مناسبی از لبهی راست فریم قرار گرفتهاند؛ دسترسی به این کلیدها روی گلکسی A52 بدون نیاز به جابهجایی دست و روی گلکسی A72 با جابهجایی اندک صورت میگیرد.
روی لبهی بالایی فریم روزنهی میکروفون و درگاه اشتراکی سیمکارت/کارت حافظه قرار گرفتهاند؛ درحالیکه لبهی سمت چپ عاری از هرگونه درگاه یا دکمه است. گلکسی A72 و A52 مانند اغلب میانردههای دیگر بازار از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون بهره میبرند، این جک بههمراه دریچهی اصلی اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C و میکروفون مکالمه روی لبهی پایین فریم بهچشم میخورد.
نمایشگر و اسپیکر گلکسی A72 و A52
در نگاه نخست تفاوتی بین نمایشگر گلکسی A52 و A72 با نسلهای گذشتهشان مشاهده نمیشود؛ هر دو گوشی از پنلهای ۶٫۵ و ۶٫۷ اینچی Super AMOLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره میبرند؛ وضوحی که تراکم بسیار خوب ۴۰۷ و ۳۹۴ پیکسلبراینچی را برای نمایش پروضوح تصاویر و متون روی میانردههای جدید سامسونگ بهارمغان میآورد.
گوشیهای هوشمند جدید سامسونگ اکنون از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز برای نمایش نرمترِ انیمیشنها و ارتقاء تجربهی کاربریشان بهره میبرند؛ البته برخلاف مدلهای پرچمدار کرهایها، نرخ نوسازی گلکسی A52 و A72 از نوع ثابت است، کاربر میتواند بین ۶۰ و ۹۰ هرتز، یکی را انتخاب کند. ناگفته نماند که سامسونگ مدل 5G گلکسی A52 را با پنل ۱۲۰ هرتزی بهفروش میرساند.
براساس آزمایشها، در شرایطی که ۵۰ درصد از پنل روشن باشد، سطح روشنایی بیشینه در حالت تنظیم دستی برای گلکسی A52 و A72 بهترتیب به ۵۸۷ و ۶۴۶ نیت و در حالت خودکار به ۱۲۳۰ و ۱۳۱۰ نیت میرسد؛ اما چنانچه کل پنل را روشن کنیم، سطح روشنایی بیشینه در حالت تنظیم دستی برای گلکسی A52 و A72 به ۵۱۸ و ۵۲۵ نیت و در حالت خودکار به ۹۹۰ و ۹۵۶ نیت کاهش مییابد.
در آزمایشها، روشنترین بخش نمایشگر گلکسی A52 و A72 بهترتیب در لبهی پایین و میانهی آنها بود. حداقل روشنایی دو گوشی نیز بهترتیب ۲٫۲۶ و ۲٫۳۶ نیت بهدست آمد. بدینترتیب میانردههای جدید سامسونگ چه زیر نور آفتاب، چه تاریکی اتاق، خوانایی بسیار خوبی دارند، از سوی دیگر بهلطف ماهیت پنلهای OLED، هر دو گوشی کنتراست مطلوبی دارند.
سامسونگ در تنظیمات نمایشگر دو پروفایل رنگی Vivid و Natural را بهترتیب برای نمایش رنگهای زنده و رنگهای دقیق دراختیار کاربر میگذارد. هر دو گوشی گلکسی A52 و گلکسی A72 در پروفایلهای یادشده بهترتیب فضاهای رنگی DCI P3 و sRGB بهصورت کامل و با خطای پذیرفتنی پوشش میدهند. رنگها در پروفایل Vivid کمی سرد و در پروفایل Natural بسیار نزدیک به حالت خنثی است؛ البته در بررسیهای ما، گلکسی ای ۵۲ رنگها را با تهمایهای از رنگ قرمز بهنمایش میگذاشت.
گلکسی A52 و A72 پیشرفت دیگرشان درمقایسهبا نسل قبلشان را در زمینهی صدا تجربه میکنند؛ هر دو گوشی اکنون از اسپیکرهای استریو بهره میبرند؛ اسپیکرهایی که بهترتیب در لبهی پایین فریم و حاشیهی بالایی نمایشگر (یکپارچه با اسپیکر مکالمه) قرار گرفتهاند. بیشک بلندی، شفافیت یا تعادل صدایی بین کانالهای اسپیکر بهخوبی پرچمدارها نیست؛ اما بازهم بهبود چشمگیری نسبت به قبل است. هر دو گوشی از Dolby Atmos پشتیبانی میکنند و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون نیز دارند.
نرمافزار و رابط کاربری گلکسی A72 و A52
سامسونگ میانردههای جدیدش را با جدیدترین نسخه از رابط کاربری اختصاصی خود و سیستمعامل اندروید بهفروش میرساند؛ گلکسی ای ۵۲ و ای ۷۲ بهصورت پیشفرض از OneUI 3.1 و اندروید ۱۱ بهره میبرند و باتوجه به وعدهی سامسونگ برای ۳ سال پشتیبانی نرمافزاری از محصولاتش، احتمالا کاربران این دو گوشی، اندروید ۱۴ را نیز تجربه خواهند کرد.
یکی از معدود تغییرات OneUI 3.1 درمقایسهبا OneUI 3.0 اضافهشدن گوگل دیسکاور به صفحهی هوم است؛ بدینصورت که اگر در صفحهی اصلی به سمت چپ بروید، بخش دیسکاور گوگل، شامل جدیدترین اخبار و مقالات اینترنتی مطابق با سلیقهی شما نشان داده میشود. اگر اهل خواندن اخبار و مقالات باشید، قطعا از وجود گوگل دیسکاور در صفحهی هوم گوشی استقبال میکنید. اپلیکیشن SmartThings Find هماکنون اجازه میدهد که در صورت گمکردن گوشی، آخرین مکان آن را با وارد شدن بهحساب کاربری سامسونگ خود پیدا کنید.
برای کسانی که به بازیهای موبایل علاقه دارند، اپلیکیشن Game Launcher سامسونگ هم بهروز شده است. حالا میتوانید در بخش تنظیمات، زمان بازی کردن خود را مخفی کنید تا هیچوقت نبینید که چند ساعت از زندگی خود را در Call of Duty Mobile یا PUBG گذراندهاید. بهلطف بهینهسازی رابط این اپلیکیشن اکنون میتوانید سریعتر به بازیهای خود دسترسی داشته باشید. در نهایت، هنگام اجرای بازی میتوانید گزینهی Game Booster را از نوار اعلانها انتخاب کنید تا یک سری امکانات جالب به شما نشان داده شود؛ امکاناتی مثل مخفی کردن تماسها و پیغام هنگام بازی و تخمین تعداد ساعاتی که تا پیش از خالیشدن باتری میتوانید بازی کنید.
به جز موارد یادشده تفاوت چشمگیری دیگری بین One UI 3.0 و One UI 3.1 وجود ندارد. همهی امکانات هیجانانگیز One UI 3.0 مانند مرکز اعلانات با امکانات جدید، آیکونها و انیمیشنهای جدید، امکانات جدید صفحهی قفل و صفحهی Always On و تغییرات بخش تنظیمات در One UI 3.1 وجود دارد.
عملکرد و باتری گلکسی A72 و A52
از بین دو گوشی گلکسی A52 و A72 تنها گوشی A52 در دو نسخهی 4G و 5G عرضه شده است؛ اما درحالحاضر بازار کشورمان از مدل 4G دو گوشی میزبانی میکند. کرهایها امسال هردو گوشی را با تراشهی میانردهی Snapdragon 720G بهفروش میرسانند؛ اما نسخهی 5G گوشی گلکسی ای ۵۲ از تراشهی Snapdragon 750G قدرت میگیرد که حدود ۱۵ درصد در پردازشهای CPU-محور و ۱۰ درصد در پردازشهای GPU-محور عملکرد بهتری دارد.
هر دو گوشی گلکسی A72 و A52 از تراشهی ۸ نانومتری Snapdragon 720G قدرت میگیرند؛ همان تراشهای که پیشتر عملکرد آن را در بررسی ردمی نوت ۹ اس و ردمی نوت ۹ پرو نیز تجربه کردیم. این تراشه بیشاز یک سال پیش معرفی شده است و در سطح مدلهایی همچون Snapdragon 730/730G قرار میگیرد؛ البته در بخشهای پردازندهی سیگنال تصویر (ISP) و هوش مصنوعی، اندکی ضعیفتر عمل میکند.
تراشهی اسنپدراگون 720G از ترکیب دو هستهی توانمند Kryo 465 Gold مبتنیبر Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتز و ۶ هستهی کممصرف Kryo 465 Silver مبتنیبر Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز بهعنوان CPU استفاده میکند؛ درحالیکه برای پردازشهای گرافیکی از ماژول Adreno 618 با فرکانس بالغبر ۷۵۰ مگاهرتز قدرت میگیرد.
درمقایسهبا اسنپدراگون ۷۳۰ و 730G، اسنپدراگون 720G از هستهها و پردازندهی گرافیکی یکسانی بهره میگیرد؛ اما فرکانس هستههای پرقدرت آن ۱۰۰ مگاهرتز و فرکانس پردازندهی گرافیکیاش بهترتیب ۲۵۰ و ۱۷۵ مگاهرتز بیشتر از تراشههای یادشده است.
اسنپدراگون 720G از مودم X15 LTE برای برقراری اتصال دیتا با سرعت دانلود بیشینهی ۸۰۰ مگابیتبرثانیه استفاده و بهلطف ماژول FastConnect 6200 کوالکام، از وایفای ۶ و بلوتوث ۵٫۱ نیز پشتیبانی میکند. ازجمله ویژگیهای دیگر اسنپدراگون 720G میتوان به موتور پردازش هوش مصنوعی نسل پنجمی کوالکام، پشتیبانی از Quick Charge 4+ برای ۵۰ درصد شارژ باتری در ۱۵ دقیقه، بزرگنمایی نرمترِ دوربین، فیلمبرداری 4K و عکاسی با فرمت HEIF اشاره کرد.
مدل 4G گلکسی A52 را میتوان در مدلهای ۴ | ۱۲۸، ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی سفارش داد؛ درحالیکه گلکسی A72 در مدلهای ۶ | ۱۲۸، ۸ | ۱۲۸ یا ۸ | ۲۵۶ گیگابایت بهفروش میرسد. هر دو گوشی از درگاه microSD مشترک با سیمکارت دوم برای ارتقاء حافظهی ذخیرهسازی بهره میبرند. ما گلکسی ای ۵۲ و ای ۷۲ را بهترتیب در مدلهایی با رم ۴ و ۶ گیگابایت LPDDR4x برای بررسی دراختیار داریم؛ برای محصولی با برچسب قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان، رم ۴ گیگابایتی به هیچوجه منطقی نیست.
از بین دو میانردهی جدید سامسونگ، گلکسی A52 بیشترین بهبود را درمقایسهبا نسل گذشته تجربه میکند؛ چراکه تراشهی اسنپدراگون 720G بهکاررفته در گلکسی A72 و A52 تفاوت اندکی با اسنپدراگون ۷۳۰ در گلکسی A71 دارد. بررسیهای ما نشان میدهند که A52 حدود ۶۰ درصد در کاربریهای روزمره و گرافیکی سریعتر از A51 است؛ درحالیکه A72 در کاربریهای روزمره نزدیک به A71 و در پردازشهای گرافیکی حدود ۲۵ درصد بهتر از آن عمل میکند.
هر دو گوشی گلکسی A72 و A52 افزایش چشمگیر ۵۰۰ میلیآمپرساعتی را در ظرفیت باتریشان تجربه میکنند؛ گلکسی ای ۵۲ از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی و ای ۷۲ از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی برای تأمین انرژی موردنیازشان بهره میگیرند. سامسونگ میگوید گلکسی A72 و A52 با باتریهای نسبتا حجیمشان بهمدت ۲۳ و ۲۱ ساعت پخش ویدئو یا ۲۰ و ۱۸ ساعت وبگردی همراه کاربر باشند.
هر دو گوشی گلکسی A52 و A72 از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکنند؛ اما صرفا مدل A72 بههمراه چنین شارژری بهفروش میرسد و مدل کوچکتر بهصورت پیشفرض شارژر ۱۵ واتی را همراه خود دارد. متأسفانه ما هیچیک از دو گوشی را درون جعبه و همراهبا شارژر دریافت نکردیم و نمیتوانیم در مورد سرعت شارژشان اظهار نظری بکنیم؛ البته کرهایها میگویند شارژر ۲۵ واتی میتواند شارژ باتری ظرف ۳۰ دقیقه از صفر به حدود ۵۰ درصد برساند.
برای تست شارژدهی، مطابقمعمول روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت (اسلایدر روشنایی روی حدود ۵۰ درصد) قرار دادیم و کلیهی اتصالات بیسیم را بههمراه صدای خروجی اسپیکر قطع کردیم. نرخ نوسازی نمایشگر هر دو گوشی بهصورت پیشفرض روی حالت ۹۰ هرتز قرار دارد؛ اما ما برای نشاندادن تأثیر افزایش نرخ نوسازی بر مصرف باتری، تستها را در هر دو حالت ۶۰ و ۹۰ هرتز روی گوشی گلکسی A52 و گلکسی A72 انجام دادیم.
در حالت ۹۰ هرتز گلکسی A72 و گلکسی A52 بهترتیب توانستند بهمدت ۱۶ ساعت و ۳۵ دقیقه و ۱۵ ساعت و ۱۷ دقیقه ویدئوی HD معیار را پخش کنند؛ درحالیکه با تغییر نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز، بهترتیب نزدیک به ۱۰ و ۸ ساعت به نتایج قبلی اضافه شد. درهرصورت عملکرد هر دو گوشی در پخش فیلم عالی است و میتوانید با تنظیم نرخ نوسازی روی ۹۰ هرتز با خیال راحت نسخهی Extended-Cut سهگانهی ارباب حلقهها را تماشا کنید!
نتایج تست باتری PCMark نشان میدهند که حتی با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز، چنانچه کاربری خیلی سنگینی نداشته باشید، میتوانید از گلکسی A52 نزدیک به ۱۲ ساعت و از گلکسی A72 حدود ۱۳ ساعت استفاده کنید؛ البته تنظیم نرخ نوسازی روی ۶۰ هرتز میتواند شارژدهی هر دو گوشی را حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه افزایش دهد.
دوربین گلکسی A72 و A52
یکی از وجوه تمایز اصلی دو گلکسی A52 و A72 به دوربین آنها بازمیگردد؛ در شرایطی که ای ۵۲ مشابه عموم دستگاههای میانردهی دیگر از ترکیب «واید+اولتراواید+ماکرو+عمقسنج» بهره میگیرد، A72 یکی از معدود میانردههای بازار است که بهجای ماژول عمقسنج، دوربین تلهفوتو دراختیار کاربر میگذارد. هرچند اطلاعاتی دربارهی مدل حسگرهای دو گوشی در دسترس نیست؛ اما بهنظر میرسد که باقی دوربینهای دو گوشی از سختافزار یکسانی استفاده میکنند.
رابط کاربری دوربین گلکسی A52 و A72 همان نمونهی آشنایی است که پیشتر با کهکشانیهای قبلی سامسونگ نیز تجربه کردهایم؛ در نیمهی پایین (سمت راست در حالت افقی)، میتوان از طریق سوایپکردن بین حالتهای مختلف استفاده از دوربین جابهجا شد، کنار این حالتها، سه کلید برای جابهجایی بین دوربینها بهچشم میخورد. در نوار بالایی میتوان به منوی تنظیمات دوربین، فلش، تایمر، نسبتتصویر و فیلترها دسترسی داشت؛ البته در وضعیت فیلمبرداری، نوار بالایی امکان تغییر وضوح و حالت Super Steady را بهجای فلش دراختیار کاربر میگذارد.
حالتهای مختلف استفاده از دوربینهای گلکسی ای ۵۲ و گلکسی ای ۷۲ بهشرح زیر هستند:
- Photo: عکاسی خودکار
- Video: فیلمبرداری خودکار با وضوح بالغبر 4K و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه
- Single Take: ثبت هوشمند مجموعهای از عکسها، ویدئوها و تصاویر متحرک از سوژه
- Fun: حالت جدید، حاصل همکاری با اسنپچت برای پیادهسازی فیلترهای این شرکت روی سوژه (نیازمند اینترنت)
- Pro: عکاسی حرفهای با امکان تغییر ISO (از سطح ۵۰ تا ۴۰۰۰)، سرعت شاتر (از ۱/۶۰۰۰ تا ۱۰ ثانیه)، نوردهی (از ۲+ تا ۲-)، نوع فوکوس، تراز سفیدی (از ۲۳۰۰ تا ۱۰۰۰۰ کلوین) و تنظیمات کنتراست
- Night: حالت عکاسی شب با دوربین واید، سلفی و اولتراواید (گلکسی A52)
- Portrait: حالت عکاسی پرتره صرفا با دوربین واید
- Macro: عکاسی از فاصلهی نزدیک (۳ تا ۵ سانتیمتر)
- موارد بیشتر: AR Doodle (پیادهسازی افکتهای واقعیت افزوده روی سوژه)، فیلمبرداری صحنهآهسته، پانوراما، هایپرلپس، بیکسبیویژن (تشخیص سوژه)
دوربین واید گلکسی A52 و گلکسی A72 از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی با مدل احتمالی IMX686 سونی، ابعاد نسبتا بزرگ ۱/۱.۷ اینچ، پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) بهره میبرد. این حسگر در پسِ لنزی با فاصلهی کانونی معادل ۲۶ میلیمتر، دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال تصویر قرار دارد؛ بنابراین دوربین هر دو گوشی بهواسطهی حسگر بزرگتر (A52)، دیافراگم گشودهتر و OIS، روی کاغذ، توانایی بیشتری در ثبت عکسهای روشنتر و پروضوحتر دارد.
* گلکسی A72 و A52 از دوربینهای واید، اولتراواید، سلفی، ماکرو و تراشهی یکسانی بهره میبرند؛ برهمیناساس، عکسهای ثبتشده با این دوربینها تفاوتی با هم ندارند؛ اما برای حصول اطمینان شما کاربران، عکسهای نمونه در بررسی پیشرو با هر دو گوشی از سوژههای یکسان ثبت شدهاند.
در روشنایی روز عکسهای واید گلکسی A52/A72 جزئیات زیاد و رنگهای جذابی دارند، گسترهی دینامیکی آنها بهاندازهی دستگاههای پرچمدار وسیع نیست؛ اما در سطح بهترینهای بازهی قیمتی گلکسی A72/A52 قرار میگیرد. دوربین ۶۴ مگاپیکسلی گلکسی A72 و A52 از فیلتر رنگی Quad Bayer استفاده میکند؛ بدینمفهوم که برای ثبت عکسهای واضحتر و روشنتر، هر چهار پیکسل مجاور، رنگ یکسانی دارند و دادههای آنها تجمیع میشود و در نهایت عکسی ۱۶ مگاپیکسلی دراختیار کاربر قرار میگیرد. کهکشانیهای سامسونگ میتوانند با نمونهبرداری از رنگ پیکسلهای مجاور، عکسهای ۶۴ مگاپیکسلی نیز بگیرند، این عکسها جزئیات بیشتری درمقایسهبا عکسهای عادی دارند.
وجود لرزشگیر اپتیکال به دوربین واید کمک میکند تا دوربین واید گلکسی ای ۷۲ و گلکسی ای ۵۲ در تاریکی عکسهای واضحتری بگیرد؛ عکسهای شب با حالت Photo تعادل بسیار خوبی بین نواحی سایهروشن نشان میدهند، رنگهای آنها چشمنواز و جزئیات آنها مطلوب است، مطابق انتظار نویز بیشتری درمقایسهبا عکسهای روز بهچشم میآید؛ اما در کمال تعجب، استفاده از حالت Night به روشنشدن بیشاز حد تصویر و ازدسترفتن نواحی روشن عکس میانجامد.
بهنظر میرسد که دوربین اولتراواید تفاوتی با گذشته ندارد؛ هر دو گوشی گلکسی A52 و A72 از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱٫۱۲ میکرومتری و لنز f/2.2 با میدان دید بسیار عریض ۱۲۳ درجهای برای ثبت عکسهای اولتراواید استفاده میکنند. مطابقانتظار از لرزشگیر اپتیکال تصویر یا فوکوس خودکار خبری نیست.
عکسهای فوقعریض گلکسی A52 و A72 مشابه هستند؛ در روشنایی روز، گسترهی دینامیکی و رنگها به دوربین واید نزدیک بهنظر میرسند؛ اما مطابقانتظار جزئیات کمتر، نویز بیشتر و گوشههای تصویر براثر رفع نرمافزاری اعوجاج، سافت هستند، دوربین اولتراواید دو گوشی در تاریکی نیز عکسهای بسیار معقول و جذابی میگیرد. در کمال تعجب، حالت Night روی دوربین اولتراواید گلکسی A72 در دسترس نیست؛ هرچند که استفاده از آن در گلکسی A52، درستمانند آنچه در بخش دوربین واید نیز اشاره کردیم، باعث روشنشدن بیشاز حد نقاط روشن تصویر و از دسترفتن جزئیات میشود.
گلکسی A52 برای بزرگنمایی از ایجاد کراپ دیجیتال روی تصویر دوربین واید تا سقف ۱۰ برابر استفاده میکند؛ درحالیکه گلکسی A72 از دوربین تلهفوتو با بزرگنمایی اپتیکال ۳ برابر و دیجیتال تا سقف ۳۰ برابر بهره میبرد. دوربین تلهفوتو گلکسی A72 در بطن خود حسگر ۸ مگاپیکسلی با پیکسلهایی بهضلع ۱٫۰ میکرومتر و فوکوس خودکار تشخیص فاز بههمراه لنز f/2.4 با لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد.
در زمینهی بزرگنمایی، واقعا رقابتی بین دو گوشی وجود ندارد؛ گلکسی A72 بهلطف دوربین تلهفوتو ۳ برابریاش حتی تا ۱۰ برابر نیز عکسهایی جذاب با جزئیات بسیار و رنگهای زنده، ولو با نویز بیشتر از دوربین واید میگیرد؛ درحالیکه کراپ دیجیتالی روی عکسهای دوربین واید گلکسی A52 در نهایت تا سطح ۲ یا ۳ برابر، به نتایج رضایتبخشی میانجامد. گلکسی A72 حین وجود نور کافی، عکسهای زوم شبانه را نیز با دوربین تلهفوتو میگیرد؛ درغیراینصورت، درستمانند A52 بهسراغ استفاده از کراپ دیجیتال دوربین واید میرود. عکسهای شبانهی زوم، درستمانند دو دوربین دیگر، سطح جزئیات مناسب و رنگهای زندهای دارند؛ اما نویز در آنها بیشتر بهچشم میآید.
مانند نسل گذشته هر دو دستگاه گلکسی ای ۵۲ و ای ۷۲ از حسگری ۵ مگاپیکسلی با لنز ماکرو f/2.4 برای ثبت عکس از سوژههای نزدیک استفاده میکنند، مطابق انتظار از لرزشگیر اپتیکال یا فوکوس خودکار خبری نیست. در روشنایی روز و هنگام وجود نور فراوان، میتوان عکسهای جذابی با دوربین ماکرو گرفت؛ اما برای آنکه عکسها تار نباشند باید دقت فراوانی بهکار بست.
دوربین سلفی گلکسی A52 و A72 تفاوتی با هم ندارند؛ حسگر ۳۲ مگاپیکسلی با فیلتر رنگی Quad Bayer و پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری بههمراه لنز واید ۲۶ میلیمتری f/2.2 عکسهای سلفی را میگیرند. عکسهای سلفی در روشنایی روز پر از جزئیات و رنگهای جذاب هستند و گسترهی دینامیکی نسبتا وسیعی نیز دارند.
گلکسی A52 برای سنجش عمق و تفکیک بهتر سوژه از پسزمینه در عکسهای پرتره، از ماژول عمقسنج ۵ مگاپیکسلی استفاده میکند؛ اما در A72 از چنین ماژولی خبری نیست، از سوی دیگر امکان ثبت عکسهای پرتره با دوربین تلهفوتوی این گوشی نیز وجود ندارد. در صورت عکاسی از سوژههایی با موهای مرتب، عکسهای پرترهی هر دو گوشی دقت مناسبی در تفکیک سوژه از پسزمینه دارند و افکت بوکه نیز در آنها بهصورت تدریجی اِعمال میشود.
گلکسی A72 و A52 با تمام دوربینهای پشتی (غیر از دوربین ماکرو) و سلفی قابلیت فیلمبرداری با وضوح 4K و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه دارند؛ ویدئوهای 4K جزئیات زیاد و رنگهای جذابی دارند و گسترهی دینامیکی نیز در آنها وسیعتر از عموم دستگاههای میانرده است؛ البته ویدئوهای دوربین تلهفوتو (گلکسی A72) و اولتراواید بهاندازهی دوربین واید جزئیات ندارند و نویز در آنها بیشتر بهچشم میآید. بیتریت ویدئوهای 4K به حدود ۴۸ مگابیتبرثانیه میرسد. کهکشانیهای میانردهی سامسونگ در وضوح Full HD حالت Super Steady را نیز برای رفع کامل لرزشها دراختیار کاربر میگذارند، این ویدئوها با دوربین اولتراواید ثبت میشوند.
جمعبندی
گلکسی A52 و A72 در هر بخش، پیشرفت معناداری تجربه میکنند؛ طراحی ظاهری مینیمالیستیتر و جذابتر شده و مقاومت کلی دستگاه در برابر آب و گردوغبار باتوجه به دریافت گواهی IP67 افزایش یافته است، نمایشگر AMOLED، روشنتر از همیشه و با نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی محتوا را در معرض نمایش میگذارد، اسپیکرها اکنون استریو هستند و صدای رساتر و شفافتری به گوش کاربر میرسانند، گلکسی A72 بهمدد دوربین تلهفوتوی ۳ برابریاش، تا سقف ۱۰ برابر نیز عکسها رضایتبخشی میگیرد و دوربینهای دیگر نیز عکسها را بهمراتب بهتر از گذشته ثبت میکنند. از سوی دیگر با افزایش ۵۰۰ میلیآمپرساعتی باتری، حتی در نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز، هر دو گوشی شارژدهی بسیار خوبی دارند.
بهلطف تراشهی اسنپدراگون 720G، عملکرد کلی گلکسی A52 بهبود چشمگیری تجربه میکند، در نقطهی مقابل، شباهتهای بسیار اسنپدراگون 720G و ۷۳۰ بهبود جزئیتری برای گلکسی A72 بهارمغان میآورد. کهکشانیهای جدید سامسونگ پکیج مطمئن و کارآمدی هستند که تقریبا در هر زمینهای رضایت کاربر را جلب میکنند؛ اما بیشک نمیتوان آنها را بینقص دانست. درحالحاضر نسخهی ۸ | ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی A52 و گلکسی A72 بهترتیب با برچسب قیمتی حدود ۱۰ و ۱۱ میلیون تومان (یا کمی بیشتر) در بازار ایران بهفروش میرسند؛ درحالیکه با اندکی پرداخت هزینهی بیشتر، میتوان نسخهی 4G گلکسی S20 FE سامسونگ و نسخهی 5G گوشی M10T شیائومی با تراشههای پرچمدار را تهیه کرد یا حتی با مبالغ کمتر، بهسراغ دستگاههای میانردهی دیگر سازگار با اتصال 5G، نظیر گلکسی A71 5G یا می ۱۰ لایت 5G رفت.
اگر برچسب قیمتی گلکسی A52 و A72 اندکی رقابتیتر بود یا چنانچه نسخهی 5G گلکسی A52 با برچسب قیمتی فعلی نسخهی 4G بهفروش میرسید، کهکشانیهای جدید سامسونگ مانند نسل گذشتهشان به انتخاب پیشفرض افراد بسیاری بدل میشدند.