به گزارش فاواپرس، فکت یار با متدولوژی سه مرحلهای پس از رصد جامع اطلاعات و اخبار منتشر شده در رسانههای اجتماعی، اخبار مشکوک و نادرست و شایعات و فیکنیوزها را با استفاده از هوش مصنوعی و نظر خبرگان شناسایی کرده و در نهایت بر مبنای فکتهای قابل دستیابی در خصوص درست یا نادرست بودن آنها اظهارنظر میکند.
روند بررسی به این صورت است که در ابتدا اخبار شبکههای اجتماعی گردآوری شده و از این بابت که ارزش خبری دارند یا خیر، غربال میشوند. مواردی که از اهمیت خبری بالاتری برخوردار هستند، سپس وارد فاز شناسایی میشوند که در این فاز ۵۰ پست برتر پلتفرم منتشر کننده آن اخبار توسط نیروی انسانی و همزمان ۲۰۰ پست برتر همان پلتفرم توسط هوش مصنوعی فکت یار بررسی میشوند.
اما مرحله پایانی کار، راستی آزمایی انسانی است که طی این مرحله اقداماتی نظیر جستجوی اینترنتی، جستجوی منابع خبری، تماس با سازمانها و تماس با اشخاص انجام میگیرد تا اخبار صحیح به درستی از اخبار کذب و غیرواقعی تفکیک شوند.
فکت یار فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده که با مراجعه به وبسایت این سرویس، همین حالا میتوانید تعدادی از اخبار بررسی شده توسط آن که عمدتا اخبار انتخاباتی هستند را مشاهده کنید.
گفته شده که اهداف اصلی راهاندازی سامانه فکت یار راستیآزمایی اخبار و اطلاعرسانی درباره اخبار جعلی و شایعات در فضای رسانهای کشور بهویژه رسانههای اجتماعی و مجازی و پیامرسانها بوده است.
مرکز تخصصی شتابدهنده فناوریهای علوم اجتماعی محاسباتی زیرمجموعه شرکت متدیتا مستقر در مرکز نوآوری آومیک سازمان ساترا است. برای امتحان و شروع استفاده از سامانه فکت یار میتوانید همین حالا به آدرس اینترنتی http://www.factyar.com مراجعه کنید.