به گزارش فاواپرس به نقل از کوین دسک، در حال حاضر بیت کوین در محدوده ۴۱,۸۰۰ دلار نوسان میکند و قیمت در ۲۴ ساعت گذشته تقریباً بدون تغییر بوده است. جریانی که بازار در هفت روز گذشته تجربه کرد، طولانیترین روند نزولی قیمت از تاریخ ۴ اوت ۲۰۱۸ (۱۳ مرداد ۹۷) است.
آخرین بار که قیمت به زیر سطح ۴۰,۰۰۰ سقوط کرد به سپتامبر (شهریور) سال ۲۰۲۱ باز میگردد؛ حرکتی که در ادامه با جهش بیت کوین به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری همراه بود.
هفته گذشته تولد ۱۳ سالگی شبکه بیت کوین بود، اما این تولد شباهت زیادی به یک جشن واقعی نداشت.
تحلیلگران بازار ارز دیجیتال هشدار دادهاند که ممکن است در ادامه فشار فروش بیت کوین بیشتر شود و این در حالی است که هفته گذشته نشانههایی از تثبیت روند قیمت در بازار دیده میشد. عملکرد بیت کوین در ژانویه (دی) سالهای مختلف معمولاً ضعیف است، اما امسال با توجه به سقوط ۱۱ درصدی قیمت بیت کوین از ابتدای ۲۰۲۲، میتوان گفت این روند نزولی شدیدتر از قبل بوده است.
پس از انتشار صورتجلسه بانک مرکزی آمریکا در هفته گذشته، وضعیت بازار آشفته شد. از متن صورتجلسه فدرال رزرو میتوان اینگونه برداشت کرد که مقامات بانک مرکزی آمریکا بهدنبال راهکارهایی جدیتر برای مقابله با تورم بیسابقه موجود در آمریکا هستند؛ آن هم در شرایطی که نرخ تورم در آمریکا به بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است.
بسیاری از سرمایهگذاران گفتهاند بیت کوین در سالهای اخیر و بهدنبال آشفتگی شرایطی اقتصادی پس از همهگیری ویروس کرونا، از سیاستهای پولی تورمزای بانک مرکزی بهره برده است. از جمله این سیاستهای تورمزا میتوان به چاپ ۴ تریلیون دلار جدید برای کمک به بازارهای سنتی آسیبدیده اشاره کرد.
بنابراین، دگرگونشدن این سیاستها میتواند بهعنوان بادی در خلاف جهت رشد قیمت بیت کوین در نظر گرفته شود.
باوری میان فعالان بازار وجود دارد مبنی بر اینکه معاملات بیت کوین شبیه به سرمایهگذاری در داراییهای پرخطر مانند سهام شرکتهای حوزه فناوری است و تغییر سیاستهای بانک مرکزی میتواند در مجموع میل سرمایهگذاران به مشارکت در بازارهای پرخطر و با بازدهی بالا را کم کند.
یکی از تحلیلگران صرافی ارز دیجیتال کوین بیس، جمعه هفته گذشته در گزارشی نوشت: احساس بلاتکلیفیای که از عوامل کلان اقتصادی نشئت گرفته است، میتواند به کاهش نسبی اطمینان سرمایهگذاران منجر شود.
سؤال اصلی اما این است که بیت کوین چه زمانی و در کجا کف قیمتی خود را تجربه میکند.
اختلاف قیمت با اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری، روز جمعه به ۳۵ درصد رسید. این در حالی است که فاصله قیمت از اوج تاریخی در جریان چرخههای نزولی قبلی به نزدیکی ۸۰ درصد هم رسیده و ماهها زمان برده است تا بازار بتواند موقعیت خود را مجدداً بازیابی کند.
برخی از معاملهگرانی که همیشه احساساتی صعودی دارند، معتقدند که بازار همچنان در ابتدای یک روند صعودی گسترده است و از سوی دیگر، تحلیلگران مؤسسه تحقیقاتی فاند استارت (FundStrat) گفتهاند قیمت تا رسیدن به سطح ۳۹,۷۵۰ دلار، در میانمدت حمایت قدرتمند دیگری پیش روی خود ندارد؛ تقریباً همان محدوده ای که قیمت در ماه سپتامبر (شهریور) از آن پایینتر نرفت.