فتوای رهبری درباره خرید و فروش ارز دیجیتال و جزییاتی در خصوص رمزریال

از سال ۲۰۱۷ به بعد و با جهش قیمت بیت کوین، نگاه ها بیش از پیش به سمت رمزارزها جلب شد. در ایران هم پس از افت عجیب و غریب شاخص بورس و ضررهای میلیاردی دارندگان سهام در سال ۹۹، هموطنان رمزارز را جایگزینی برای بورس دیدند.

اگر می‌خواهید با تفاوت‌های میان رمزریال یا همان رمزارز ملی با سایر رمزارزها آشنا شوید با فاواپرس در این مطلب همراه باشید.

مقام معظم رهبری، آیت‌الله خامنه‌ای نیز در جواب سوال «استخراج، خرید و فروش ارز دیجیتال چه حکمی دارد؟» پاسخ داده اند که «حکم آن، تابع قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران است.»

این فتوا دو معنی ضمنی دارد. یک این که این عمل حرام نیست، در غیر این صورت به صراحت حکم به حرام بودن آن داد می شد. دوم این که ارجاع حکم شرعی به قوانین، مجلس را مکلف می کند که در این زمینه اقدام به وضع قانون کرده تا همه تکلیف خود را با رمزارزها بدانند.

در همین حال مدتی است بحث رمز پول ملی یا «رمزریال» مطرح شده است. طبق اعلام بانک مرکزی، هنگام استفاده از رمز ریال، اصل و ذات پول به صورت الکترونیکی منتقل می شود و نیازی به تسویه بین بانکی نیست. پرداخت تراکنشی که به واسطه رمز ریال انجام می پذیرد نیز به صورت آنی انجام می شود.

رمزریال رمزارز

اما رمزارز ملی تفاوت‌های عمده‌ای با رمز ارزهای رایج دیگر دارد که برخی از مهم ترین تفاوت ها را در جدول ذیل مشاهده می کنید.

تفات رمزریال با رمزارز

البته این را هم باید دانست که رمزریال مانند سایر رمز ارزهای جهانی، دارای قابلیت استخراج نیست و بحث سرمایه‌‌گذاری روی آن نیز وجود ندارد بلکه یک ابزار پرداخت خواهد بود. در رمز ریال واسطه وجود ندارد، و در نتیجه اگر بانک ورشکسته شود، بلایی سر پول شما نمی‌ آید.

گفته می شود اگر ایران رمز پول ملی را راه اندازی کند، استفاده‌ های خوبی برای کشور خواهد داشت و بانک مرکزی می تواند از افراد رمز دارایی ‌هایی مثل بیت کوین، اتریوم و… را دریافت و به رمز ریال تبدیل کند. در نهایت، بیت کوین یا هر کوین دیگر به عنوان ذخیره ملی رمز دارایی، در کشور می‌ ماند.


خبرهای مرتبط

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.