مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به محدودیتهای لازم برای کاهش مصرف برق در کشور اعلام کرد که ممنوعیت استخراج رمزارز از ابتدای تیر ماه کلید خواهد خورد و برق ۱۱۸ مرکز مجاز ماینینگ در سطح کشور، برای پایین آوردن مصرف برق قطع خواهد شد.
به گفته سخنگوی صنعت برق، میزان مصرف برق در هفته گذشته با یک رکوردشکتی همراه بوده و در اوج خود به عدد ۶۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده است. به گفته رجبی مشهدی پیش بینی میشود طی هفته جاری این رقم از ۶۳ هزار مگاوات هم عبور کند که در این صورت کشور با کمبود برق جدی مواجه میشود.
ممنوعیت استخراج رمزارز از ابتدای تیر
با توجه به میزان قابل توجهی از برق که مراکز مجاز و غیرمجاز استخراج رمزارز به خود اختصاص دادهاند و البته با در نظر گرفتن دشواریهای تامین برق کشور، دولت و نهادهای مربوطه با هدف کاهش مصرف برق، تصمیم به ممنوعیت استخراج رمزارز در کشور گرفتهاند.
پیش از این نیز محمد خدادادی بهلولی، مجزی طرح تامین برق مراکز استخراج رمزارز از تصمیمات دولت درباره مسئله ماینرهای غیرمجاز خبر داده بود: پیشنهاد ما برای بازدارندگی هرچه بیشتر این است که در وهله اول، مجازات استخراجکنندگان غیرمجاز ۳ تا ۵ برابر افزایش پیدا کند و در مرحله بعد، اگر فرد متخلف مجدداً مرتکب تخلف شد، حتی مجازات حبس برایش در نظر گرفته شود.
به گفته آقای بهلولی، ماینرهای غیرمجاز رمزارز با این اقدامات خود ضربات جبران ناپذیری بر صنعت برق کشور وارد میکنند. اوایل خرداد ماه سال جاری نیز مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی علاوه بر تاکید بر ضرورت محدودیت در فعالیت ماینرهای غیرمجاز، سیاستهایی که تاکنون در این حوزه اعمال شده را شکست خورده قلمداد کرد.
در بخشی از این گزارش به روندی که تاکنون برای مقابله با ماینرهای غیرمجاز به کار بسته شده بود اشاره شده و آمده: از ابتدای شروع طرح برخورد با استخراجکنندگان بدون مجوز از سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۰، مجموع کشف و شناسایی دستگاههای غیرمجاز استخراج رمزارز به ۲۲۱ هزار و ۱۶۳ دستگاه رسیده که توان مصرفی آنها معادل ۶۲۱ مگاوات بوده است. صریحترین اقدام کشور در سیاستگذاری استخراج رمزارزها، وضع ممنوعیت در تابستان ۱۴۰۰ بود؛ اما این سیاست عملاً شکستخورده محسوب میشود.
حالا صنعت برق کشور علاوه بر اقدامات موازی دیگر نهادهای مسئول، قطعی برق مراکز استخراج ارز دیجیتال را نیز در دستور کار خود قرار داده تا مصرف برق کشور را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.