به گزارش فاواپرس، در ابتدای راه برای اعطای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت بانک ملی پیشگام شد و این سرویس را از طریق اپلیکیشن موبایلی ارایه داد، اما بانک تجارت در آن زمان این محصول را اجرایی نکرد و در هشتم فروردینماه ۱۴۰۰ طی خبری اعلام کرد که دارندگان سهام عدالت میتوانند از طریق اپلیکیشن زمرد این خدمت را دریافت کنند. پس از چند روز که از فعالیت این اپلیکیشن گذشته است، اپراتور بانک تجارت به ما اعلام کرد که اکنون در نسخه فعلی اپلیکیشن زمرد این خدمت غیرفعال شده و در نسخه بعدی این اپلیکیشن، دریافت کارت اعتباری سهام عدالت فعال میشود.
مدیر پروژه کارتهای اعتباری شرکت سمات نیز اخیراً شرایط دریافت کارت اعتباری سهام عدالت را بیان کرده است. به گفته سمیه محمدی برخی بانکها زیرساختها را پیادهسازی و برخی پیادهسازی نکردند. تا قبل از ایام نوروز دو بانک ملی و تجارت زیرساختهای لازم را پیادهسازی کرده بودند و تا دو هفته مانده به سال نو بیش از سه هزار درخواست از سوی مشمولان سهام عدالت که روش مستقیم یا روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، به سمت شرکت سپرده گذاری ارسال و توثیق آن انجام شد.
همانطور که گفته شد در حال حاضر دو بانک ملی و بانک تجارت این خدمت را ارائه میدهند، مشتریان این دو بانک برای دریافت این تسهیلات باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند که در ادامه میخوانید.
۱- متقاضیان دریافت کارت اعتباری در گام اول باید با ثبتنام در سامانه سجام احراز هویت شوند که این فرآیند به صورت غیرحضوری قابل انجام است.
۲- سهامداران عدالت که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده بودند، تنها در صورتی میتوانند کارت اعتباری سهام عدالت دریافت کنند که تمام سهام عدالتشان را نزد خود نگه داشتهاند و در صورت حتی فروش یک سهم از پرتفوی خود دیگر نمیتوانند کارت اعتباری سهام عدالت دریافت کنند. مشمول سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده است، باید سجامی باشد و بعد از احراز هویت در اپلیکیشنهای مربوط به بانکهای عامل نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام کنند.
۳- سهامدارانی که روش مستقیم را برای آزادسازی سهام عدالت خود انتخاب کردهاند، باید کارگزار ناظر خود را تغییر دهند. بهطور مثال اگر سهامداری بخواهد از طریق اپلیکیشن ایوا کارت اعتباری را دریافت کند باید کارگزاری خود را به بانک ملی تغییر دهد.
۴- هر سهامدار باید در بانکی که درخواست کارت اعتباری سهام عدالت میدهد، دارای حساب بانکی باشد.
۵- سهامداران میتوانند ۵۰ درصد ارزش روز سهام خود را توسط کارت اعتباری دریافت کنند و با توجه به ارزش سهامشان بین دو تا ۱۰میلیون تومان در قالب کارت اعتباری، تسهیلات بگیرند. بهطور کلی اکنون ۶۰ درصد دارایی سهامداران قابل معامله است و بانک بر مبنای همین ۶۰ درصد کارت اعتباری صادر میکند.
۶- سهامداری که وام میگیرد تا یک ماه فرصت دارد تا این مبلغ را به بانک برگرداند. اگر سهامداری نتوانست این مبلغ را برگرداند باید در ۳۶ ماه آن را با سود ۱۸ درصد تسویه کند.
۷- سهامداران برای احراز شرایط دریافت کارتهای اعتباری به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری با بانکها مراجعه ندارد و تمامی فرایندهای لازم در این زمینه به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میشود.
۸- افرادی که از طریق بانک ملی اقدام میکنند باید به اپلیکیشن ایوا و افرادی که از طریق بانک تجارت اقدام میکنند باید به اپلیکیشن زمرد مراجعه کرده و مراحل احراز هویت را در آن سپری کنند. سهامداران حتماً باید به آخرین نسخه اپلیکیشن ایوا یعنی نسخه ۲.۴.۶ مراجعه و گواهی امضای الکترونیکی را برای ثبت درخواست خود دریافت کنند. پس از ثبتنام اگر افراد، اطلاعات کارت مانند اسکن بارکد مشاهده کردند، فعالسازی انجام شده و میتوان از طریق فروشگاههای طرف قرارداد خرید خود را انجام دهند. درحال حاضر فعالسازی کارت اعتباری سهام عدالت از طریق اپلیکیشن زمرد قابل انجام نیست و هر زمان که نرمافزار بهروزرسانی شد میتوان از قسمت «توثیق سهام» نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام کرد.
۹- شماره موبایل فرد خواهان کارت اعتباری باید با نام خود فرد مطابقت داشته باشد و اطلاعاتی که در بانک ثبت کرده است باید کامل و جامع باشد.
۱۰- کارت اعتباری فیزیکی نیست، بلکه نشان بانک و نوعی دسترسی است. برای مثال فردی که از بانک ملی کارت اعتباری سهام عدالت دریافت کرده است، میتواند به فروشگاه طرف قرارداد بانک ملی مراجعه و خرید کند. فردی که بانک تجارت را انتخاب کرده است هم میتواند به هر فروشگاهی مراجعه کند.