فاواپرس: دوستعلیخان معیرالممالک بنای کاخی را که پدرش ساخته بود گسترش داد و دیوار اتاقهای آن را با کاغذهای طلایی مزین کرد؛ همان کاخی که آن را با نام عمارت باغ فردوس میشناسیم.
ساختمان عمارت باغ فردوس در زمان خودش یکی از مجللترین قصرهای ایران بوده است. ساخت این عمارت را حسینعلی خان معیرالممالک در زمان محمدشاه قاجار آغاز کرد.
معیرالممالک که در دوران محمدشاه و ناصرالدینشاه مسئول خزانهداری و ضرب سکه بود، اولین ایرانی بود که در خارج از ایران و در بانک سلطنتی بریتانیا حساب باز کرد و بخش زیادی از ثروتش را به آن حساب انتقال داد.
عمارت باغ فردوس در زمان پسر حسینعلیخان یعنی دوستعلیخان معیرالممالک گسترش و تجمل بیشتری پیدا کرد. دوستعلیخان بخشهایی به ساختمان اضافه کرد که در آنها پلکانهایی از مرمر اعلا کار گذاشته شده بود و دیوارهای اتاقها نیز با کاغذهای طلایی برجسته پوشانده شده بودند.
عکسهایی که در اینجا ملاحظه میکنید را آنتوان سوروگین احتمالا در اواخر دورهی قاجار یا اوایل دورهی پهلوی از این عمارت گرفته است. در این زمان بنای عمارت متروکه شده و رو به خرابی گذاشته بود که در یکی از عکسها نیز میتوان اثری از این آسیبها را دید.
با اینحال در این عکسها که قدمتی احتمالا صدساله دارند، میتوان دید که فضای اطراف عمارت تا چه اندازه با امروز متفاوت بوده و چه چشمانداز سرسبزی در برابر آن قرار داشته است.
در سال ۱۳۱۶ وزارت معارف این ساختمان را خریداری و مرمت کرد. در دههی پنجاه شمسی نیز این عمارت به مرکزی فرهنگی و نمایشگاهی تبدیل شد.