دومین رویداد ملی روز فناوری اطلاعات با حضور جمعی از فعالان این حوزه، امروز بیستم تیرماه در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار شد. رئیس کمیسیون افتای نصر تهران ضمن قرائت بیانیه اختتامیه این رویداد ۱۰ مطالبه اساسی سازمان نصر را از تصمیمسازان کشور برشمرد که بهبود وضعیت اینترنت، مقابله با فیلترینگ، ورود به بحران مهاجرت نیروی کار، مجوززدایی و اصلاح فرایندها از جمله این مطالبات هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نصر، بهناز آریا، رییس کمیسیون افتای نصر تهران ضمن قرائت بیانیه اختتامیه این رویداد و تقدیر از حضور مدیران و متخصصان کلیدی صنعت فناوری اطلاعات در مهمترین گردهمایی فعالان آیتی کشور گفت: روندی که تحت عنوان تحول دیجیتال در ساختارهای سنتی دنیای اطراف ما شکل گرفته و در جریان است، موجی است که نه بهعنوان یک گزینه انتخابی، بلکه بهعنوان یک برنامه جدی در تصمیمگیریهای خردورزانه از سوی حاکمیت، اصناف، کسبوکارها و مردم تأثیر خواهد گذاشت.
آریا در ادامه تأکید کرد: سازمان نصر تهران، بهعنوان نماینده صنف پیشتاز در مسیر تحول دیجیتال و در راستای امانتداری و صیانت از آرای فعالان این صنف ۱۰ مطالبه اساسی از تصمیمسازان کشور دارد که اولین مورد آنها بهبود وضعیت اینترنت بهعنوان بستر حیاتی بسیاری از کسبوکارها و کاهش اختلالات موجود است.
او مقابله با فیلترینگ گسترده سرویسهای پرکاربرد را دیگر مطالبه اساسی سازمان نصر از حاکمیت عنوان کرد و گفت: انتظار میرود حاکمیت به توانمندی بخش خصوصی در تأمین امنیت ملی با استفاده از روشهای کارآمد و کارشناسانه توجه ویژه داشته باشد.
ضرورت ورود به بحران مهاجرت نیروی کار تخصصی از طریق الزام و نظارت بر مسئولیت دستگاههای اجرایی در راستای ایجاد اقتصاد و رفاه ملی پایدار و همچنین ضرورت رعایت کپیرایت و حقوق معنوی نرمافزارهای داخلی و خارجی جهت احیای صنعت روبهافول نرمافزار و بازنگری و تعریف نظامهای تعرفهای برای استفاده از نرمافزارهای خارجی دو مطالبه دیگر سازمان نظام صنفی از قانونگذاران و تصمیمسازان کشور است.
آریا در توضیح مطالبه پنجم سازمان نظام صنفی از حاکمیت به موضوع آموزش بهعنوان امری حیاتی اشاره کرد و گفت: ضرورت و الزام بهروزرسانی نظام آموزشی کشور در همه مقاطع در رشتههای حوزه فناوری اطلاعات در تناوبهای کوتاهمدت بهمنظور همگامسازی آموزش و تربیت نیروی انسانی با نیازهای بازار و ارتقای سواد دیجیتال کشور دیگر مطالبه صنفی حوزه فناوری اطلاعات کشور است.
لحاظکردن نقش فعالان صنفی در تصمیمسازی و تصمیمگیریهای مجلس شورای اسلامی، تدوین، تصویب و بهروزرسانی قوانین و به رسمیت شناختن داراییهای دیجیتال و حریم خصوصی و همچنین بازنگری بنیادین در سیاستهای ارزی و گمرکی در خصوص اولویتدهی به اقلام زیرساختی فاوا نیز از جمله مطالبات دیگری بودند که بهناز آریا بر آنها تأکید کرد.
مجوززدایی، اصلاح فرایند و کاهش روند بوروکراتیک اخذ و تمدید مجوزهای گوناگون و تمرکز مجوزها از جمله مجوزهای متعدد افتا برای تسهیل کسبوکار و جلوگیری از هرگونه رانت و فساد و همچنین جلوگیری از حضور ناعادلانه خصولتیها در رقابت با بخش خصوصی و فراهمکردن فضای کسبوکار سالم، پایدار و پویا مطالبه نهایی ذکرشده در بیانیه اختتامیه رویداد ملی روز فناوری اطلاعات بودند.
آریا در نهایت عنوان کرد: سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران از شرکت تندر نور، گروه دادهورز جویا، شرکت ارتباط فردا و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان بهعنوان حامیان این رویداد تقدیر ویژه به عمل میآورد.