نماینده مجلس:

سیم کارت بدون فیلتر برای گردشگران، کاپیتالاسیون فرهنگی است

سعیدی می‌گوید کاسبان فیلتر، مردم ایران را واجد صلاحیت دریافت اینترنت بدون محدودیت نمی‌دانند اما اینترنت آزاد را حق بدیهی گردشگر خارجی می‌پندارند.

فاواپرس: از همان ابتدای محدودیت‌های اینترنتی مساله اینترنت طبقاتی یکی از نگرانی‌های اصلی بود که رسانه‌ها و کارشناسان نسبت به اجرایی شدن آن هشدار می‌دادند. هرچند در مصاحبه‌های متعدد مسئولین، از جمله وزیر ارتباطات، هرگز موضوع ارائه اینترنت طبقاتی تأیید نشد و هر بار با توجیهاتی به انتقادات پاسخ داده می‌شد اما این مسئله در چند ماه اخیر یکی از موضوعات حساس در حوزه فناوری اطلاعات کشور بود.

اینترنت طبقاتی با مطرح شدن در رسانه‌ها تبدیل به چنان کلیدواژه مهمی تبدیل شد که مسئولان هر بار با نام‌های دیگری، از جمله اینترنت ویژه، اینترنت باز و… از آن یاد می‌کردند تا از ذکر نام اصلی و حساسیت‌برانگیز آن پرهیز کرده باشند.

موضوع ارائه سیم کارت بدون فیلتر و محدودیت برای گردشگران خارجی اما بیش از هر زمان دیگری وجود موضوع اینترنت طبقاتی را عیان کرد. پس از اعلام خبر تصویب ارائه این سیم کارت عموم مردم نسبت به این موضوع اعتراض کردند.

معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس، هم در صف معترضان به این طرح است و مثل بسیاری از افراد ارائه این سیم کارت‌های خاص به توریست‌های خارجی را نوعی کاپیتالاسیون فرهنگی می‌داند: معتقدم این اتفاق که به‌نوعی می‌توان از آن به‌عنوان کاپیتالاسیون فرهنگی یاد کرد، قطعاً تبعاتی خواهد داشت. ما مطابق کدام اصل به خودمان اجازه می‌دهیم موردی را که برای گردشگران خارجی روا می‌داریم، برای ملت ایران روا نداریم؟ این مصداق بارز دوگانه بودن است.

او این دوگانگی را نشان‌دهنده نوع نگاه کاسبان فیلتر به مردم ایران دانسته و توضیح می‌دهد: این موضوع نشان می‌دهد برای مردم ایران این شأن را قائل نیستیم که اجازه دسترسی به اینترنت بدون محدویت داشته باشند، اما برای گردشگری که به کشور می‌آید این شأن را قائل می‌شویم. چنین رویکردی طبعاً باعث نارضایتی در جامعه خواهد شد.

سعیدی با بیان اینکه کسانی که چنین محدودیت‌هایی را ایجاد کرده‌اند خودشان خوب می‌دانند که اجرایی نیست و مردم از طریق فیلترشکن همه این محدودیت‌ها را با شرایط‌ سخت‌تر عملاً دور می‌زنند از ایجاد محدودیت برای اینترنت انتقاد کرد: مردم کشور ما از نظر آقایان به این بلوغ نرسیدند که بتوانند از اینترنت بدون فیلتر استفاده کنند اما برای گردشگری که به کشورمان می‌آید این را حق طبیعی او می‌دانند که بتواند از اینترنت بدون فیلتر استفاده کند.

نماینده مردم چابهار در مجلس با بیان این که کسانی که چنین محدودیت‌هایی ایجاد می‌کنند، خودشان دسترسی کامل به همه پلتفرم‌های فضای مجازی بدون هیچ محدودیتی دارند تلویحاً به این نکته اشاره کرده است که اینترنت طبقاتی صرفاً در اختیار گردشگران نیست و اعمال‌کنندگان محدودیت برای اینترنت خودشان با هیچ‌یک از این محدودیت‌ها روبه‌رو نیستند.

یک تبعیض آشکار و مغایر با قانون اساسی

همان طور که بسیاری از افراد جامعه ارائه سیم کارت بدون محدودیت به گردشگران خارجی را مصداق تبعیض قائل شدن می‌دانند، سعیدی هم به همین موضوع اشاره کرده و به ایلنا گفته است: با این رفتارها ما عملاً تبعیض ناروایی برای ملت ایران خواهیم داشت که با اصل سوم و نهم قانون اساسی در تضاد کامل است.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار امیدواری کرده است که موضوع سیم کارت خاص گردشگران خارجی یک تلنگر جدی باشد و مسئله فیلترینگ را رفع کند: امیدوارم یک تلنگر جدی وارد شود و بساط کاسبان فیلترشکن آن هم با توجه به گردش مالی‌ای که می‌گویند حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان در کشور است و مشخص است از جاهایی حمایت می‌شوند، هرچه زودتر جمع شود.

البته سعیدی چندان هم امیدوار نیست که با ورود نهادهایی مانند مجلس به موضوع فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی این مسئله حل و فصل شود: همکاران بنده مطابق اصل ۸۴ می‌توانند نسبت به موضوعات ورود داشته باشند و این جزو شئونات نظارتی مجلس است اما با توجه به نگاه و رویکرد همکارانم در این زمینه احتمال اینکه محدودیت‌ها رفع شود را صفر می‌دانم.

با این حال، سعیدی قائل به آن است که ابراهیم رئیسی باید به این مسئله ورود کرده و نسبت به رفع محدودیت‌ها اقدام کند: معتقدم رئیس‌جمهور، به عنوان حافظ قانون اساسی، باید به جبران محدودیت‌ها برآید.

 

 

 

 


خبرهای مرتبط

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.