بسیاری از خانوادهها ممکن است خاطرهی مشترکی از به دنیا آمدن فرزند خود در نیمههای شب داشته باشند. از همین جا میتوان فهمید که بیشتر بچهها زمانی را برای به دنیا آمدن انتخاب می کنند که پدر و مادرشان کمترین آمادگی را دارند، یعنی هنگام شب.
در ادامه میخواهیم بدانیم که چرا بیشتر بچهها شبها به دنیا میآیند.
۱- همه چیز از دورهی غار نشینی و ماموتها آغاز شد
در پس تولد شبانه ی بچه های ما ممکن است علتی تکاملی وجود داشته باشد. برای اجداد ما راحت تر بود که شب ها وضع حمل کنند، زمانی که دیگر اعضای قبیله شان به دور هم جمع می شدند و می توانستند حمایت و کمک بیشتری برای تازه مادر قبیله داشته باشند. ممکن است شب زمان مناسب تری هم برای وضع حمل بدون ترس از حیوانات شکارچی بود.
۲- بدن مادر هم روش خودش را برای مواجهه با این مسأله دارد
هورمون ها نقش بسیار زیادی در تمایل بچه های ما برای تولد در شب دارند. ملاتونین، هورمونی که کمک می کند آرامش پیدا کنیم و بتوانیم بخوابیم، به شروع وضع حمل هم کمک می کند. خوابیدن برای زنان باردار گاهی می تواند بسیار دشوار باشد، اما میزان ملاتونین در اواخر دوران بارداری افزایش پیدا می کند. این هورمون وقتی با هورمون تولد یعنی اکسی توسین همراه می شود، انقباضات زایمان را شدیدتر می کند.
۳- نحوهی زایمان هم در این موضوع نقش دارد
به گفتهی محققان، اغلب نوزادان آمریکا در فاصله ی ساعات ۱ تا ۷ صبح متولد می شوند. و بسیاری از نوزادان هم در ساعت ۸ صبح که فراگیرترین ساعت تولد است.
دانشمندان این مسأله را اینگونه توضیح می دهند که نوزادانی که به روش طبیعی و بدون دخالت متولد می شوند، در آن دسته ای قرار می گیرند که در شب/ روز پا به دنیا می گذارند. اما نوزادانی که با سزارین متولد می شوند، اغلب در هنگام صبح به دنیا می آیند و در معدود مواردی تولدهایی که از طریق سزارین هستند در شب رخ می دهند.
یک روز هفته هم هست که بیشتر نوزادان در آن متولد میشوند
بر اساس تحقیقات، اغلب نوزادان آمریکایی در روز سه شنبه متولد می شوند، برعکس، روز یکشنبه کمترین آمار تولد را دارد. جالب تر آنکه، احتمال تولد در اواخر شب و اوایل صبح در روزهای شنبه و یکشنبه بیشتر است تا روزهای دوشنبه تا جمعه.