آرشیو

دیدگاه

چالش‌های وحشتناک‌ هوش مصنوعی

اگر بایدن، شی و دیگر رهبران جهان اکنون برای رویارویی با چالش‌های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی به همان اندازه که پیشینیان شان در مقابله با تهدیدات هسته‌ای در دهه‌های قبل تلاش کردند اقدام کنند آیا به همان اندازه موفق خواهند بود؟ با نگاهی به صفحه…

نقش برند کارفرما در جذب و نگهداشت نیروی متخصص

یک کارشناس حوزه فین‌تک بر این باور است که نیروی متخصص کار کم است و چیزی که در مسیر جذب نیروهای متخصص نقش بالایی ایفا می‌کند، برند کارفرمایی است و از آنجایی که برای نسل جدیدِ متخصصین برند کارفرما از اهمیت زیادی برخوردار است به راحتی جذب…

هوش مصنوعی و خدمات پشتیبانی مشتریان

خدمات مشتریان مبتنی بر هوش مصنوعی در حال حاضر مؤثرترین و سریع‌ترین مسیر را برای کسب‌وکارهایی که به دنبال ارائه تجربیات شخصی‌سازی‌شده و ایجاد تعامل متمایز با مشتریان هستند، فراهم می‌کند. انتظار می‌رود بازار هوش مصنوعی (AI) تا سال ۲۰۳۰ حدود…

پرداخت‌های الکترونیک؛ فرصت‌ها و چالش‌ها

به گزارش فاواپرس به نقل از عصر امین کارآفرین: پول در تجارت، نقش و جایگاه غیرقابل انکاری برای همگان دارد. ماهیت پول از زمان پیدایش به عنوان وسیله مبادله حفظ شده است اما، جنس و شکل آن در طی زمان و همگام با پیشرفت­‌های تکنولوژیکی و متناسب با…

لزوم استفاده هوشمندانه از فناوری اطلاعات

به‌ازای دریافت چه مبلغی حاضر هستید که یک ماه از موتورهای جستجو یا شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنید و حتی فراتر از آن، به مدت یک ماه به طور کامل موبایل و اینترنت را کنار بگذارید؟ یا مثلاً با دریافت چه مبلغی در ماه حاضرید برای امور بانکی خود…

آشنایی با مراحل تامین مالی در استارت‌آپ‌ها

تامین مالی اغلب یکی از مهم‌ترین عناصر ایجاد یک استارت‌آپ موفق است. آمارها نشان می‌دهد که یکی از دلایل اصلی شکست استارت‌آپ‌ها عدم دسترسی به سرمایه مالی است. تقریبا می‌توان گفت چشم‌انداز تمامی استارت‌آپ‌ها رسیدن به IPO و عرضه عمومی سهام است.…

هوش مصنوعی و اتوماسیون بازاریابی در سال 2023

هوش مصنوعی؛ واژه‌ای که مدتی است به ترند اول دنیا تبدیل شده است. آمده است که زحمت انسان را کم کند و سرعت رسیدن به نتایج را افزایش دهد. تقریباً در تمامی حوزه‌ها رد پای هوش مصنوعی به چشم می‌خورد و بازاریابی نیز از این قاعده مستثنی نیست.…

گروگان‏‌گیری اینترنت

کیوان جامه‌بزرگ عضو هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و معاون توسعه راهبردی و امور شرکت‌های فناپ، در یادداشتی با عنوان «گروگان‏‌گیری اینترنت» که ۱۹ فروردین‌ماه جاری در شماره ۲۰۲ روزنامه هم‌میهن منتشر شده است، با اشاره به ضربه‌ای…

جای خالی کسب‌وکارها در طراحی سیستم‌های بالادستی

نظام بانکی و پرداختی ما پر از «سامانه» است. مدیرعامل پیشین شرکت خدمات انفورماتیک در نامه‌ استعفای خود به «تعداد» سامانه‌های تولیدشده در شرکت متبوعش به‌عنوان بخشی از دستاورد خود اشاره می‌کند. دوستان به‌شوخی می‌گویند هر کلمه‌ چهار، پنج‌حرفی…

رویکرد چابک توسعه محصول برای خدمات بانکداری دیجیتال

CI/CD یا یکپارچه‌سازی مستمر (CI) و تحویل و استقرار مستمر (CD)، روشی است که اغلب با اتوماسیون مراحل توسعه اپلیکیشن، تحویل برنامه‌ها را تسریع می‌کند. این رویکرد به دلیل کاهش زمان ورود به بازار، پاسخ بهنگام به بازخوردها، کاهش قابل توجه عملیات…

پتانسیل نادیده فین‌تک در توسعه اقتصادی از طریق «توانمندسازی مالی»

توسعه اقتصادی تعاریف متعددی دارد اما طبق جمع‌بندی محققانی از دانشگاه کارولینای شمالی و مدرسه اقتصادی لندن ، به معنای گسترش ظرفیت‎‌‌های پیشرفت جامعه از طریق تحقق پتانسیل‎‌‌های افراد، بنگاه‌‎ها و گروه‌‎های اجتماعی است. توسعه اقتصادی که…

مروری بر سند ریال دیجیتال

ازآنجاکه ریال دیجیتال بانک مرکزي نوعي پول نقد دیجیتال با ارزش ثابت است که براي پرداخت‌هاي خرد مورد استفاده قرار می­گيرد، لذا واجد آثار قابل‌توجهي بر سازوکار اشاعه پولي نخواهد بود. انتظار می­رود با تعریف این ابزار به‌عنوان نوعی اسکناس،…

رمزریال اسم رمزی برای یک شکست!

از زمان واریز نقدی یارانه در ایران همواره این پرسش وجود داشته است که چگونه می‌توان مطمئن بود که پول یارانه در جهت رفاه خانواده استفاده می‌شود و نه در جهت خرید مواد مخدر برای پدر معتادی که قانونی سرپرست خانواده شناخته می‌شود!

پهپاد‌ها چگونه به ابزاری برای سرکوب سیاسی بدل شدند؟

پهپاد‌ها تا همین چند سال پیش فقط ادواتی نظامی به حساب می‌آمدند، اما حالا استفاده از پهپاد در حوزه‌های غیرنظامی هم کم کم باب شده است: از سمپاشی و پایش مزارع کشاورزی گرفته تا تاکسی‌های پرنده که مبنای اصلی آن‌ها بر فناوری پهپادی استوار است.…

تاثیر هوشمندسازی شهرها در توسعه فرصت‌های کارآفرینی

با گسترش و رشد روزافزون شهرها، کنترل و اداره این سیستم‌های پیچیده نیز دشوارتر شده است. کارآفرینی شهری، از جمله راهکارهایی است که با کاهش نرخ بیکاری و معضلات ناشی از آن، ایجاد درآمد پایدار، فراهم کردن زمینه استقلال شهروندان و ... شهرها را به…

کار فیسبوک تمام است!

مشکل اصلی فیس‌بوک ناتوانی در نوآوری است. به نظر می‌رسد فیسبوک نمی‌تواند این کار را انجام دهد و دچار مشکل فقدان خلاقیت شده است. به نظر می‌رسد این شرکت نمی‌داند چگونه چیز‌های تازه موفقی را اختراع کند.

متاورس به زبان ساده / از کجا شروع شد؟

آتاری شاید مهم‌ترین و حداکثر تکنولوژی در دسترس برای دهه شصتی‌­های نوجوان بود. بهترین لحظات، بازی با هواپیمای جنگنده معروف در یک محیط گرافیکی بسیار ابتدایی و دوبعدی رقم می­خورد و معمولاً هم به تنهایی بازی می‌کردند. اوج هیجان میان دو نفر با…

چالش «ترین‌ها» در شروع ساخت یک تیم استارت‌آپی

در کتاب ساختار فکری نوین برای کسب‌وکارهای نوینکه به تازگی از خانم ساندرا اشپیلبرگ ترجمه کرده‌ام آمده است که برای شروع و راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار نباید بهترین‌ها و حاذق‌ترین و یا بهتر بگویم گران‌ترین‌ها را برای خلق ایده خود انتخاب کنید.…

تیم مدیریتی وزارت سرنوشت‌ساز فاوا

درست است که سرعت عمل بیشتر در چیدمان تیم جدید مدیریتی دارای مزایای خاص خود بوده و احتمال رسیدن سریعتر به اهداف تعهد داده شده را بالا می برد، اما سابقه نشان داده است که کیفیت انتصابات و توجه بیشتر به توانمندی و صلاحیت افراد منتخب بجای تسریع…

آینده ارزهای دیجیتالی؛ تیر خلاص به پول نقد؟

با اینکه سناریو‌های گوناگونی برای آینده پول وجود دارد، پراساد پیش‌بینی می‌کند، ترکیبی از ارز‌های دیجیتال، استیبل‌کوین‌ها و ارز‌های دیجیتالی بانک‌مرکزی و دیگر سیستم‌های پرداخت دیجیتالی به پایان دوران پول نقد کمک خواهند کرد.

اینترنت اشیا و بانکداری هوشمند

یکی از فناوری‌های توانمندساز برای تحقق بانکداری هوشمند و بالأخص شعب هوشمند، فناوری اینترنت اشیا است و با اجرایی شدن 5G، مورد کاربردهای بیشتری هم قابل پیش‌بینی است. در این نوشتار با نمونه مورد کاربردهای اینترنت اشیا در بانکداری هوشمند آشنا…

روانشناسی ترید و ذهنیت معامله‌گری

از اولین سکه‌های اختراع شده در زمان‌های قدیم تا ارزهای دیجیتال مدرن، مردم از پول برای معامله استفاده می‌کنند. از آن زمان قوانین بنیادین بازار یعنی عرضه و تقاضا تغییر نکرده است. با این حال، در حال حاضر ما اصول روانشناختی اعمال مختلف انسان را…

چرا جهان اکوسیستم استارت‌آپی ایران را نمی‌شناسد؟

چندی پیش مؤسسه مشاوره «استارتاپ‌بلینک» رتبه‌بندی سالانه خود را در زمینه اکوسیستم‌های استارتاپی شهرها و کشورهای جهان را منتشر کرد. در این گزارش نام کشور ما ایران در فهرست «کشورهای رتبه‌بندی‌نشده» آمده و تهران نیز (در میان ۱۰۰۰ شهر بررسی شده…

نوآوری در قانون‌گذاری رسانه‌های صوتی و تصویری / قبایی که به تن ساترا نمی‌نشیند!

در سال‌های گذشته اختلافات سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تصدی‌گری صوت‌و‌تصویر در فضای مجازی مهم‌ترین مسئله این حوزه بوده است. اختلافاتی که نه‌تنها منشاء سکون و بازنگری چندباره در لایه قانون‌گذاری این رسانه‌ها شد، بلکه…

نیاز به حضور مدیران ارشد فناوری در دولت

سرعت تغییرات فناوری در جهان، فرصت‌ها و تهدیدهای جدی از یک سو برای سبک زندگی ایرانیان و از دیگر سو برای کسب‌وکارها و در نهایت برای حاکمیت در سطوح مختلف کشور ایجاد می‌کند. کسب‌وکارها در حال حاضر بسیار بیشتر از گذشته، به دنبال بکارگیری…

صادرات محتوای دیجیتال یک ضرورت

صنعت ICT در قرن بیست و یکم تقریبا همه ابعاد زندگی انسان را در بر گرفته و اقتصاد دیجیتال دوران شکوفایی خود را طی می کند. از میان 500 شرکت برتر فورچون ، شرکتهای برتر جهانی متعلق به این صنعت است. در عصرحاضر شبکه اطلاعات و نظام ارتباطات…

بازی باخت-باخت پرداخت‌یاران با ای‌نماد

اگر همین امروز سری به شبکه‌های اجتماعی بزنیم، موافقانی و مخالفان متعددی را در خصوص اینماد می‌بینیم. برخی بر این عقیده‌ هستند که ای‌نماد هیچ‌گونه ارزش‌افزوده‌ای ایجاد نکرده و برخی دیگر بیان می‌کنند که دیدن نشان نماد اعتماد در وب‌سایت‌ها دلیل…

شش تغییر فین‌تک در صنعت بانکداری

فین‌تک از جمله دستاوردهای ورود فناوری به صنعت بانکداری و خدمات مالی است. به گونه‌ای که شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک از طریق دسترسی به داده‌ها و تجزیه‌وتحلیل‌های پیشرفته، توانسته‌اند روش‌های پرداخت، زیرساخت‌های مالی و بسیاری دیگر از خدمات…

نقش هوش مصنوعی و راهکارهای داده‌محور در سودآوری بانک‌ها

بانک‌ها از دیرباز به ‌عنوان یک نهاد اقتصادی به دنبال سودآوری و کسب منفعت بوده‌اند تا ضمن امکان توسعه فعالیت‌های اقتصادی خود، منافع صاحبان و سهام‌داران خود را نیز تأمین کنند. بر اساس یک تعریف ساده سود حاصل تفریق کل هزینه‌ها از کل درآمدهاست؛…

فناوری اطلاعات را به رسمیت بشناسیم

لازم است که همه ارکان حاکمیت به این درک برسند که فناوری‌های نوین برای کشور فرصت است، نه تهدید. چنانچه تهدیدی نیز وجود داشته باشد، با کمک صنف و مشاوران متخصص می‌توان برایش تدبیری اندیشید. در این صورت است که نسل جوان به بهبود وضعیت در آینده…

نگاه سنتی شاپرک به حوزه پرداخت الکترونیک

با نگاه به عملکرد شاپرک در سال‌های گذشته شاپرک، معتقدیم نه تنها نباید حوزه‌های پیش رو و تأثیرگذار مانند سندباکس به شاپرک سپرده شود، بلکه معتقدیم که اجرا، نظارت و عملیات حوزه‌های فناورانه نباید به شاپرک با آن نگاه سنتی و عملکرد کند سپرده…

ضرورت استفاده از هوش تجاری در کسب‌وکار الکترونیک

اصطلاح هوش تجاری واژه‌ای است که این روزها، در بحث‌های کسب‌وکاری به ویژه کسب‌وکارهای الکترونیک، کاربرد فراوانی پیدا کرده است و بسیاری از کسب‌وکارها تلاش می‌کنند با ایجاد درک درستی از آن برای بهبود وضعیت خود استفاده کنند. اما هوش تجاری واقعا…

تحول فناورانه در کلان‌شهر تهران

شهرنشینی در ایران از ۳۱ درصد به بالای ۶۵ درصد رسیده است یعنی بیش از ۵۰ میلیون نفر در شهرها زندگی می‌کنند. این نسبت برای شهر تهران که در روز ۱۲ میلیون نفر را در خود جای می‌دهد نسبت بسیار بزرگی محسوب میشود که چالش‌های بسیاری برای شهر پدید…

امروز مرزهای جغرافیایی تعیین کننده مرزهای فناوری نیست

در راستای اجرای سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوبه تعرفه‌گذاری رقابتی را برای دسترسی به خدمات پایه کاربردی و محتوای داخلی و حمایت از اریه‌کنندگان خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات، به میزان ۵۰ درصد…

چرا ایران به اندازه ترکیه در گیم موفق نیست؟

آسیب شناسی و دلایل عقب ماندگی صنعت گیم در ایران با وجود استعدادهای فراوان در مجال این گزارش نیست اما توجه و الگو برداری صحیح از کشورهای پیشرو در این صنعت با انطباق بر واقعیات موجود همراه با قدمهای موثر می تواند راهگشا برای کاهش این فاصله…

بررسی توکن غیرمثلی (NFT) از منظر حقوقی

رمزینه‌های غیرمعوض یا همان (NFT) ها را می‌توان برای مقاصد بسیار گوناگونی استفاده کرد، این استفاده می‌تواند در انواع عقود معوض و غیرمعوض مورداستفاده قرار گیرد و یا به عنوان تضامین در دادگاه‌ها، بانک‌ها و مراجع قانونی و شخصی مورد توجه قرار…

راهگشایی‌های خلاق شاد با نگاهی به حال و آینده

یکی از راهکارهای حل مسائل مزمن و دیرپای، ایجاد زاویه‌ای جدید برای نگریستن به مسأله و تغییر میدان و قواعد بازی است. امروز دانش و فناوری قادر است در بسیاری از مسائل، این زاویه جدید را ایجاد و بسیاری از قواعد و رویه‌های کهنه و فاقد کارایی و…

نگاه جهانی و حرکت مستمر؛ راه رشد و توسعه صنعت فاوا

سال جدید سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها معرفی شده تا شاهد رشد و توسعه اقتصادی در کشور باشیم. باید گفت که حدود ۲۸ هزار کتاب در سال‌های اخیر، در زمینه توسعه و رشد اقتصادی در جهان نوشته شده اما مهم‌ترین فرازی که تمامی این کتب به آن…