ایلان ماسک توییتر را خرید

هیات‌مدیره توییتر پیشنهاد خرید این شبکه اجتماعی از سوی ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا را در روز دوشنبه (۲۶ آوریل) پذیرفت.

هیات‌مدیره توییتر پیشنهاد خرید این شبکه اجتماعی از سوی ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا را در روز دوشنبه (۲۶ آوریل) پذیرفت. براساس این توافق، ایلان ماسک با پرداخت ۵۴.۲۰ دلار به ازای هر سهم و با مبلغ کل ۴۴ میلیارد دلار، صاحب توییتر و قدرتمند‌ترین کاربر این شبکه اجتماعی شد.

به گزارش فاواپرس، چندین هفته پیش بود که ایلان ماسک با خرید 9.2 درصد سهام توییتر، به بزرگترین فرد سهام‌دار این شبکه اجتماعی تبدیل شد. مدتی پس از آن، ثروتمندترین فرد جهان پیشنهاد خرید توییتر به صورت کامل را مطرح کرد و حالا پس از اتفاقات مختلف، بالاخره ماسک و هیات مدیره این شبکه اجتماعی سر مبلغ نزدیک به 44 میلیارد دلار به توافق رسیدند.

چندین ساعت پیش مذاکره میان هیات مدیره توییتر و ایلان ماسک تایید شد؛ مذاکره‌ای که بسیاری آن را قدم نهایی برای تصاحب این شبکه اجتماعی توسط ثروتمندترین فرد جهان می‌دانستند. حالا این گزارش‌ها تایید شد و با خرید توییتر به ایلان ماسک می‌رسد.

خرید توییتر ایلان ماسک

ماسک که قرار بود زمانی به هیات مدیره توییتر اضافه شود، حالا صاحب این شبکه اجتماعی شده تا در کنار ثروتمندانی مانند جف بزوس و مایکل بلومبرگ، یک رسانه محبوب را در اختیار داشته باشد.

در حالی هیات مدیره توییتر با فروش این شبکه اجتماعی به ماسک موافقت کرده که پیش‌تر با فعالسازی رویکرد «قرص سمی» به دنبال جلوگیری از چنین موضوعی بود. اما حالا پس از بررسی‌های لازم و البته اطلاع از تامین شدن سرمایه 46.5 میلیارد دلاری توسط ماسک، پیشنهاد ثروتمندترین فرد جهان را پذیرفته است.

ماسک مدتی پیش از اینکه خبر خرید توییتر منتشر شود، در توییتی بطور غیرمستقیم چنین موضوعی را اعلام کرد؛ توییتی به شرح زیر: امیدوارم حتی بدترین منتقدان من هم در توییتر بمانند، چون معنای آزادی بیان همین است.

قرارداد فروش توییتر به ایلان ماسک

ماسک زمانی که پیشنهاد خرید توییتر را مطرح کرد، گفت که برای سهم 54.20 دلار می‌پردازد که ارزش کلی این شبکه اجتماعی را به نزدیک 44 میلیارد دلار می‌رساند. حالا هیات مدیره توییتر به همین مبلغ رضایت داده و توییتر به ثروتمندترین فرد جهان می‌رسد.

در حال حاضر بطور دقیق نمی‌دانیم پس از خرید توییتر ایلان ماسک چه برنامه‌هایی برای این شبکه اجتماعی دارد، اما ثروتمندترین فرد جهان مدت‌هاست از آزادی بیان در این شبکه اجتماعی انتقاد می‌کند و البته در همین چند روز هم روی بهبود آزادی بیان در توییتر تمرکز کرده بود.

ایلان ماسک توییتر را خرید

علاوه بر آزادی بیان، احتمالا الگوریتم توییتر هم متن باز می‌شود تا شفافیت عملکردش بیشتر شود. از دیگر تغییرات احتمالی می‌توانیم به افزودن دکمه ویرایش توییت‌ها اشاره کنیم؛ قابلیتی که مدت‌هاست کاربران خواستار افزودن آن به توییتر هستند.

آن‌طور که The Verge گزارش می‌دهد، ایلان ماسک برای تصاحب توییتر قرار است ۴۴ میلیارد دلار پرداخت کند.

در اطلاعیه‌ی رسمی توییتر آمده که ایلان ماسک ۵۴٫۲۰ دلار به ازای هر سهم پرداخت می‌کند، یعنی همان قیمتی که ماسک در پیشنهاد اولیه‌اش مطرح کرده بود.

ایلان ماسک جمعه‌ی گذشته در پرونده‌ی جدیدی که در کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده ثبت شد از برنامه‌هایش برای نحوه‌ی پرداخت هزینه‌ی تصاحب توییتر پرده برداشت. بر این اساس ایلان ماسک قصد دارد ۲۱ میلیارد دلار از هزینه را از جیب خودش پرداخت کند و ۲۵٫۵ میلیارد دلار وام بگیرد.

تحلیلگران می‌گویند وام سنگین ۲۵ میلیارد دلاری ممکن است سالانه یک میلیارد دلار هزینه به توییتر تحمیل کند. این مقدار معادل ۲۰ درصد از کل درآمدی است که توییتر در سال کسب می‌کند.

ایلان ماسک در اطلاعیه‌ای می‌گوید «آزادی بیان، اساس دموکراسی کارآمد است» و وقتی بحث به آزادی بیان می‌رسد اکثر مردم در توییتر گردهم می‌آیند. به گفته‌ی ماسک، توییتر میزبان بحث‌ درباره‌ی مسائل حیاتی آینده‌ی بشر است. ماسک در ادامه می‌گوید با اضافه کردن قابلیت‌های جدید، متن‌باز کردن الگوریتم به‌منظور افزایش اعتماد، شکست دادن ربات‌های اسپم و اعتباربخشی به تمامی انسان‌ها قصد دارد «توییتر را بهتر از همیشه کند.»

ایلان ماسک در توییتی که حدودا دو ساعت قبل از رسمی شدن خبر تصاحب توییتر منتشر کرد، گفت: «امیدوارم حتی بدترین منتقدان من در توییتر باقی بمانند، چون آزادی بیان به همین معنی است.»

پاراگ آگراوال، مدیرعامل توییتر که جایگزین جک دورسی شده، می‌گوید توییتر «ماموریت و اقتضایی دارد که تمام دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.» آگروال در ادامه می‌گوید: «عمیقا به تیم‌هایمان افتخار می‌کنم و از اقدامی که هرگز تا این حد اهمیت نداشته انگیزه می‌گیرم.»

خرید توییتر برای شرکت چه ارمغانی دارد

براساس توافق بین ماسک و توییتر، به ازای هر سهم ۵۴.۲۰ دلار پرداخت و این شرکت خصوصی می‌شود. یعنی شرکت توییتر شاهد نظارت مالی کمتری بر این پلتفرم از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا (SEC) خواهد بود و به‌صورت بالقوه، میزان شفافیتش برای قانون‌گذاران در راستای تنظیم مقررات کاهش خواهد یافت.

هیاهوی واشنگتن

ماسک خودش را کسی می‌خواند که به‌صورت مطلق قائل به آزادی بیان است و توییتر را به‌دلیل عدم به‌اشتراک‌گذاری برخی دیدگاه‌ها به باد انتقاد گرفته است. مثلا تئوری‌های توطئه خودش در مورد درمان کووید ۱۹ که بسیار هیاهو به پا کرد از این قبیل دیدگاه‌هاست. حالا این انتظار ایجاد شده که با حضور او، محتوا کمتر از پیش تعدیل می‌شود و شاید حتی دونالد ترامپ به این شبکه بازگردد. (توییتر در ششم ژانویه ۲۰۲۱ ترامپ را به‌دلیل نقض خط‌مشی‌های شرکت و تحریک به خشونت به‌طور دائمی از این شبکه حذف کرد.)

جنگ بر سر آزادی بیان در حوزه سیاست

قانون‌گذاران محافظه‌کار از جمله «جیم جردن» جمهوری‌خواه و «مارشان بلک‌بورن» این خرید پرهیاهو را به ماسک تبریک گفتند و به سانسور شدن دیدگاه‌های‌شان اشاره کردند. از سوی دیگر دغدغه گروه‌های ترقی‌خواه این است که توییتر تحت مالکیت ماسک، احتمالا به خشونت، آزار بیشتر و نفرت‌پراکنی در مورد گروه‌های اقلیت این پلتفرم منجر شده و آنها را از این شبکه براند.

ماسک چه در سر دارد

ماسک بیش از ۸۳ میلیون کاربر در توییتر دارد و پیشتر نیز با حساب‌ کاربری خود تغییرات بزرگی را پیشنهاد داده است. برای مثال اینکه توییتر باید امکان ویرایش را اضافه کند (که خود توییتر و کاربران ماسک از این ایده حمایت کردند). پیشنهاد دیگر او این بود که توییتر باید دسترسی عموم به الگوریتم‌های این پلتفرم را ممکن کند تا تصمیم‌های شرکت در مورد محتوا شفاف‌تر شود.

ماسک پیشنهاد ناگهانی خرید توییتر را ابتدا در روز ۱۴ آوریل مطرح کرد، درست بعد از اینکه تقریبا ۱۰ درصد از سهام شرکت را در اوایل ماه خرید و به بزرگترین سهام‌دار بدل شد. البته بعدتر Vanguard Group سهم بیشتری را خریداری کرد.

نظر شما درباره خرید توییتر توسط ایلان ماسک چیست؟ آیا این شبکه اجتماعی با تغییرات اساسی روبه‌رو می‌شود؟ نظرتان را با ما و دیگران کاربران به اشتراک بگذارید.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.