استفاده از پلتفرم شاد برای مدارس ممنوع شد

وزارت آموزش و پرورش با ابلاغ بخشنامه‌ای به تمامی مدارس کشور، آموزش از طریق پلتفرم‌های آنلاین آموزشی از قبیل شاد یا واتساپ‌ را ممنوع کرده است.

به گزارش فاواپرس، این دستورالعمل به منظور حضوری شدن مدارس، از سوی آموزش و پرورش با هماهنگی ستاد کرونا تنظیم و ابلاغ شده است. در این دستورالعمل تاکید شده است از پلتفرم شاد و سایر بسترهای آنلاین فقط می‌توانند به عنوان ابزار مکمل تربیت و آموزش بهره‌برداری شود.

شبکه اجتماعی دانش‌آموزان که به اختصار «شاد» نامیده می‌شود طی توافقنامه‌ای میان همراه اول و وزارت آموزش و پرورش توسط توسط همراه اول در فروردین ماه ۹۹ ایجاد شد، در آن زمان روبیکا به عنوان زیرساخت این پلتفرم انتخاب شد.

انتخاب روبیکا برای ارایه پلتفرم آموزش مجازی مدارس، موجب انتقاد پیام‌رسان‌های داخلی شد که از زمان شیوع کرونا در کشور وارد مذاکره با آموزش و پرورش شده بودند تا بتوانند خود را برای نیازهای آموزشی آماده کنند؛ مورد انتقاد قرار گرفت اما به تدریج تبدیل به عنوان اصلی‌ترین زیرساخت آموزش و پرورش برای آموزش آنلاین شد. حال پس از تقریبا ۲ سال و زمانی که به‌نظر می‌رسید به بلوغ نسبی رسیده و معلمان و دانش‌آموزان به آن عادت کرده‌اند به دلیل حضوری شدن مدارس کنار گذاشته شد.

هر چند در دستوالعمل اشاره شده که مدارس می‌توانند از این ابزار به عنوان ابزار مکمل استفاده کنند اما به صورت شفاهی از معلم‌ها خواسته شده است که هیچکدام از کلاس‌های درسی خود را روی این پلتفرم بارگزاری نکنند حتی کلاس‌های آموزش تکمیلی مانند زبان.

در این دستورالعمل اجازه داده شده است که دانش‌آموزان مبتلا به کرونا یا دارای علائم ابتلا به این ویروس یا داشتن بیماری زمینه‌ای با تایید پزشک و رضایت والدین از بستر شاد برای آموزش استفاده کنند. اما استفاده از این بستر زمانی امکان‌پذیر است که آموزگاران اجازه ضبط کلاس‌های درس خود و بارگزاری آن روی شاد را داشته باشند.

این درحالی است که در عمل معلم‌ها اجازه استفاده از این بستر را ندارند. هزینه راه‌اندازی زیرساخت پلتفرم شاد و توسعه آن تا کنون از سوی همراه اول تامین شده است و اپراتورها نیز برای اینکه بتوانند برای همه افراد امکان دسترسی ساده‌تر و ارزان‌تر به تحصیل را فراهم کنند پهنای باند استفاده از این شبکه را رایگان اعلام کردند از همین روست که وزارت آموزش و پرورش بارها اعلام کرده است ایجاد این پلتفرم هزینه‌ای برای این وزارتخانه نداشته است.

شاید هزینه‌بر نبودن راه‌اندازی این پلتفرم برای وزارت آموزش و پرورش موجب شده تا به سادگی تصمیم به کنار گذاشتن آن بگیرد بدون اینکه برنامه‌ای برای استفاده بهتر از آن تعریف کند.

در چنین شرایطی هنوز مشخص نیست قرار است از پلتفرم شاد به چگونه استفاده شود.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.